Taste of Helsinki -keittiömestarit kertovat: ruokatrendit ja hittiraaka-aineet 2014

Kolme Taste of Helsingin keittiömestaria kertoi Citylle, millaisesta ruoasta tänä vuonna kohkataan.

Taste of Helsinki -ruokafestari sammuttaa gourmetnälän.

Kysyimme kolmelta Taste of Helsinki -gourmetfestivaalin keittiömestarilta, millaisia ruokatrendejä he ennustavat loppuvuodelle. Kaikkien mielestä ruokatrendien ykkössijoilla ovat perushommat ja kasvisruoka.

"Pelkistetty linja jatkuu", kertoo Gastrobar Emon keittiömestari Pekka Terävä. "Raaka-aineen omat maut hallitsevat pienellä aasialaistwistillä."

"Nyt mennään hyvin tehdyn perusruoan suuntaan. Kasviksien osuus tulee lisääntymään niin kotikeittiössä kuin ravintolan lautasellakin", ennustaa Juuri-ravintolan Ilja Börs

"Lihan käyttö vähenee ja kasvisten lisääntyy. Raaka-aineiden laatu korostuu ja maut puhdistuvat", kertoo Henri Alén Kaartin Hodari & Hummerista.

Keittiömestarit kehottavat: maistakaa!

Kysyimme mesuilta myös, mitkä ovat sesongin hittiraaka-aineet (eli mitä kannattaa hamstrata ennen kuin loppuvat kauppojen hyllyiltä). 

"Kotimaiset juurekset jylläävät – aasialaisella twistillä nämäkin", suosittelee Pekka Terävä. 

"Kesän ykkönen on kaikki grillattava, ja ehdottomasti omilla marinadeilla ja sooseilla. Ei mitään valmiskamaa, vaan luovuutta kehiin!" kehottaa Ilja Börs. (Komppaamme.)

Henri Alén tekee rohkean raaka-ainehittiennustuksen syksylle: "Syksyn hittiraaka-aine tulee olemaan särki. Vihdoin tämä kala saa ansaitsemansa huomion ja löytää tiensä huippuravintoloihin!"

Näiden kolmen (ja seitsemän muun) keittiömestarin taidonnäytteitä pääsee maistamaan Taste of Helsinki -ruokakarnevaaleilla 12.-15 kesäkuuta Kansalaistorin puistossa.

Bon Appetit!

Suosittelemme