Rehellisyyden hinta

  • licence27

Viime päivinä on askarruttanut se kuinka paljon oikeasti täytyy valehdella että menestyy työelämässä?

Parin päivän aikana olen käyttänyt noin 12 työtuntia asiakkaan luku/mittavirheen paikkaamiseen ja tänään noin 8 tuntia siitä mittavirheestä aiheutuneiden seurausten ja yhden mittaamatta jättämisen paikkaamiseen.

Ei minun hommani ole anturoiden valaminen tai niiden jo valettujen mittapoikkeamien havainnointi ja paikkaaminen, mutta jos en olisi tänään siihen hommaan ruvennut niin huomenna ei olisi perustusta väliseinää varten.

Vaikka työmäärä on ollut tuo ja vaikka olen parhaani tehnyt niin harkkoakaan ei ole vielä muurattu. En ole muurattavaa harkkoseinää itsekseni pystyttänyt, mutta tällä menolla täytyy kai sekin joku ilta opetella.

Tänään opeteltiin linjalankojen vetoa ja ristimitan tarkistamista. Opeteltiin, koska jostain kumman syystä rakennuksista merkataan ulkonurkat- ulkonurkat joilla ei ole elementtitallissa mitään virkaa, koska elementtejä ei saa väärin asennettua jos perustus on oikealla paikalla ja oikeassa korossaan- tai saa tietysti,

Kun kuitenkin lähes poikkeusetta rakennukselle tehdään ensin perustukset niin miksi merkataan ulkonurkat?. Perustus kun kuitenkin yleensä on jotain kovaa ja vaikesti työstettävää ja sen pitää kantaa muutakin kuin ulkoverhoilu. Näköjään paremmillekin (lue kalliimmille) miehille tulee mittavirheitä, mitoitusvirheitä ja ongelmia kuvantojen tulkitsemisessa.

Haluan uskoa että nyt kun seuraavan vaiheen tekijä kävi paikalla, oli mittaamassa, näki seuraukset ja tietää syyn niin ei tarvise sitten harkkoja kiilatessa ja höylätessä kiroilla kun mikään ei ole kuten tehtaan kuvannoissa. Jotain positiivistä kuitenkin: Ristimitta oli laakista 2 cm sisällä oikeasta mitasta ja seinätkin lähes sentilleen.

Noin 0,8 kuutiometriä betonia olisi tarvittu lisää ja korkomerkit tassujen muoveihin- niillä olisi säästetty varovaisessti laskettuna 1200 € + alv. Mutta minkäs teet kun ei voi olla kahdessa paikassa samaan aikaan ja alkuperin valun tekijäksi suunniteltu kaveri on keuhkokuumeessa.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:34

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus