tapahtui 3.12

  • licence27

Kiitos ihanan ja kauniin ihmisen läksin ajelulle mukavaan talvikeliin. Lauhtumisen ansiosta kymmenen vuotta vanhat osin lentokoneessakin matkustaneet kitkarenkaat pitivät hereillä koko vajaan 300 kilometriä.

Jätettyäni kauniin kyytiläiseni kaupungille iski sellainen olo että olen käynyt samassa paikassa ennenkin. Eikä ihme kun edellisen kerran kun kaunista sinkkunaista ajelutin välipiste tosiaan oli sama kuin tämän reissun yhteinen päätepiste, tosin eri parkkipaikka.

Suomessa on rakennettu hyviä taloja jo ennen kuin kaunis maamme itsenäistyi. On tehty taloja jotka ovat kestäneet ajan hammasta harmaantuen auringon vaikutuksesta mutta välttyneet mädältä ja homeelta.

Valitettavasti liian moni talo menee piloille jo ennen kuin sokkeilia/anturaa on edes valettu/paaluja lyöty maahan. Suunnitellaan talo päin helvettiä ja jätetään salaojat laittamatta. Tänään otti todella henkeen ensimmäinen oven avaus- Homeen hajua oli aivan pyörryttävä. Ilmeisesti tuuletusaukot olleet liian kauan kiinni tai sitten salaojitus puuttuu.

No rohkea eteneminen palkittiin melkoisilla löydöillä. Periaatteessa seinissä ei ollut mitään isoa vikaa, mutta sitten kaikki muu. En ole mikään ammattirakentaja, mutta sen verran ymmärrän ettei rakenteita saisi päästää kastumaan, varsinkaan puuta. Sit jos jotain suojataan esim kevytpeitteellä niin yleensä se kevytpeite otetaan pois ennen seuraavaa rakennusvaihetta, eikä koolata poikittaislaudoitusta päälle ja tehdä vielä komeaa tiilikattoa talon kruunuksi.

Parasta siis koko reissussa oli seura

Mut millä tuosta saisi asuttavan... Viallisella lämppärillä, tupakoivalla kämppiksellä ja hyvällä palovakuutuksella.

Jos laittomuudet unohdetaan niin katto tarvis avata kokonaan. poistaa poikittaislaudoitus ja kevytpeite- sen jälkeen korottaa ristikoita 250- 350 mm laittaa oikea aluskate ja tehdä kunnolliset läpiviennit hormille ja ilmanvaihtoputkille. poikittaislaudoitus ja katto takaisin paikalleen- No siitä tulisi hassun näköinen mut varmaan ihan toimiva.

Sit kun maa on sulaa pitäisi kaivaa koneella talo maasta esiin anturan pohjia myöten, vetää viemäri ja salaojitus kuntoon, samoin sadevesijärjestelmä. Antaa kuivua, tasoittaa sokkeli laittaa Bitumi, patolevy, routaeristys ja täyttää siten että ainakin puoli metriä talosta poispäin on soraa tai sepeliä RIL 2 ym. Vasta näiden pikkujuttujen jälkeen olisi aika repiä auki ne kohdat joissa tees se itse henkilö on säästänyt lattia ja seinät. Jos onnistuisi niin paras olisi jos koko taloa tunkkaisi metrin ylöspäin alaohjauspuusta lähtien. 4 tai 5 kerrosta harkkoa väliin ja tunkit pois alta.

Onnistuu ainakin USA:ssa. sitten vasta varsinaisiin sisätöihin, 100 mm villaa ei enää nykymääräyksillä riitä ulkoseinissä, yläpohjassa tuskin edes 300 mm. Isot ikkunat voi olla kauniit ja valoisat mutta niissä tarvis olla 3-4 kerrosta ja saranat.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:40

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus