Hoku palaa juurilleen: Ullanlinnan ravintola aukeaa syyskuussa

Ullanlinnan uusi Hoku on kuin entinen Punavuoren Hoku, mutta isommassa koossa.

Hokun havaijilaisessa keittiössä maistuvat monipuoliset aasialaiset vaikutteet.
Hokun havaijilaisessa keittiössä maistuvat monipuoliset aasialaiset vaikutteet. Kuva: Susa Laine / Hoku

Havaijilaiseen fuusiokeittiöön erikoistunut Hoku avaa uuden ravintolan Korkeavuorenkadulle syyskuussa.

Ravintoloitsija Ryan Shibuya on innoissaan päästessään takaisin Etelä-Helsinkiin.

“Siinä alueessa on jotain erityistä. Ihmiset ovat mukavia, ja täällä on yhteisöllinen tunnelma vaikka ollaankin niin lähellä keskustaa“, hän sanoo.

Hän aloitti ravintoloitsijan uransa Punavuoren Hokusta, uusi ravintola sijaitsee siitä vain 500 metrin päässä. Punavuoren Hokun suljettua ovensa Shibuya on keskittynyt Kampin Korttelin Hokuun, joka jatkaa toimintaansa normaaliin tapaan vielä Ullanlinnan ravintolan avauksen jälkeen.

Ullanlinnan Hoku luottaa hyväksi havaittuun konseptiin. Menu nojaa havaijilaiseen ruokakulttuuriin, joka on saanut runsaasti vaikutteita eri puolilta Aasiaa.

“Havaiji on todella monikulttuurinen paikka. Sinne saapui aikanaan paljon ihmisiä Japanista, Koreasta, Filippiineiltä ja Kiinasta työskentelemään sokeriruoko- ja ananasviljelmillä. Havaijilainen ruoka heijastelee kaikkia näitä kulttuureita.”

Annoksissa käytetään paljon sitruksia, erilaisia chilejä, soijakastikkeita ja etikoita: raikkaita makuja tuoreista raaka-aineista. Suosituin annos on jo klassikoksi muodostunut lohi teriyaki.

Hokulle on muodostunut vakiintunut asiakaskuntansa, joka palaa suosikkiannostensa äärelle kerta toisensa jälkeen. Shibuya arvelee suosion syyksi tasalaatuisuuden. Asiakkaat arvostavat tuoreita raaka-aineita ja reiluja annoskokoja.

“Jos olet maistanut lohi teriyakiamme vuosi sitten, se maistuu edelleen samalta. Me käytämme paljon aikaa siihen, että teemme ruoat hyvin, ja että se maistuu hyvältä.”

Suppeahko ruokalista on Shibuyalle laadun tae. Sama linja jatkuu myös Ullanlinnan Hokussa.

“Jos menu on liian laaja, se vaikuttaa laatuun. Siksi keskitymme pieneen menuun ja teemme sen hyvin.“

Hoku Ullanlinna 1.9. alkaen osoitteessa Korkeavuorenkatu 4.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi