Kreikan velat

  • licence27

En ole seurannut mikä on Kreikan tukien tilanne tällä hetkellä. Jos puhutaan velkojen puolittamisesta niin sekään ei varmaan riitä.

Olen ajellut Kreikassa ihan omalla autollani reilut 10 vuotta sitten ja ei yllättänyt ollenkaan ettei talousluvut pitäneet ollenkaan paikkaansa. Jo peruskoulussa opetettiin Euroopan köyhimmät "sivistysmaat". Kreikassahan on oikeasti ihan samaan malliin rahaa kuin useimmissa muissakin valtioissa, mutta maan tapa on että käteistä rahaa liikkuu paljon ja pienistäkin ostoksista kuitin saaminen on vaikeaa.

Jopa Italiasta kuitin sai helpommin ja nykyisestä Makedoniasta. Mistä ei ole kuitteja- ei ole mitään verotettavaa- ei ole verotuloja. Toisaalta taas EU:n laajenemishumussa unohtui muutama perusjuttu: On nettomaksajia ja nettosaajia. Kreikanhan tiedettiin olevan nettosaaja ja Suomen nettomaksaja. Jos Drakma olisi vielä voimissaan niin inflaatio olisi syönyt Drakmaveloista puolet tai esimerkiksi 90 %. Siitäkin huolimatta Kreikka olisi maksukyvytön, koska velkaa olisi otettu ihan samaan tahtiin kuin nykyäänkin.

Usa on sikäli ihme tapaus että luonnonvaroja ja koulutettua työvoimaa on, mutta velkaa vaan velan päälle kasvatetaan. Noin periaatteessa USA: resurssit ovat 20 % Kiinan vastaavista, mutta toistaiseksi kiinalainen talousmalli toimii USA:n kerskakulutusmallia paremmin.

Valitettavaa Suomen ja suomalaisten kannalta on se että Venäjällä on vihdoin ymmärretty että öljy on oikeasti arvotavaraa ja kun sitä piisaa niin valtiolla on rahaa ja uusia miljonäärejä ja miljardöörejä syntyy nopeammin kuin 7-oikein lottovoittajia Suomessa.

Kun ennen venäjältä tuotiin halpaa raaka-ainetta ja vietiin takaisin kallista ja jalostettua oli varaa ostaa halpaa öljyä. Nyt ollaan tilanteessa että 98 E 5 maksaa Markkamuunnoksena kympin litralta ja diesel luokkaa 8 markkaa litralta. Se ei vielä huolestuta, mutta kun vielä 20 vuotta sitten Venäjällä asevoimien kalusto rapistui niin öljytulojen ja verojen myötä enää ei voi luottaa siihen että rajan takana olisi heikkokuntoista kalustoa. Siinä ei paljon pimeäkiikarit ja kiinalaiset rynnäkkökiväärit auta kun tutkitaan mitä rajan takana on asemissa.

Jos jotain järkevää voisi kreikkalaisten hyväksi tehdä niin se voisi olla velkasumman jäädyttäminen vaikkapa kolmeksi vuodeksi- ei siis Euroakaan ilmaista rahaa tuhlattavaksi eikä korkoa korolle jota eivät kuitenkaan maksa. Siitä sitten seuraavana toimenpiteenä kaikkien palkkojen ja eläkkeiden maksun minimointi- tavallaan peruspäiväraha kuukauden ajaksi ja samanaikaisesti väestönlaskenta+ väestörekisterin päivittäminen. Varmasti aiheuttaisi lakkoja ja mellakoita- ei siis mitään uutta. Saman kuukauden aikana tuonti ja vienti pitäisi saada tasapainoon. No sehän ei tietenkään onnistu ilman turisteja. Että turistien rahat saataisiin jäämaan maahan ja verotettua pitäisi käteisen rahan käyttö kieltää kokonaan ja automatisoida siten että jokaisen turistin ostoksista varmasti menee veroa- no sen jälkeen ei kukaan haluaisi matkustaa Kreikkaan kun kopioisivat kuitenkin kortin basaarissa ja laskuttaisivat tilin tyhjäksi.

Seuraavien kuukausien aikana maassa oleva käteinen raha pitäisi vaihtaa kreikkabondeihin eli Drakmoihin tai vaihtoehtoisesti verottaa.

Lenkki 4.4 myöhään eli 22.01- siitäkin huolimatta ainoa kerta kun vastaan on tullut nuoria naisia ilman miehiä. Kokonaista 2 kpl tällä kertaa.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:37

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus