Korjaamolla on Sushibar. Kiva tila ja mukavasti historiaa. Kuvat puhukoot puolestaan. Lounasaikaan rauhallinen, koska kukapa tänne nyt eksyisi. Melkoinen löytö siis.
Korjaamolla on historiaa ja SushiaVanhat raitiovaunut on kyl hienoja.Design, tyylikästä, harkittua, pelkistettyä. Tykkään.Simppeliä. Kaunista.Mainio miso-keitto.Sushii ja sashimii. Namskis.Listalta löytyy myös salaattia kevyesti. Terveellistä ja ravitsevaa.Sashimii ja sushii. Maiskis.
Käy tsekkaamassa! Suosittelen.
Kulttuuritehdas Korjaamo
Töölönkatu 51 a-b
00250 Helsinki
Pastor on uusi ravintola. Ravintolan taustavaikuttajina on mm. Mikko Leppilampi. Sijainti Erottajalla. Odotukset korkealla.
Vietämme kaverin 35 synttäreitä. Varasimme pöydän hyvissä ajoin. Saavuin paikalle. Kaverit olivat napanneet jo ensimmäiset drinkit alakerran cokctail baarista. Tilasin drinkin. Saimme ruokalistat. Tilaamani drinkki ei saapunut. Tilasimme Nikkei Pastor -menun kaikille, koska tarjoilija sanoi, että he menevät ihan sekaisin, jos tilaamme eri ruokia. Ammattitaidon puutetta kenties ja tottumattomuutta? Pastor Nikkei menu vaikutti pätevältä ja päädyimme siihen. Koska ensimmäinen drinkkini ei ollut vieläkään tullut tilasin varmuuden vuoksi toisen drinkin.
Valitsimme Pastor-menulistalta 8 ruokalajin Nikkei menun, jossa mukana 4 sommelierin valitsemaa viiniä.Drinkit sai tilattua viinien kanssa. Itse tilasin paketin alkoholittomien drinkkien kanssa. Näytti ja maistui mainiolta.Carne. Revittyä häränrintaa, tamarilloa, salaatinlehti, jalapeno-chimichurria.Nikkei Ceviche. Siikaa, kirsikkatomaattia, punasipulia, jalopenoa. Yuzu-kookos-leche de tigre. Tämä oli herkkua.
Onneksi tilasimme 8 ruokalajin aterian, sillä kahden ensimmäisen alkupalan jälkeen nälkä oli isompi kuin ravintolaan saapuessamme. Odotimme innolla mitä seuraavaksi meille tarjoillaan.
Tempura. Rapeaksi paistettua kesäkurpitsaa, minttusuolaa, lime-tequila-majoneesia.Toinen alkoholiton drinkki oli myös mainio.Lomo Saltado. Paistettua härän ulkofileetä, tomaattia, sipulia, perunaa, soijakastiketta, tuoreita yrttejä.Del Mar. Misomarinoitua grillattua lohta, yrttikvinoaa, avokadopyree, rocoto-chilikastiketta. Olisin itse jättänyt lohen vähän vähemmän kypsäksi, mutta oikein mainio silti.Ribsejä. Suussa sulavia. Nami.Kolmas alkoholiton drinkki oli mitä mainioin. Viinien juojat kuulemma myös pitivät viineistä.Vähän piti välillä ottaa #safka#selfie. Taustalla Harri ja Hanna.Fresco. Marinoitua hedelmäsalaattia, maustettua sangriaa, vesimeloni-granitaa.Neljäs alkoholiton drinkki meni jo ihan överiksi. Pöydän toisesta päästä oli tullut käsky tehdä ihan överi drinkki ja oli ihan överihieno ja hyvä.Crema Batida. Tummasuklaa-chilifondantti, appelsiinijäätelö.
Jälkiruoan chilimäärä vaihteli todella paljon jälkkäreiden välillä. Muutenkin Pastorin jälkkäriltä olisi voinut odottaa enemmän.
Julkkisbongauksessa ravintolassa oli Mikko Leppilampi, Seppo Sedu Koskinen, Jenni Dahlman-Räikkönen sekä mediaparoni Ilkka O. Lavas. En kohteliaisuusyistä viitsinyt kuvata muita kuin itseäni.Pastorissa on Cocktail -baari, josta saa erinomaisia drinkkejä, viinejä ja alkoholittomia drinkkejä.
Kokonaisuutena ilta oli oikein mainio.
Plussat: hyvää safkaa
Miinukset: joutuu venaamaan tosi paljon, tarjoilijoilla on paljon opittavaa vielä. Haastattelin yhtä kaveria, jotka olivat odottaneet alkudrinkkejä 45 min. Se on liian pitkä aika. Odotan edelleen sitä ekaa drinkkiä. Ehkä tarjoilija unohti sen?
Pastor on ollut vasta 2 viikkoa auki. Konsepti on mukava. Paikassa on hyvä tunnelma ja mahdollisuudet olla yks mun suosikkiravintoloista.
Cityn tähdet: 9/10.
Italia-vertailu: Pastorissa safka on parempaa kuin missään Italiassa.
Menestystä elämääsi ja Pastorin pyörittäjille. Parantamisen varaa on, mutta tulen toisekin!
Ravintola Sasso on erinomainen ravintola Helsingin Kauppatorin ja Espan puiston tuntumassa.
Oltuani 3 viikkoa Italiassa, ikävöin jatkuvasti Sasson herkkuruokia. Suomessa osataan käyttää kastikkeita, mausteita ja suolaa minun makuuni taidokkaammin kuin Italiassa ja siksi italialainen ruoka on minusta Suomessa parempaa kuin Italiassa. Berlusconi on väärässä. Suomalainen keittiö on palvelun vuoksi parempi kuin italialainen keittiö.
Kurvasin prätkälläni keskustaan. Kävin fiilistelemässä Kauppatorin tunnelmaa ja ihmettelemässä Finnair -pyörää Katajannokalla. Kauppatorin tuntumassa Espalla on ravintola Sasso, jota aion nyt hehkuttaa ja ylistää.
Parkkeeraan prätkän ja astelen Sasson terassille. Pari ruotsalaista turistiperhettä on lounastamassa siinä. Ihmiset hymyilevät, aurinko paistaa. En edes ehdi istua alas kun tarjoilija tulee tervehtimään ystävällisesti hymyillen ja kysyy haluaisinko jotain juotavaa tai syötävää.
Tiedän, että Sasson listoilta löytyy Lehtikuohu-juomaa. Se on herkuttelija-prätkäilijälle sopivaa alkoholitonta kuohujuomaa. Erittäin maukasta herukasta tehtyä juomaa, jota saa harvoista hyvistä paikoista.
Sassossa on nopeaa palvelua
Tarjoilija tuo minulle salamannopeasti ruokalistat, ei kuitenkaan liian nopeasti, juuri niin, että tulee sellainen olo, että tarjoilija on reipas ja haluaa minulle hyvän vierailukokemuksen. Saan Lehtikuohun eteeni ja sitä siemaillessani katselen ruokalistaa, joka löytyy suomeksi, englanniksi ja italiaksi. Menu Sasso houkuttelee minua. Harkitsen myös kuhaa ja vasikkaa pääruoaksi, mutta tällä kertaa tilaan tarjoilijalta menu Sasson, johon ehdotetaan pääruoaksi karitsaa.
Pian minulle jo tuodaan eteeni herkullista leipää. Nautin auringon paisteesta ja katselen ihmisvilinää. Pian alkupalat kannetaan eteeni.
MENU SASSO
Polpo alla griglia con insalatina di mele e gamberetti
Grillattua mustekalaa ja omena-katkarapusalaattia
Grilled octopus with apple shrimp salad
Sasson tapa tehdä Grillattua mustekalaa ja omena-katkarapusalaattia on erinomainen. Lehtikuohu on juuri sopivan raikas kesään ja näihin alkupaloihin. Toimii..
Tagliatelle al ragu di coniglio con pomodoro e basilico
Tagliatellea, kaniraguuta, hillottuja tomaatteja ja basilikaa
Tagliatelle pasta with rabbit ragout, tomatoes and basil
Tagliatelle täyttää vatsaa mukavasti, ehkä vähän liikaakin, mutta ei haittaa, sillä kaniraguu, hillotut tomaatit ja basilika tekevät tagliatellesta raikkaan ja maukkaan.
Filetto d’agnello con patate al parmigiano e sugo al limone
Grillattua karitsan ulkofileetä,
parmesaaniperunaterriiniä ja sitruunakastiketta
Grilled loin of lamb with parmesan potato terrine and lemon sauce
Täydellistä grillattua karitsan ulkofileetä, parmesaaniperunaterriiniä ja sitruunakastiketta. Täydellistä. Täydellistä.
Torta di mandorle con fragile e spuma di mascarpone
Mantelikakkua, mansikoita ja mascarponevaahtoa
Almond cake with strawberries and mascarpone mousse
Jälkiruoaksi söin mansikoita, mantelikakkua ja mascarponevaahtoa. Herkullisia nämä kotimaiset mansikat.
Jälkiruoan kanssa tilaan Latten ja saan erittäin hyvän Latten joka kruunaa makunautinnon.
City kauppaneuvotteluja käytiin Sassossa
Sassoon liittyy myös Cityn kannalta merkittävä tapahtuma. 19.10.2012 olin täällä tapaamassa Jantonin toimitusjohtajaa Istvan Denésiä, joka myi minulle City-lehden. Tähän paikkaan liittyy siis suuria muistoja. Extrapisteitä tippuu.
Ravintola Sasso
Tähdet: 10+/10
Pohjoisesplanadi 17, Helsinki
www.sasso.fi
Ilkka Lavas ja Michelin suosittelevat tätä paikkaa.
Menestystä elämääsi ja menestystä Sassolle. Pitäkää laatu korkeana!