Blogi

Näytetään kirjoitukset huhtikuulta 2008.

EasyCommunication - vol. 32 - Musiikkiviestintää  1

Kevät toi edellä mainittujen lisäksi yhden omituisen joukkion, nimittäin soittotaidottomat katusoittajat. Mikä helvetti niitä oikein vaivaa?

Nämä tyypit hengailevat Stokkan kulmalla tai Esplanadin varrella, ja "soittavat" haitaria. Tosin, jos kuuntelee tai katsoo heidän soittoaan, huomaa, että he eivät itse asiassa soita, vaan ennemminkin pitävät haitarillaan meteliä, kakofonittavat katua.

Tähän ei voi olla kuin pari selitystä:

a) "Soittajat" ovat omaksuneet tyylinsä sellaisista maista, joissa pelkkä kerjääminen on kiellettyä. Suomessahan kerjääminen on sallittua.

b) "Soittajat" huomataan näin jo kauempaa. Etäältä lähestyvä, soittoa tarkemmin kuuntelematon ihminen saattaa alkaa kaivamaan pikkurahojaan jo hyvissä ajoin, ja vaikka sitten kohdalla huomaakin, että eihän tuo oikeasti soitakaan mitään vaan pelkästään pumppaa palkeita, niin antaa kädessään olevat kolikot joka tapauksessa.

Niin tai näin, meikäläiseltä nämä jehut eivät tule koskaan saamaan pennin jeniä. Annan pikkurahani mielummin joko oikeille katusoittajille tai oikeille kerjäläisille, jälkimmäisille tosin äärimmäisen harvoin jos koskaan.

-Easy-


EasyCommunication vol. 32 - Kevät toi, kevät toi..  2

Kevät toi, kevät toi pultsarin,
kevät toi, kevät toi hullutkin,
kevät toi Espan puistoon lokkipatterin,
ja Amnestyn feissarin...

Lokit tulevat Afrikasta. Ehkä feissari-ihmislokitkin tulevat samoilta mestoilta, hehän voivat viettää talvensa jossain hyväntekeväisyyskohteessa. Mutta mistä vitusta ne hullut ja pultsarit oikein tulevat? Ja kuka ne on kutsunut? Minä vaan kysyn.

-Easy-