Aika tarttua sahaan

  • licence27

Aulangontie- tuo piskuinen asfalttipätkä lukuisinen mutkineen ja nopeusrajoituksineen. On ollut hiekkatie, on linjattu uudelleen muutamin paikoin, siitäkin huolimatta että vanha linja olisi ollut järkevämpi.

Oli hetken aikaa oikein hyvä kun oli uusi kestopäällyste ja riittävän korkeat nopeusrajoitukset. Sitten tuli kevyen liikenteen väylä päästä päähän. Samalla sit pilattiin hyvä tie korokkeilla, joilla ei ole muuta virkaa kuin talvikunnossapidon hankaloittaminen, näkyvyyden huonontaminen ja rikkakasvien kasvualusta.

Suojakorokkeita keskellä ei mitään- peltoaukealta tuulee, lumi törmää korokkeeseen ja pian sitä onkin metrin töyräs kahdessakin vakiopaikassa. Autolla ajaessa täytyy joko rikkoa puskuri, rikkoa lakia tai kiertää jotain muuta reittiä. Kahden kinostavan korokkeen välissä asuville kiertäminen onkin haastava juttu. Voihan sitä toki odottaa tienhoitoautoa ja jos oikein nopsaan hoitaa asiansa niin pääsee laillista reittiä kotiin.

Korokkeet ja muutamat liikennemerkit vielä menisi, mutta miksi niiden korokkeiden pitää olla korkeita, teräväreunaisia ja istutettu täyteen näkyvyyttä peittäviä puskia? Eikö riitä että Hämeenlinna kasvattaa Aulangon kohdalla puista tunnelia tien päälle. Välillä niitä oksia putoilee autojen päälle. Muutaman kilometrin päässä Aulangolta oli jotkut sukujuhlat- siitä on reilut 10 vuotta. Suuresta pihapuusta lohkesi oksa ja laskeutui pehmeästi alle parkkeeratun auton katolle. Oksalla oli halkaisijaa n 30 senttiä ja pudotuskorkeutta useampi metri- Autosta olisi kannattanut tehdä avomalli.

Mutta tosiaan Hämeenlinnan puunhalaajat menettävät lähikuukausina 20 puuta. Aulangon 150 vuotiaiden puiden tietä reunustavat rivit olisi pitänyt jo aikoja sitten kaataa tai siirtää tie sinne missä kevyen liikenteen väylä nyt kulkee. Ei minulla mitään puita vastaan ole, mutta ei niitä silti tarvisi tiealueella kasvattaa kun kerran vieressä on hyvä puisto. Kovasti olen silti harmitellut kun myrskytkään eivät ole tienvarsipuita nujertaneet, vaikka puisto muuten olikin muutama vuosi sitten aika säälittävän näköinen.

Olisi siis aika tarttua sahaan ja raivata ryteiköt, siinä sitä olisi muutamalle kaupunkilaiselle hyvää polttopuuta pystyssä. Kynäjalavatkin ovat hyvin nousseet vaikka risusavotasta meinasikin tulla kallista hupia. Visakoivujahan on varastettu aika näkyviltäkin paikoilta.

Ihmettelen myös sitä kuinka erään moottoripyöräliikkeen läheisyydessä on rauhoitettu tammi sellaisena että oksan alle jää 3,4 m tilaa. Rauhoitus jälleen ok, mutta kun alla menee tie niin eikö oksaa voisi sahata pois ja rauhoittaa vasta sitten. Parempi paikka Hämeenlinnan uudelle keskustalle siinä tammen kohdalla olisi kuin moottoritien päällä. Sääliksi käy Hämeenlinnalaisia veronmaksajia, mutta en silti haluaisi Kauniaisiin.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:40

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus