Deluxe Burger & Pizzan karhuburgeri vetää väkeä Myyrmanniin – Tarjolla myös muhkeita sirkkaburgereita

Vantaalaisen kauppakeskuksen uumenista löytyy yllättävän hyviä hampurilaisia. Ei uskoisi, että ravintoloitsijat ovat alun perin autokauppiaita.

Myyrmannin kauppakeskus ei välttämättä tulisi ensimmäisenä mieleen, kun pohtii, mistä saisi hyvää hampurilaista tai artesaanipizzaa. Helmikuussa Myyrmanniin avattu Deluxe Burger & Pizza kuitenkin lunastaa ravintolan nimeen kirjatun lupauksen deluxe-laatuisesta tarjonnasta.

Deluxe Burger & Pizzan mehukkaista burgereista kohistaan ympäri pääkaupunkiseutua, ja etenkin paikan erikoisuus, karhuburgeri, on houkutellut paikalle väkeä niin, että vilskettä on riittänyt.

Ravintoloitsijat Tony Brander ja Mikko Vettenranta ovat vannoutuneita ruoka- ja viiniharrastajia, jotka ajautuivat ravintola-alalle vahingossa, ravintolapäivän kautta.

Alun perin autokauppiaina työskennelleet ystävykset tunnustautuvat pihvifanaatikoiksi.

“Sitä kautta se burgeri tuli. Aloimme kehittää erilaisia burgerpihvejä alun perin ihan kotioloissa, ja sitten kun päätimme lähteä ravintolapäivälle, burgeri oli se päätuote. Pizzaa me tehtiin ohessa”, Vettenranta kertoo.

Tony Brander ja Mikko Vettenranta yllättyivät karhuburgerinsa suosiosta.
Tony Brander ja Mikko Vettenranta yllättyivät karhuburgerinsa suosiosta.

“Se kotioloissa valmistettu burgeri maistui vaan niin älyttömän hyvältä, että ajattelimme, että tämä voisi olla semmoinen, mitä voisi lähteä tuomaan ihan asiakkaillekin”, hän jatkaa.

Italialaisia viinejä ja artesaanipizzaa

Pizzaakaan ei suinkaan tehty vasemmalla kädellä, vaan tavoitteena oli päästä mahdollisimman lähelle aitoa italialaista pizzaa.

Rakkaus italialaista ruokaa kohtaan syveni, kun Brander ja Vettenranta lähtivät perheineen yhteiselle lomalle Italian Gardajärvelle. Siellä kypsyi ajatus siitä, että jos oma ravintola toteutuu, pizzan on oltava ensiluokkaista.

Myös viinit tulevat italiasta, ja jälkiruokalistalta löytyy tiramisun ja panna cottan kaltaisia italialaisia klassikoita. Myös taustalla soivat italialaiset iskelmät vievät ajatukset pois kauppakeskuksen hälinästä.

Pihveissä maistuu kotimainen black angus

Burgerilistalla Brander ja Vettenranta haluavat tarjoilla mahdollisimman maistuvia, lisäaineettomia burgereita. Sellaisia kuin itse tehdyt burgerit voivat parhaimmillaan olla.

Raaka-aineissa suositaan kotimaista, lihat ja sämpylät tulevat lähituottajilta. Monien kokeilujen tuloksena burgerpihvin raaka-aineeksi valikoitui suomalainen black angus -pihvikarjan liha, johon saatiin myös sopivan rasvainen koostumus, jotta pihvi pysyy mehukkaana.

“Pihvi on sen burgerin sielu, ilman hyvää pihviä sulla ei ole burgeria”, toteaa Brander.

Karhuburgerin suosio yllätti

Sämpylät valmistaa Rönttösrouvan leipomo. Pehmeästä briossisämpylästä kehitettiin erikoisburgereita varten myös mustekalan musteella värjätty musta sämpylä.

Mustan sämpylän väliin valmistetaan myös Deluxe Burgerin vetonaula karhuburgeri. Sen kaksikko kehitteli alun perin ravintolapäivää varten. Lopputulos oli niin onnistunut, että se haluttiin myös oman ravintolan listoille.

Talon erikoisuudet sirkkaburgeri (taustalla) ja karhuburgeri.
Talon erikoisuudet sirkkaburgeri (taustalla) ja karhuburgeri.

Karhuburgerin suosio on ollut niin suurta, että korkeasta hinnastaan huolimatta se on ravintolan neljänneksi myydyin burgeri. Kun muiden burgereiden hinnat vaihtelevat 12 ja 16 euron välimaastossa, kotimaista karhunlihaa sisältävästä luomuksesta saa pulittaa 21.90 euroa.

Sataprosenttista karhua pihvi ei sentään ole. Itsessään melko kuivaan riistaan on sekoitettu black angus -nautaa, jotta mukaan saadaan myös rasvaa. Pihvin lisäksi makua tuo Monterey Jack -juusto, grillattu punasipuli, itse tehty pekonihillo, sekä savupaprikamajoneesi. Puolukat tuovat harmoniseen kokonaisuuteen tarvittavaa happoa.

Branderin mukaan monet asiakkaat ovat karhuburgeria maistettuaan sanoneet, että se on paras burgeri, mitä on koskaan tullut syötyä.

Paahdettuja sirkkoja burgerin väliin

Deluxe Burger & Pizzan listoilta löytyy myös bug burger, jossa black angus -pihvin alle on kasattu aimo keko paahdettuja sirkkoja.

Bug burgeriin ladottujen sirkkojen määrä saattaa hirvittää ensikertalaista, mutta sirkkojen paahteinen maku uppoaa mukavasti pihvin, portobellosienten, juuston ja valkosipulimajoneesin muodostamaan kokonaisuuteen. Mustan sämpylän väliin kasatun bug burgerin kruunaa gorgonzola-sinihomejuusto.

Bug burgerissa ei sirkkoja ole säästelty.
Bug burgerissa ei sirkkoja ole säästelty.

Sirkkaburgerin suosio ei ainakaan vielä ole noussut karhuburgerin tasolle, vaikka trendikkäästä raaka-aineesta onkin kyse.

Kokonaisina paahdettujen sirkkojen syöminen on monelle vielä melkoisen kynnyksen takana. Silti bug burgeriakin tilataan päivittäin, ja onpa osa hyönteisburgeriin ihastuneistakin ehtinyt jo palata syömään samaa herkkua toistamiseen.

Erikoisburgereiden lisäksi tarjolla on toki burgereita myös perinteisempään makuun, sekä kattava valikoima vegevaihtoehtoja. Tarjolla on peräti kolme erilaista kasvishampurilaista: vegaaninen burgeri seitanpihvillä, savupaprikamajoneesilla ryyditetty nyhtökauraburgeri sekä parmesaanijuustolla ja tryffelitahnalla maustettu portobelloburgeri.

Ainakin alkumetreillä ravintolan suosio on ollut niin suurta, että keittiöön jouduttiin palkkaamaan lisäkäsiä heti kättelyssä. Ja kehuttu karhuburgeri siivitti Tony Branderin vastikään järjestetyn Burger Battle -kilpailun semifinaaliin saakka.

Melko vaikuttava suoritus autokauppiailta, jotka lähtivät ravintola-alalle pystymetsästä. Hyvä, että lähtivät.

Deluxe Burger & Pizza, Myyrmanni, Vantaa

9 kommenttia

Oi aikoja, oi tapoja

25.3.2019 08:51

"Kohistaan". Johan kuulostaa maksetulta mainokselta...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kimmonnäkönenkari

26.3.2019 20:08

Tällaisissa artikkeleissa olis hyvä olla maininta kaupallisesta yhteistyöstä. Onhan tää nyt ihan selkeetä natiivimainonta.

Mainonta maksaa tottakai. Herrat ovat todennäköisesti tästä maksaneetkin. Edustavaa kuvaa annoksista ja hyvät myyntipuheet vielä päälle.

Mainostamisessa itsessään ei tosin mitään väärää ole.

Burgerlover

27.3.2019 21:02

Jännä että paikasta kirjoitetut käyttäjäarvostelut (mm. Facebookin Burger Lovers Finland -ryhmässä) eivät olekaan sitten niin hehkuttavia kaikki.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Panu Jansson

29.3.2019 12:49

Kiitoksia kommenteista! Kartoitamme tarkalla silmällä pääkaupunkiseudun uusia ravintoloita ja valitsemme niistä kiinnostavimmat juttujen kohteeksi. Tämän jutun tekemisessä ei ole raha liikkunut, vaan pidimme paikkaa aidosti kiinnostavana sekä tarinaltaan että tuotteeltaan. "Kohinalla" viittasimme siihen, että paikka on huomioitu muissakin medioissa ja se on saanut hyvät arvostelut kävijöiltä.

Näillä resursseilla emme ehdi juoksemaan läpi kaikkia uusia ravintoloita, joten valitsemme sellaiset jotka kiinnostavat meitä ja joiden uskomme kiinnostavan lukijoitamme. Vähemmän kiinnostavia tai suorastaan huonoja ravintoloita emme käsittele juuri lainkaan, koska ilkeilystä ei ole meidän näkemyksen mukaan mitään apua. Koska keskitymme kirjoittamaan oletetusti hyvistä mestoista, on juttujen sävykin usein positiivinen.

Teemme myös maksettua sisältömarkkinointia ja natiivimainontaa, mutta niiden juttujen yhteydessä yhteistyöstä kerrotaan aina selkeästi jutun alussa.

Panu, päätoimittaja, City

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Bursan metsästäjä

1.4.2019 14:05

Tänään tuli käytyä tuolla. Ja olihan kyllä melkoinen pettymys tai sitten toimittaja on tottunut syömään paskaa burgeria. Niiden "juustoburgeri" ei maistunut yhtään miltään. Täysin mauton. Sämpylä oli kovahko. Muutoinkin todella pieni kokoinen. Hinta ei kyllä ollut kovin pienehkö. En tie mitä ihmeen juustoa siellä edes käytetään kun juusto ei maistunut yhtään miltään. Tuo mesta ei todellakaan mene jatkoon hyvää burgeria etsiessä. Läheltä löytyy Mike's Diner, mistä saa hyvin burgereita ja Ravintola Kotosta löytyy kanssa hyvää burgeria. Lisäksi Koton perjantai bursa tarjous on kyllä todella hyvä siihen nähden mitä sillä hinnalla saa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

JaskaPP

10.4.2019 10:00

Niin pitkään meni hyvin, kunnes mainitsit ehkä Suomen ylimainostetuimman ja Myyrmäen surkeimman burgerpaikan, Mike's Dinerin . Myyrmäen parhaat burgerit tarjonnee nykyisin Myyrin Krouvi, jos on uskominen esim burgeriharrastajien FB-ryhmää ja lukuisia muita palautteita. Mike's tarjoilee valmiskamasta kasattuja nakkikioskiburgereita, hieman hienommin tarjoiltuna vaan.

Siinä ollaan samaa mieltä, että Deluxe ei ole mitenkään erikoinen - ja tuntuu että suurin osa hehkutuksesta tuleekin ravintolalta itseltään.

Deluxe My Ass

2.7.2019 20:20

Rahako ei liikkunut? No, jokin intressi toimittajalla on lausua ylisanoja tästä ylihintaisesta "hampurilaisravintolasta." Näillä kundien burgerifilosofiasta on mahdoton saada minkäänlaista oikeaa otetta. Yritetään erottua joukosta tekemällä mustia briosseja ja sekoittamalla pieniä osia jotain "erikoista" burgerin joukkoon. Nostetaan hinnat sikamaisiksi ja kutsutaan niitä "deluxe" burgereiksi. Kuvitellaan, että yrittämällä laittaa jotain hienon kuuloista bursan väliin saadaan aikaan se hienompi burgeri. Aikalailla surkee yritys ja vielä surkeempi toteutus. Ja näiden jätkien amatöörimäisyyttäkö ei huomaisi. Nää jätkät osallistui burger lovers festareille ja mites meni? Ammattilaisten tuodessa yhen-kahen burgerin menun paikalle, deluxe toi koko listansa, joka johti siihen, että joku joutui odottamaan 74min burgeriaan. 74min burgeria??! Itse olen asioinut heidän Mannin ravintolassa vaimon kanssa ja tultiin vatsat tyhjinä ja lähdettiin lompakot tyhjinä. Ja muuten deluxen jätkät. Hyvän burgerin tärkein asia on pihvi. Teidän pihvinne oli mauton ja supertiivis. Meen urheilukauppaan jos haluan syödä jääkiekon.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Huonoa palvelua

12.7.2019 08:13

Joutuuko raflassakin odottelemaan tunnin tai ylikin puolikkaita burgereita, kuten burgerfestivaaleilla.... ja onko asiakaspalvelu yhtä töykeää, kuin nuilla festivaaleilla oli... kokemus oli kamala ja ei todellakaan jatkoon asiakaspalvelun takia, ja ei tuo burgerikaan ollut niin maittava, kuin monessa muussa vastaavanlaisessa ravintolassa taas on....

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hyvää oli

29.8.2019 10:54

Minä ja poikaystävä ainakin tykättiin todella paljon tämän paikan hampurilaisista, asiakaspalvelu oli ystävällistä ja ainesosat laadukkaita ja sopivat hyvin yhteen. Pihvi oli mehevä ja maukas ja bataattiranskalaiset todella rapeita ja hyviä. Voi toki olla, että joskus tulee huteja, mutta kyllä minusta oli todellakin hintansa väärti kun vertaa keskimääräisiin ravintolahintoihin. Ainoa miinus saattaa tulla pitkähköstä odotusajasta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi