Blogi

Näytetään kirjoitukset kesäkuulta 2008.

Junassa on hauska matkustaa  2

Vietin eilisillan rattoisasti junassa. Jopa pidempään, mitä olin alun perin suunnitellut.

Italian lahja suomen raideliikenteelle oli tällä kertaa kolmen tunnin aikatauluajastaaan vain reilun tunnin myöhässä. Eihän se ole kuin 25 % myöhästyminen, joten sikäli homma hallussa. Kyllä kannatti taas maksaa lipusta hieman ekstraa, kun sai nauttia matkastakin näin paljon pidempään!

Lisäksi ravintolavaunun tarjoilijaeukko oli niin pahalla päällä, että siltä ei melkein uskaltanut käydä tilaamassa mitään.
Hyvä VR, näin sitä pitää.

Toisaalta, ei niin huonoa, etteikö jotain hyvääkin: Ravintolavaunussa oli mukavan leppoisa tunnelma. Siis asiakkaiden kesken, tarjoilijan tiukoista tunnelmanmyrkytysyrityksistä huolimatta.

Ehkä tuollainen myöhästymiseen ja mahdollisten tapaamisten vesittymiseen totuttaminen onkin joku valtion, tai jopa EU:n salajuoni jäyhien ja autististen suomalaisten pään menoksi? Vähän samaan malliin kuin maataloustuet, "joo kyllä tämä alun perin PITI kuulua teille hamaan tulevaisuuteen asti, mutta nyt on kyllä niin, että teidän tuet loppuvat vuonna 2009. Sori. Mutta ikään kuin lohdutukseksi, ettette jää ihan kaikesta paitsi, jäsenmaksunne tuplataan". Mutta voitte tilata meiltä lisää junia eni dei, terveisin italialaiset eu-kolleganne.

Oho. Taisin eksyä suunnittelemastani aiheesta. Salajuoni siis toimii tälläkin saralla. Beware!