Autuaat ajotaidottomat

  • licence27

Tien leveyden ollessa reilut 3 metriä ja pihaliittymän reilut 6 niin luulisi siitä mahtuvan.

No sinänsä ei yllättänyt kun sama kuski ajoi ensin monta kilometriä oikean liittymän ohi ja sitten kun viimein löysi oikean tien ja oikean liittymän niin perävaunulla kahdesti päin penkkaa, eikä tajunnut ajaa reilusti eteenpäin ja siltä sitten loivalla käännöksellä uudestaan. Vieläpä alla oli oikea maastojeeppi ja sopivan leveä jopa peileistä näkyvä perävaunu.

En väitä että itsekään olisin välttämättä heittämällä sitä saanut menemään liittymästä takaperin mutta sen nyt tajuaa tyhmenpikin ettei koko yhdistelmää tarvi upottaa lumihankeen. No nousihan se kun laittoi ketjun perävaunuun kiinni ja rauhallisella ryöminnällä veto päälle traktorilla.

Peruutustaidottomia on tullut ennenkin vastaan. Yhden entisen tyttöystävän perheessä kukaan ei tuntunut osaavan peruuttaa vaunun kanssa. Nauratti joka kerta kun kotiin tai mökille mennessä aina sama vaunun irroittaminen + kääntö käsin vaikka tilaa oli todistettavasti sen verran että traktorilla ja suht isolla vaunulla mahtui kääntymään ongelmitta. Kytkin niiltä siitä autosta paloi kun ajotaitoa ei ollut oikein eteenkään päin.

En ole omia vanhempiani pitänyt kummoisina kuskeina. On ollut monta käytettyä autoa joista Carina II taisi olla jotain 280 tkm ajettu lähtiessään vaihdossa- alkupereäinen kytkin. Samoin on nykyäänkin vaunun vedossa palvelevassa 321 tkm ajetussa isän vanhassa Toyotassa eikä puhettakaan vaihdelaatikon hajoamisista. Valtroilla on ajettu yhteensä ainakin 15000 tuntia, kaikissa joku etukuormain tai tukkikoura. Särkyneitä kytkimiä 0 kpl, mutta annas olla kun pääsi neiti H ajamaan lumista asfalttitietä kotoaan tänne suuntaan. Siellä kiehuivat turbiinin öljyt eikä tajunnut edes vapaalle vaihtaa kun oli toisen puolen pyörät ojan puolella- niin ja vielä paikka josta pääsi pois peruuttamalla ihan vaan suoraan samoja raiteita.

Sellainen tientukko tällä kertaa lumitöitä hidastamassa.

Päivän päätteksi lasketaan mustelmat. Puuterilumen alla oli oikein hyvää luistoa, jopa niin hyvää että ensimmäinen kaatuminen tasamaalla ja toinen alamäessä hyvässä vauhdissa. 6,5 km meni kaatumisia lukuunottamatta kivuttomasti.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:36

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus