Ovi

  • licence27

Olihan harvinaisen hyvä ilma käydä lenkillä. Ei kuraa, ei liikaa lunta, ei liian liukasta, ei liian pimeää, sopiva talvinen lämpötila. 4.4 km meni vaihteeksi kivuttomasti. Suksilla alamäet olisi kiva laskea.

Ihmisillä on joskus pitkän tähtäimen suunnitelimia. PTS voi olla mitä vain siemenestä kasvatetusta puusta pienoismallin rakentamiseen.

Yhden suunnitelman kuulin marraskuussa. Se meni suunnilleen niin että laihdutus, rasvan siirtoa rintoihin tai silikonit, ulkomaille ja sieltä joku varakas mies. No jos olisi iäkäs ja varakas niin varmaan viimeistään hääyönä kolmannen viagran jälkeen saisi kohtauksen ja kuolisi. Suunnitelma sinänsä ihan ok, mutta miksi leikellä niin upeaa vartaloa.

Itse olen haaveillut vesikiertoisesta lattialämmöstä pajalle. Noin periaatteessa yksinkertainen juttu, mutta viimeski kun siihen oli aikaa paneutua kävi ilmi muutamia seikkoja.

Ensinnä oli se että tarvii olla poltin ja varaaja- no niitä saa kaupasta lyhyellä toimitusajalla. Sit tarvis olla muutama kiertovesipumppu, latauspumppu, kalvopaisunta-astia- no nekin on vielä helppoja komponentteja. Venttiilejä, turvalaitteet, termostaatit- kaikki löytyy LVI- liikkeestä / tukuista päivässä tai parissa.

Ensimmäinen ongelma on hormi- no senkin saa kaupasta, mutta toimtusaikaa. Sit tarvis olla tila johon laittaa poltin ja pystyttää piippu. Sikäli jos ei tee pannulle omaa rakennusta tai osta konttiratkaisua tarvii pannuhuoneessa olla palonkestävät seinät ja palo-ovi, mikäli ei avaudu ulkoilmaan.

No kun tietää että öljy on kallista ja kallistuu niin tarvii varautua muihin lämmitysmuotoihin. Tässä tapauksessa polttopuun käyttöön. Tulee siis eteen miten saada polttopuut kattilan luokse tai päin vastoin- parempaa ratkaisua en keksinyt kuin sen että puut saisi kannettua trukkipiikeillä lähelle tai roclalla perille saakka. Näin ollen rautakaupan 90 cm leveä 30 min ovi on auttamatta pieni.

Sattumalta muuan asiakas oli PTS alkuaikoihin monta vuotta sitten rakentamassa uutta lämpökeskusta ja tilaamassa itselleen muistaakseni metristä ovea. Tilattiin sit "samalla rahdilla" toinenkin ja tuo minun 2-lehtinen oveni tuli ylläri ylläri ensin ja varmaan kuukausi tai kaksi myöhemmin se ovi mille oli jo seinät pystyssä, pannu kuumana ja tekninen tila kaikin puolin valmis. Oviaukossa oli muistaakseni palamatonta villaa ja 2x kipsilevyt, koska oli saatava lämmöt päälle talveksi.

No tuo palo-ovi jäi sit odottamaan sopivaa hetkeä vaan PTS kun on niin oli vielä aamulla suunnilleen samassa kohtaa varastoa kuin mihin sen jakeluautolla saapuneena pihalta siirsin. Se vei siis lattialta paljon tilaa ja yksin sit ei ilman taljaa pystyyn nosta, ei ainakaan kokonaisena. Karmihan on kevyt, mutta ovissa on materiaalia ja eristettä.

Kiivaan keskustelun päätteeksi ovi sai trukkihyllyn alta uuden varastopaikan. Toivottavasti tuosta paikasta menee paikalleen ja lämmitystapa vaihtuu lähivuosina. Solarventikin riittäisi suuren osan vuodesta, mut pakkaspäivinä ei näillä lakeuksilla toivoakaan.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:36

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus