Kaivohuone Helsingin viihde-elämässä jo lähes 200 vuotta – myös tänä kesänä

Perinteikkään Kaivohuoneen kesään kuuluu puuhiiligrillin burgerit, kesäkeskiviikot sekä kahdenkympin skumpat.

Kuva: Kaivohuone

Helsingin Kaivarissa oleva legendaarinen Kaivohuone omaa aikamoisen viihdehistorian. Rakennus on valmistunut vuonna 1838 Carl Engelin piirustuksien mukaan ja se on siitä lähtien ollut Helsingin viihteen vakikalustoa. Aikoinaan Kaivolla järjestettiin sirkustaidetta ja muun muassa kabareeta. Kaivohuone olikin 1800-luvulla Helsingin huvielämän tärkeimpiä keskuksia.

Aikaa on kulunut lähes 200 vuotta, eikä Kaivon suosio ole vieläkään syrjäytettävissä. Toiminta on toki muuttunut, mutta mikäpä ei olisi näin pitkän ajan jälkeen? Kaivolla koetaan edelleen samanlaisia tunnetiloja kuin silloin: hauskuutta, naurua ja rentoutta.

Kesän aikana yökerhon ihana kesäpiha toimii myös niin sanottuna päiväkerhona, jonne voi polkaista suoraan lounaan jälkeen. Kaivohuoneen terassi onkin sen kesäylpeys ja myös yksi Helsingin suurimmista terasseista. Siellä viihtyy niin pienessä että suuressakin seurueessa. Terassilla palvelee muutama tiski, ja nälän karkoittavat terassin ruokaisat kesäannokset. Listalta löytyy erilaisia burgereita, caesar-salaattia, Black Angus -pihviä ja ranskalaisia. Ruuat valmistuvat paikan päällä savuavassa puuhiiligrillissä, jonka tarjoaa tänä kesänä catering-yritys Nikko Food.

Puistikon äärellä oleva kesäpiha sopii mainiosti esimerksi after workeille tai treffipaikaksi. Perinteikkäältä terassilta saa 11-20 välisenä aikana juomatarjouksia, kuten valko- tai punaviinipullon hintaan 25 euroa tai skumppapullon hintaan 20 euroa. Päivän tai illan päätteeksi voi romanttisesti kävellä Kaivarin rannassa. Vaikka terassilla on vaikka mitä, ei pidä unohtaa kesäkeskiviikkoja, jotka ovat Kaivon tavaramerkki. Pikkulauantaisin terassin DJ pistää vauhtia terdeilijöiden tanssijalkoihin.

Missä sinä syöt, juot ja bailaat tänä kesänä?

DJ luo aina oikean tunnelman.
DJ luo aina oikean tunnelman.

Iltaisin meininki saattaa olla erittäin menevä...
Iltaisin meininki saattaa olla erittäin menevä...

... ja kostea!
... ja kostea!

Kaivohuone, Iso Puistotie 1. Tämän ja yli sata muuta terassia löydän Cityn legendaarisesta Terassioppaasta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi