Tilaviinejä Nokassa
Suomalaisia makuja vaaliva Nokka yllättää kesän ruokalistallaan kotimaisilla tilaviineillä. Markus Maulavirta tarjoaa neljän ruokalajin HelsinkiMenun (55 e) riekolle ja porolle variksenmarjaviiniä, valkohomejuustolle mansikoista ja valkoisista viinimarjoista valmistettua roseeta sekä tuoreille marjoille makeaa, liköörimäistä mansikkaviiniä. Vastaavaan ei taatusti törmää kuin Suomessa.
Koffille tuplakultaa
Koffin oluet jatkavat voittokulkuaan ”oluiden Oscareissa”, Brewing Industry International Awardsissa. Karhu III nappasi kultaa vahvuusluokkaansa pullolagereissa, ja Koff III kiiri samaan hanaoluissa. Menestystä täydentää Koff IV:n pronssi pullolagereissa. Kilpailu järjestetään joka toinen vuosi Englannissa.
Salaattia Sundmansissa
Tähtiravintola G.W. Sundmans juhlistaa valoisaa vuodenaikaa salade gourmande -menulla. Jarmo Vähä-Savo keittiöjoukkueineen tarjoilee kahdeksan ruokalajin illallisella (85 e) mm. paistettua kampasimpukkaa ja haudutettua lehtisalaattia sekä tiristettyä langustia ja salaattia tomaatista, vihersipulista ja parsasta. Juomasuosituksina on viittä eri Deutzin samppanjaa (89 e).
Kesäretki Fiskarsiin
Herkkusuun kesäretki suuntautuu tänä vuonna Fiskars Wärdshusiin. Idyllinen ravintola esittelee keittiön herkkujen lisäksi ranskalaisen Christine Colinin kuvataidetta. Niiden aiheet tulevat viinitarhoista, sillä taiteilijan puoliso André Ostertag lukeutuu Alsacen parhaisiin viinintekijöihin. Pihalle on tuotu vanhoja viiniköynnöksiä Alsacesta.
Baarimestarien MM-kisat Helsinkiin
Maailman parhaat baarimestarit kokoontuvat Helsinkiin lokakuussa 2005. Myös yleisö pääsee seuraamaan maestron MM-kilpailuja kahdessa eri sarjassa. Samaan aikaan kaupungissa järjestetään ”sheikkaajien” kansainvälinen kongressi. Suomen Baarimestarien ja Kannattajien Kerho F.B.S.K. täyttää tänä vuonna 50 vuotta. F.B.S.K. suosittelee helteisiin kesäiltoihin Rose Queenia. Ohjeet tässä: 4 cl Tequila Rose, 8 cl maitoa, 3 vadelmaa, 1 mansikka, 2 cl boysenmarjasiirappia.
Laita aineet blenderiin ja sekoita jäämurskan kanssa. Kaada jäädytettyyn hurricane-lasiin ja tarjoile pillien kanssa. Pinnalle voi laittaa koristeeksi halkaistun vadelman.
Kirjoita ravintolapäiväkirja!
Oletko 23-35-vuotias ja asut pk-seudulla? Osallistu ravintolaelämää kartoittavaan kulttuurintutkimushankkeeseen. Kirjoita ravintolakokemuksistasi päiväkirjaa kahden kuukauden ajan. Ravintoloiksi lasketaan baarit, yökerhot, ruokapaikat ja kahvilat. Sana on vapaa ja luottamuksellinen. Virikkeitä kirjoittamiseen jaetaan lyhyissä tapaamisissa kesäkuun aikana. Siis kerro tarinasi ja kuvaa todellista ravintolaelämää. Yhteydenotot: [email protected].
Hanketta rahoittaa riippumaton Alkoholitutkimussäätiö.
Krunikkaan uusi baari
Kruununhakaan, Snellmaninkatu 13:ta aukeaa lähipäivinä Underbar-niminen baari. Tiloissa on aiemmin toiminut apteekki. Underbarissa on asiakaspaikkoja 82 ja se on auki joka päivä kello 16:sta eteenpäin. Ravintolapäällikkönä huseeraa Hanna Heikkinen.
Forumiin uusi ravintola
Forumin pohjakerrokseen tulee uusi ravintola. Asialla on HOK-Elanto, joka muuttaa nykyisestä Sestosta kolmanneksen ravintolaksi. Samalla Sesto muuttuu S-marketiksi. Pikaravintoloiden johtaja Markku Kuusinen lupaa uudenlaista tarjontaa Forumin alakertaan. Remontti valmistuu viimeistään elokuussa 2005.
Linjoille tasokas olutbaari
Kallioon, Toinen Linja 15:ta on avattu belgialaisiin oluisiin, sikareihin ja mallasviskeihin erikoistunut ravintola. Oluthuone Poirotista saa myös pientä syötävää. Tiloissa toimi aiemmin ravintola Cleopatra.
Highlightissa vaahtobileitä
Vaahtobileet ovat palanneet Highlightin ohjelmistoon. Joka keskiviikko paikka täyttyy enemmän tai vähemmän estottomista bilettäjistä. Ikäraja 18 ja liput 5 euroa.