Dynamiittiduo

Uusi ravintolakaksikko Mölli ja Tommi avaa ravintolan Fredalla.

Mölli tarjoili vuonna 2002–2003 Kaivohuoneella drinkkejä tiskin takaa ja Tommilla oli lyhyt ura paperimiehenä: “Tienasin paremmin, mutta työ oli tylsempää.”
Mölli tarjoili vuonna 2002–2003 Kaivohuoneella drinkkejä tiskin takaa ja Tommilla oli lyhyt ura paperimiehenä: “Tienasin paremmin, mutta työ oli tylsempää.”

"Kirjoita siihen, että ollaan käyty tarkkis", keskeyttää ravintoloitsija Mölli Mäkinen, 28.

Istumme entisen ravintola Burleskin toimistossa vajaa vuoden ravintola Rumaa Mannerheimintiellä pyörittäneiden ex-tamperelaisten Möllin ja Tommi Leinon, 32, kanssa.

"Hei, mä olen kauppatieteiden maisteri, jolla on Breitling", väittää Tommi ja välillä on vaikea päätellä, mitkä tarinoista ovat totta.

Tarkkailuluokka kuulemma on. Ja syy sen käymiseen oli ylivilkkaus. Ja vaikka siitä on jo aikaa, kun peruskoulun päättötodistukseen kirjattiin keskiarvot 5,4 ja 7,8, vilkasta on yhä. Alle puoli vuotta Helsinkiin tulonsa jälkeen kaksikko avaa jo kahta uutta ravintolaa: Eerikinkadun Roskaa ja Fredrikinkadun Fredan Tivolia.

Jotta tämä kaikki olisi mahdollista, meidän pitää mennä ajassa kymmenen vuotta taaksepäin. Tarkalleen ottaen tamperelaisen Ravintola Pulsen tiskikoneelle, johon Tommi ja Mölli latoivat laseja kaksi kuukautta. Kunnes tuli kutsu toiselle tiskille. Baariin.

"Me panostettiin nopeuteen asiakaspalvelun sijaan. Drinkkien tekeminen opeteltiin juoman värin mukaan. Esimerkiksi Kelkka, siihen tulee punaista ja keltaista", Tommi kertoo.

Aina oikeanvärinen alkoholi ei ollut oikea ainesosa.

Mutta bileet kaksikolla menivät putkeen. Ensimmäisenä he järjestivät räppibileet Erotic Showroomissa ("Emme saaneet muualta tilaa."). Ja onnistuivat omatkin ravintolat kiitettävästi. Ennen Helsinkiin siirtymistään Tommilla oli Turussa Siipiravintola, Tampereella Out of Juice (top 5 -sijoituksia City-lehden ravintolaäänestyksessä) ja Möllillä Tampereella Pyynikinportti ja Helevetin portti.

Marraskuussa entisen Den Kungliga Klubbenin kuuluisaksi tekemät tilat vapautuivat ja pojat myivät suurimman osan maakuntaravintoloistaan. Syntyi Ruma. Hetkeksi. Nyt Ruman tilalla lirkuttaa jazzklubi Birdland, ja sen vaihtarina istumme entisen Burleskin, pian uudesti syntyneen Fredan Tivolin toimistossa.

Avajaisia juhlitaan heinäkuussa. Syksyllä luvassa on skeittimessujen jatkot, Eliot Nessin järjestämiä tapahtumia ja City-lehden Deitti.net-bileet. Eikä ravintolasta ole jaossa yhtään vippikorttia.

Ei edes Matti Nykäselle, jonka kanssa Mölli saunoo Tampereella.

Fredan Tivoli avaa 10.7., Fredrikinkatu 51. Auki perjantaisin ja lauantaisin.

Roska avaa

Mölli ja Tommi avasivat myös kierrätyskamoilla sisustetun Roska-baarin. Neljään asti auki olevassa Roskassa istutaan bussinpenkeillä. Dj-koppi on roskalaatikko. Myrskylyhdyt ovat saaneet ledit. Sohvan päällyset ovat vanhaa farkkua. Kaksikko osti UFFista 60 kiloa käytettyä denimiä.

File: Mölli Mäkinen

 • Pituus: 181 cm
 • Paino: 92 kg
 • Kello: Rip Curl Vegas Dual Time
 • Juoma: Alkuviinacola
 • Ruoka: Ysibaarin Pollo limonello
 • Kirosana: Vitun homo

File: Tommi Leino

 • Pituus: 198 cm
 • Paino: 92 kg
 • Kello: Ei
 • Juoma: Jallugingerale
 • Ruoka: Pihvi medium
 • Kirja: Frédéric Beigbeder: 24,99 e

1 kommentti

hjuiytr

20.3.2011 22:39

kusipääduo

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi