Helsingin pizzagame on lähtenyt lyhyessä ajassa ennennäkemättömille kierroksille, sillä aitoa napolilaista saa jo Oulunkylässä asti, lähiön rauhassa, kaukana keskustan hälinästä.
Viime aikoina on kuhistu paljon laadukkaan pizzan rantautumisesta Helsinkiin. Kaupungin tarjonnasta löytyy monipuolisuutta: Via Tribunalin hypetettyä laatua, Fornitalyn “navettapizzaa”, trendikkään Jackien baaripizzaa, Daddy Greensin pop upista sisätiloihin muuttavaa pizzaa, Pizzariumin paloja sekä Skifferin herkullisia saarimaisemassa tarjoiltuja “liuskoja” ja lisää tulee jatkuvasti.
Yksi kiinnostavimmista tarinoista kätkeytyy Oulunkylään, mihin avasi kesäkuun alkupuolella uusi napolilaisen pizzan lähettiläs Capperi. Capperin kuparipäällysteisessä uunissa paistuu hetkessä herkullista pizzaa, joka kantaa raaka-aineidensa laadun ja tekemistapansa ansiosta Associazone Pizza Napoletana Gourmet -merkkiä.
Napolilaiseen malliin tehdyn pizzan herkullisuuden takaa tarkasti valikoidut raaka-aineet sekä valmistusprosessi aivan tietyntyyppisessä uunissa. Aiemmin napolilaisia uuneja oli vain puulämmityksellä, mutta nykyisin tarvittuun 450 asteeseen pääsevät vastaavat kaasukäyttöisetkin uunit. Taikina kohoaa vuorokauden viettääkseen vain minuutin kuumassa uunissa.

Raaka-aineiden laatu ja perinteeseen nojaava pohja maistuvat Capperissa. Testatun Diavola Calabresen ilmavien reunojen sisään mahtui tulista ja mausteista salamilevitettä, mozzarellaa, San Morzanon tomaatteja sekä salamia keittiöpäällikön kotiseudulta Calabriasta. Listalta löytyy tulkintoja klassikoista sekä kehuttua, mutta hämmentävää jälkkäripizzaa, missä taikina saa väliinsä Nutellaa ja pistaasilevitettä.
“Käytämme Italian parhaita raaka-aineita ja siksi pizzamme maistuu niin hyvältä”, ravintolapäällikkö eli “titolare” Miquel Angel Papaianni kertoo.

Italialais-argentiinalainen Papaianni on kotiutunut Helsingin lähiöön ja halusi sinne paikallisten ystäviensä kanssa kunnollisen ravintolan. Kivenheiton päässä Oulunkylän juna-asemasta sijaitseva pizzeria on seitsemän kaveruksen taidonnäyte. Perheet yhdessä päättivät rakentaa itselleen, ja samalla muille halukkaille, paikan, jossa voisivat syödä hyvää ruokaa vaikka joka päivä.
Jos miettii, mikä ruoka on sellaista, mitä voisi syödä vaikka joka päivä, saattaisi valinta osua aitoon napolilaiseen pizzaan.