Puukko ja puntari

Usein yllättävän näkökulman esseitä tiedon ja taiteen koko kirjosta, huumoria unohtamatta, seassa hieman omaa outolinnun elämääni.

Näytetään kirjoitukset lokakuulta 2012.

James Bond -päiväni  1

Hätkähdin tässä hiljattain kun pomo seisoi yllättäen pöytäni vieressä, ankaran näköisenä.
-"Haluatko kuljetuksen, sut kuljetetaan!"
Katsoin tietokonetta: mitäs kauheaa olen nyt tehnyt, sotkenut tuotannonohjausjärjestelmän numerot, saanut potkut ja "kuljetetaan pois"...?
-"Niin, sinne James Bond -leffaan pääset myös bussikuljetuksella edestakaisin."
Hähh?
-"No kun sä olet kouluttaja, niin kouluttajat pääsevät nyt uuteen James Bondiin niin kuin bonuksena."
No, lupauduinhan minä helpottuneena, ja hieman myöhemmin vasta tajusin että tämä näytös olisi päiviä ennen virallista ensi-iltaa!

Olen aiemminkin päässyt roppakaupalla nauttimaan jättifirman ihmeellisistä henkilökunnan virkistys- ja kuntoilupäivistä. Miekkailua, ratsastusta, kiipeilyä,

Kaljut kuulapäät. Paiskoin 80 palloa putkeen.
Kaljut kuulapäät. Paiskoin 80 palloa putkeen.

ammuntaa, joogaa, zumbaa, potkulautailua, you name it! Ja nauttinut illallistilaisuuksista plus gourmet -pikkujouluista ja kesäjuhlista, tuhlaillut törkeästikin rafloissa ja takseissa kulu- ja edustustileillä, käynyt risteilyillä isoilla ja pikku aluksilla, matkaillut tehdaskäynneille useassa maassa, lennellyt kotiporukalla ulkomaan lomamatkojani työmatkojen lentopisteillä, käynyt avannossa, saunoissa, vesiliukumäessä, kylpylässä, asunut luksussviiteissä, käynyt sirkuksessa, ja osallistunut niin kummallisiin info- ja koulutuspäiviin ettei mitään rajaa. (Palavereista erikseen myöhemmin.) Etusetelit maksavat hallikiipeilytreeninikin. Lompakossakin on firman leffalippuja käyttämättöminä, mutta tämä oli uutta! Että James Bondin ennakkonäytökseen! Kaikki ihan tämmöiselle rivityöläiselle...
No kyllä on kiva firma mulla!

Me rouvan kanssa aikoinaan inhosimme ideaa Graigista James Bondina. Tuo venäläisen autokauppiaan ja pikkugangsterin näköinen mies muka James Bond?
Mutta Casino Royale olikin kai paras Bond siihen astisista, ja Graigin talon kokoinen karisma valloitti meidät.

Nyt olin ensin aamukahvilla firman laskuun, sitten kvartaalitiedotustilaisuudessa, sitten lounaalla, sitten taas kahvia ja pullaa, sitten kouluttajien lähes hassutteluksi mennyt aivoriihipalaveri, sitten Kovasen luksusbussilla suoraan Kinopalatsiin, ja ensimmäistä kertaa elämässäni marssin lippuja käsittelemättä suoraan sisään teatterin penkille, ovelta nappaamani 2 ilmaista popcornia ja 2 limsapulloa mukana. Olipas luksustyöpäivä!. Ja vielä se että Bond alkoi ilman välkkyviä ja meluavia mainoksia!

Koskapa oli erikseen moneen kertaan mainittu että mitään kännyköitä ei saa olla näkyvillä, muuten poistetaan salista, niin venäjää äidinkielenään puhuvat - tietysti alkoivat tekstailla ja puhua kännyköillään. (Ei kaikki!) Njormal käytöstä: jos on sääntö, se kierretään jos sitä ei saa rikottua. :-D
Tämä johtunee siitä että Venäjällä ei ikinä ole ajateltu kansalaisten tai työläisten hyvää, kun miljardia idioottimaista sääntöä on väkisin ajettu läpi. Tästä johtuen myös turvallisuussäännöt
käsitetään ihan v...uiluksi. :-) Bond näyttää myös viis veisaavan työturvallisuudesta. :-)

No sen verran kerron Bondista, että se ei ole huono, kuten edellinen. Alkutekstit ovat hienommat kuin koskaan. Kiinnittäkää huomiota siihen että kun ensin on esitelty Istanbul, niin alkuteksteissä näytetään holvisto joka on kuin Istanbulin maanalainen vesisäiliö
http://1.bp.blogspot.com/-rni7qC4flRA/T_aFwwzO_vI/AAAAAAAACSU/e--40JrEV2w/s1600/IMG_5503.JPG
mainiosta James Bond Istanbulissa -leffasta. Se on se, jonka julisteissa Connery poseeraa ruikkuisen vipuviritteisen ilmapistoolin kanssa, jolle konna voisi turvallisesti pyllistää. :-D
Muutama muukin viite vanhoihin Bondeihin on.
Nyt vaan Bond on hörökorvainen ruttunaamainen harmaapartainen blondi! :-Dw
007? Ei, mutta oikein hyvä 008!

James Bond tällä kertaa ajaa moottoripyörällä ja kaivinkoneella, juoksee liikkuvan junan katolla, ampuu aseilla, värkkää pommeja, ajaa telakoneella kuplavolkkarin lyttyyn ja sukeltaa jään alla. Ilahduin, että hei jippii, minähän olen tehnyt kaikkia noita, ja vähän enemmän joista en uskalla puhuakaan.
Suomen armeija opettaa yleisemmin tarvittavien hyödyllisyyksien ohella myös esim räjäyttämään junaradan ja tekemään palo-ovesta panssarimiinan, aika Bondia! B-) Se pirun laskuvarjohyppy josta hiljan Seikkailu -blogasin, vielä puuttuu, vaikka olen hypännyt syvään hankeen kopterista. (Moni asia on totaalisen kauheaa kun se tapahtuu, ja vuosia jälkikäteen - coolia.) :-D

"I haff wayys to make you talk, Mr. Bond!" :

Ja toinen minäni sviitissä: Mediaanikäyrä, differointi. Piranesi, Chomsky, Tati. (Hei keikarit:se on Valentinon)
Ja toinen minäni sviitissä: Mediaanikäyrä, differointi. Piranesi, Chomsky, Tati. (Hei keikarit:se on Valentinon)

Tässä Bond -leffassa on yhdistetty Bond ja "Yksin Kotona", sekä M ja Bondin kotitalo saavat kovaa kyytiä. Se juonipaljastuksista, joita meitä kirjallisesti kiellettiin SoMe:ssa tekemästä.

Tässä Bondissa oli tottakai aukkoja logiikassa (vrt Die Hard1), mutta ei liikaa. Pari asiaa minua näissä vaivaa näissä leffoissa, joissa ammutaan kuin Raatteen tiellä. Tässäkin kun Bond saa kahdesti oikein ajan kanssa koettaa tarkkuusammuntaa pistoolilla, hän käyttää yhtä kättä, hähh? Eikä tietenkään osu. Ja tässäkin leffassa kun ammutaan optiikkakiväärillä

Intohimon hämärä kohde, tulituki -tarkka-ampujalle sopiva.
Intohimon hämärä kohde, tulituki -tarkka-ampujalle sopiva.

niin ei käytetä tukea vaikka sellainen olisi vieressä! Usein leffoissa muka tarkka-ampuja roimii vapaasti seisten plus vielä piippu ulkona ikkunasta, idioottimaista.

Mutta näinhän se on, että kun Hollywoodissa esim sukelletaan tai kiipeillään, niin kylläpä meitä oikeita sukeltajia ja kiipeilijöitä kovasti facepalmittaa sitä räpellystä katsottaessa. Kas kummaa, kun leffoissa ei kuitenkaan koskaan oteta kermavaahtokoristettua kakkua kuumana uunista, tai lypsetä kanoja.


Tuhlauksen huippu: nälkäinen talloo ruokansa!  1

Suutun täten Puolustusvoimien maavoimien kuihduttamisesta naurettaviksi jäänteiksi - ja samanaikaisesta verovarojemme tuhlailusta Puolustusvoimiin!

Riippumatta asennoitumisestanne:
siis siitä haluatteko meidän olevan puolustuskyvyttömiä,
vai hyökkäyksen pysäyttämiseen kykeneviä,
voitte raivota kanssani upouudesta RAHOJEMME HAASKAAMISESTA !

Kalustohankintarahat on enimmiltään aiemmin pantu tutkassa näkyvien haavoittuvien lentotukikohtien Horneteihin,
ja osin helikoptereihin joilla ei voi sodassa lentää!
Mutta nyt - seuraa VIELÄ HULLUMPAA !

Sekä Horneteille,
että tähän asti vailla sota-ammuksia olleille raskaille raketinheittimille, ostetaan nyt maamaaleihin tarkoitettuja aseita. Hyvä niin, mutta...

Nyt hankintabudjetti pannaan SELLAISIIN aseisiin,
että ostoksilla ei ole edes TEOREETTISTA mahdollisuutta vaikuttaa hyökkäyksen torjuntaan,
sillä niille sopivien mielekkäiden MAALIEN paikasta ei ole, eikä voi olla, pienintäkään hajua!
Kun ei ole MIHIN niitä voi ampua, niistä ei voi olla mitään hyötyäkään!
TUHLAUSTA, ja isoa!

Mistä puhun?
Ilmeisesti Israelin rypäleaseiden (oik. kuorma-ammusten) holtittoman LIBANONISSA -käytön takia
Suomi ei ostakaan panssarikiilojen pysäyttämiseen erittäin sopivia ns. panssarisirote -ammuksia/ohjuksia,
vaan joka ohjuksessa on YKSI AINOA HELSKUTIN ISO PAUKKU,
satojen TEHOKKAIDEN panssarikranaattien sijasta.
Luulevatkohan poliitikkomme todella, että Israel nyt järkyttyy Suomen kranaattityypin valinnasta, ja että Israel luopuu siksi aseistaan? Ilmeisesti!

Näin ollen ohjuksiamme EI voida ampua hyökkäävään panssarikiilaan, koska kuuluisi vain PUM, ja panssarit jatkavat! Joku puu vain kaatui vieressä, ja sammaleet lensivät.
Ampua voidaan näillä höpöaseilla vain liikkumattomaan ennalta tiedettyyn maaliin.
Saddamin komentotaloon yms jollaisiin ne on USAssa tarkoitettu. USAn tiedustelu kykenee löytämään alivoimaisen vastustajansa kohteita. Meillä taas ei ole mitään kaukotiedustelua, enää.

Sellaisia kiinteitä kohteita ei MEILLÄ PÄIN ole tiedossa muita, kuin toisessa maassa sijaitsevat sähkövoimalat yms infrakohteet.
Sodan tullen kaikki komentopaikat ovat heti ties missä, ja lennonjohtotornitkin melko vähillä käytöillä; ilmavoimilla on erilliset laitteensa liikkuvissa autoissa ties missä. Hyökkäykseen ei parin voimalan rikkominen eri maassa vaikuta tietenkään yhtään.

Ihan sama kuin Suomi kaataisi n. puoli miljardia euroa seteleinä MEREEN!

Samaan aikaan maakaluston hankintabudjetti on valtionbudjetissa samaa luokkaa kuin maatalouslomittajien palkat,
eikä kaluston sulatuksien jälkeen kukaan enää kuvittele maavoimien pystyvän mihinkään pysäytystaisteluun; enintään yhteen yritykseen!

Halusi rahoja armeijalle TAI EI, kyllä täällä olisi ollut niille parempaakin käyttöä kuin TUHLAUS!

Lasten ja vanhusten hoito, uusien teknoyritysten kasvutuki... nimetkää omanne!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hornetien ohjuksista:
http://suomenkuvalehti.fi/jutut/talous/ilmasta-maahan-kyvyn-hinta-kaksinkertaistui-hornetien-muuttaminen-pommikoneiksi-maksaa-400-miljoonaa

Raketinheittimien ohjuksista, tuo Unitary tuossa tekstissä tarkoittaa siis: "yksi PUM, ei panssarikranaatteja":

"The US Defense Security Cooperation Agency has notified US Congress of a potential sale of
70 M-39 Block 1A army tactical missile system (ATACMS)
T2K unitary missiles
and associated parts
to the Government of Finland.
Under the estimated $132m foreign military sale, Finland has also requested missile common test device software, ATACMS quality assurance team support, spare and repair parts..."

Kirjoittaessani soi Sotilasork: Entry of Clowns http://www.youtube.com/watch?v=kP4Lfuetlog

Kommentoi kirjoitusta

Seikkailijoiden kaksi kokousta, kuvia/filmejä!  3

Käydessäni kokeilemassa Salmisaaren Liikuntakeskuksen 30 metriä korkeaa mahtavaa kiipeilyhallia, sattui silmiini juliste:
"Adventure Night".
Ostin heti liput, sillä kyse on ulkoiluharrasteihmisten kokouksesta, joka pyörii enimmäkseen vuorikiipeilyn ja sporttikiipeilyn ympärillä. Siellä on pääohjelmana kiipeilyleffoja jättikankaalta, vuorikiipeily latistuukin pahasti pikku ruudulta katsottuna. Muualla tällaisia dokkarileffoja ei kankaalla näe, ellei sattumalta DocPoint -festareilla.

Leffapäivänä tapasin ensin kaupungilla tuttavani Hra Panssarimajurin, ja kylläpä sitä vahvasti sotilas- ja historiamausteista juttua meillä piisaisi vaikka kuinka pitkään. No jonkun toisen kanssa puhun sitten meikeistä ja taiteesta...
http://www.city.fi/kuvagalleria/kuva/1290614/
Taas kerran lupailtiin ottaa minut mukaan extremetempaukseen ulkomaille: kuulemma "taisteluhyppy" laskuvarjolla matalalta, pienellä venäläisellä puolipallo-sotavarjolla, maailmansodan aikoihin suunnitellusta kaksitasosta.
Suunnilleen tälleen
http://www.youtube.com/watch?v=HLOQ0ra6fr0
Kone näkyy 0:30 , hyppy 1:10.
Emme ole kumpikaan hypänneet ikinä, ja koulutuspäivää ei meihin uhrata. Varjon pienuuden takia vauhtia riittää maahantulossa, eikä ohjattavuutta ole. Joten kyllä kiinnostaa, sitten me vanhat voisimme loppuikämme elvistellä nuorille tällä super-extremellä. :-D
Kun nyt vaan joskus toteutuisi tuo vuosia odotettu juttu...? Pitänee alkaa vahvistamaan jalkoja ja harjoittelemaan hyppyjä 2-3 metristä maahan, niin että ei jää kunnosta kiinni. Miten lie kestääkö hermot sitten hypätä, sillä reaktioaikaa avauskahvoista vetelyyn jää erittäin vähän. Sen tosin arvaan, että tuo satakiloinen majurin hurjimus itse paiskaa minut koneesta, ellen hyppää.
:-D
Olipa ikävä erota, kun en juuri ikinä tapaa ketään työn ulkopuolella. Ehkä saan hänet vielä kiipeilemään, kun kerran opetin köysilaskeutumisenkin.

Iso Bio Rex -leffateatteri olikin "Adventure Night" -tilaisuudessa täynnä; reippaita ulkoilmaihmisiä oli saapunut paikalle satamäärin, iso sali täyteen. Siellä jaettiin palkintoja mm. Vuoden Kiipeilykuvasta, sekä Vuoden Ulkoiluteosta, joka oli nyt Seven Summit, eli kiipeäminen joka mantereen korkeimmalle huipulle peräkkäin. Olipas tervehenkisen oloista porukkaa kerrankin kasassa iso lauma, meitä teknisen kiipeilyn
http://static-dev-climbing.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/2012/06/238-Aid_2565.gif
miehiä myös.

Minutkin tunnistettiin, oli yllättävää, kun sanottiin että oletko sinä se, pitää oikein tulla kättelemään. Ihanaa kun sai kerrankin hetken puhua ihan uusien ihmisten kanssa. :-)
Nauratin kertomalla viime vuorireissustamme jolloin piti lähestymismarssilla, muutenkin äärimmäisen hankalassa maastossa, kivuta kaktuspöheikköjen

"Luuluolassa" oli vuohen luuranko

läpi, arvattavin seurauksin: Housut alas, pyllistyksiä aurinkoon
ja puoliso kiskoo Victorinox-pihdeillä
piikkejä persiistä. "Tämä on rakkautta!" :-D
Helpoin kohta:

Rouva marssilla, joka kiven päällä kaktuspiikkejä
Rouva marssilla, joka kiven päällä kaktuspiikkejä

Kolme viikkoa loman jälkeen viimeisetkin piikit tulivat ihon alta. :-)

Kiipeilyleffoista hurjimmat saivat jopa kokeneet kiipeilijät huokailemaan kauhusta. Se jota itse etukäteen odotin, kertoi Amazonin viidakosta kohoavasta kiipeämättömästä 1400 m tapista. Kauheaa viidakkorämpimistä lähestymismarssissa. Ja sitten kasvillisuuden riivaama pystyseinä mahtavine luolineen. Viimemainittu tuntui kovin tutulta. ;-) Tässä trailerinpätkä:
http://www.youtube.com/watch?v=WzBaPd3OxmM

Sitten oli pari leffaa sporttikiipeilystä, enkä olisi uskonut että tuosta hiukka vieroksumastani lajista (jossa seinään ensin poraillaan ja hakataan pultteja köydelle) saisi aikaan noin ratkihauskoja rainoja.
Jos sportti kiinnostaa, niin tässä yksi niistä, 24 min tosi hyvälle tuulelle saavaa WTF -luonnonihmettä, melkein musavideo:
http://vimeo.com/42184924
Myös ihan silmät kyynelissä nauroin MM-"ihmiskärpästen" herooisen sinnikkäille ihmeteoille.

Varsinaisesta "alppikiipeilystä" (siis kylmillä ja lumisilla vuorilla) kertovan leffan aihe
oli Himalajan pahimpiin, ja selvästi jyrkimpiin kuuluva vuori, ja äärikokeneiden kiipeilijöiden hulluuden tuolle puolen vienyt kaksikymmentä vuotta kestänyt mania päästä huipulle. Tuommoiset reissut saavat Everestin sherpavetoiset ja satatonnivarusteiset nykynousut näyttämään läskituristien kulkueelta Kanarian Teidellä.
En itse ymmärrä paljon noustujen juttujen tahkoamista. Kerran kun eräs suomalainen saapui Everestin huipulle, siellä oli yli neljäkymmentä muuta. :-) Bussillinen porukkaa; no ei varmaan tuntunut kovin ainutlaatuiselta. :-D
Itse tykkään käydä mieluiten ihan ihmisen kävelemättömät paikat.

Mascan et.seinällä, reput pystyseinän luolaan yöksi. Allani pilvi ja rotkoa varjossa. Tuuli repii pahasti
Mascan et.seinällä, reput pystyseinän luolaan yöksi. Allani pilvi ja rotkoa varjossa. Tuuli repii pahasti

"Miehet jotka kulkevat omia polkujaan".
http://www.city.fi/kuvagalleria/kuva/1261360/
No, kompastelevat ainaskin.
http://www.city.fi/kuvagalleria/kuva/1261413/
:-D

Noihin leffoihin nähden meikäläisen vuorireissut ovat alkeellista onnetonta pikaräpeltämistä. Reissua ovat lyhentäneet vesipula, autokuljetusetäisyydet, lähestymismarssien pituus ja rankkuus sekä joskus on päälle tunkenut myrskyrintama (suomalaisen mielestä vuorta alas syöksyvä rintama on tosi pelottava), pilvet tulee joskus silmille, ja kerran sumu, jossa ei näe kunnolla hitto omaa kenkäänsä!

Ei parane meikäläisen leikkiä kun ei edes osaa. Kivivyöryjä on nähty, ja mielessä on yksi ensi käden kuultu juttu kilometrin putoamisesta muiden nukkuessa, sekä se Stadin mimmi jonka kanssa monesti juttelin, ja sinne Himalajalle sekin hävisi vaan - yöllä! 8-0

Sitten vielä se, että etelänlomalla pitäisi ehtiä lomaillakin ja jopa viihdyttää tuttavapariskuntaa yms. niin pitääpäs pitää peukkuja että ensi maaliskuussa kerkiän kiivetäkin kunnolla. Nyt olisi tiedossa vain rantatöyräitä: niiden jyrkälle päästäkseen ei ainakaan tarvitse ensin kavuta! :-)
On ne töyräät vaan suuressa maailmassa melkoisia, pahimmillaan 4-500m.

Los Gigantes, kakkosreissu. Leikkikenttä taustalla, kakara edessä. Am.
Los Gigantes, kakkosreissu. Leikkikenttä taustalla, kakara edessä. Am."Tigerstripe" pukee minua.

:-)


Rakkaimmat källini! Jekkuilija muistelee  1

Jekut eli pranksit, joita sanotaan nykyään Duudson -aikaan källeiksi, ovat elämän suola.

Huolimatta aikuisikäni äärimmäisen olemattomasta sosiaalisesta elämästä, jotain on tullut tehtyä. Äärimmäisen luova mielikuvitukseni olisi toisissa oloissa saanutkin pahaa jälkeä aikaan.

Lapsuudesta tulee mieleen se, kun eräs meistä pikkupojista oli käynyt ostamassa pilailupuodista (tuolloin ääriharvinaisen) pehmeän kumisen kakan. Hänellä kävi huono tuuri, kun satuin salaa näkemään kun hän jemmasi pötkylänsä metsään normaalireittimme varteen. No hänen poistuttuaan, pitihän se toki vaihtaa aitoon, joita olikin tuolloin laaja värivalikoima saatavissa.
Kun seuraavan kerran kuljimme porukalla tuon paikan ohi, poika halusi shokeerata meitä tarjoutumalla syömään maksusta koirankakkaa, voi hurja! Kaikki paitsi hän tiesivät "vaihdokkaasta", ja keräsimme kolehdin, sillä ehdolla että tavara kaapaistaan ja syödään aivan salamannopeasti. Esityksestä tuli hauska, vaikka pila oli kääntynyt ympäri. :-D

Myöhemmin on läsnäollesani vihdan sisään ilmaantunut nokkosia, ja erinäisiä savukkeita on terästetty kiväärin ruudilla (arvaatte kyllä) tai magnesiumnauhalla (suuri valkoinen liekki).
Voin myös vakuuttaa, että kyllä sellaista oikeastikin tapahtuu, että kokki, khöm, rikastuttaa kilpakosijan ruokia laksatiivilla juuri ennen romanttiseksi aiottuja treffejä.
Itsekin olen ollut myös kohteena; huumorintajuni riittää kyllä! Tietysti taannoin ammattikeittiöissä teimme temppuja melko jatkuvalla syötöllä. Ilmassa lenteli kananmunia: tyhjennettyjä, keitettyjä ja raakoja. Jauhopussien pohjissa oli yllättäviä heikkouksia ja työtoverien siviilitavaroihin ilmaantui kaikenlaista. Itse aioin kerran maksaa raitiovaunussa, ja taskuni olivat täynnä herneitä. Tongin rahaa laukustani - ja vedin sieltä puolikkaan siankallon.

Mutta nykyisen työpaikkani tapakeppostelija -tuttavan vaikutuksesta olen saanut luovuuteni kukkaan. Soivien onnittelukorttien soittimen loputtomiin jatkuvaa piipitysintoa ja hyvää piilotettavuutta on hyödynnetty...

Eräs sähköasentajan haalareita käyttävä työtoveri halusi välttää pitkän kävelykierroksen hyllyrivien taitse käydessään päivittäin lämmitttämässä mikroruokansa. Hän tapasi puristautua kulmikkaan pylvään ja raskaan hyllystön välisestä raosta. No, piirsin lattiaan kynällä viivan, ja JOKA päivä siirsimme isolla trukilla tuota erittäin painavaa hyllystöä 5 milliä pylvääseen päin.
Seurasimme päivittäin salaa yhä vaivalloisemmaksi muuttuvaa pusertautumista. Eihän kukaan voi kuvitella että tonneja painava hylly liikkuu!
Sitten lopulta tapahtui väistämätön: mies jäi haalarinsa teräsnapeista kiinni hyllyyn. Ei päässyt eteen eikä takaisin. Tirskuimme tirkistellessämme, miten hän ei edes kehdannut huutaa ohikulkijoita vetämään hänet irti. Kun hän lopulta palasi työpisteeseen, repesimme kun hän sanoi:
-"Voi hitto kundit, ihme juttu, yritän syödä aina vähemmän,
mutta lihon aina vaan!" :-D
-----------------------------------------------------------------
Yksi hyvä IDEA teille olisi tässä:
Kun kuljet selin sinuun istuvan työkaverisi pöydän ohi, ja samalla näet että pomonne tulee käytävällä sopivan etäisyyden päässä vastaan, niin et vilkaisekaan pomoa, vaan pysähdyt ja sanot katsoen näyttöä kauhistuneena: -"Mitä kauheaa tuo koira tekee pikkutytölle! Hyi, pois tuollainen!" ja samalla näpäytät vaikka enteriä, ja jatkat matkaa närkästyneen näköisenä. Pomo kuuli sanasi, ja saapuu työpisteeseen luullen että siellä oli eläinpornoa. Saat itse päättää, menetkö selittämään että leikkiä, ja että selitätkö tahallisen valheellisen näköisenä. Erityisesti naispomoille. Mutta eihän näin ystäviä saa; itse en ole tätä kokeillut.
-------------------------------------------------------------
Avokonttorissamme oli eräs mies, joka inhosi niitä mikrokokoisia kukkakärpäsiä.
Hän kävi jo muiden hermoille partioidessaan naapuripöytiä kauempaakin, että:
ei kai sinulla ole hedelmiä täällä, älä syö voileipää, heti pois tuo limpsapullo, katsonpa onko sinulla täällä roskiksessa banaaninkuoria, olenhan kieltänyt, nuo sinun kasvisi varmaan levittävät kärpäsiä, anon että ne kielletään.

Suunnittelin vastaiskun. Hänen työpöytänsä vetolaatikoiden alla oli laatikostorakenteen pohjalevy, jossa oli jostakin syystä kulmissa pari kolmiomaista ilma-aukkoa. Juuri ennen viikonloppua asensin pohjalevyn alle ilmastointiteipillä tarjottimen, jolla oli kaikenlaista kosteaa kärpästen herkkuruokaa. Millin rako vain jotta kärpiäiset mahtuvat seisovaan pöytään, ja pullein vatsoin reippaina pois. Suurempilukuisina.
Maanantaina kärpäsiä oli jo jonkin verran, "miten niitä nyt tässä on..."
ja tiistaista lähtien pöydän ympärillä näyteltiin Hitchkockin Linnut uudestaan, pääosassa niuhomies ja sakeneva kärpäsparvi... :-)

Päivä päivältä yltyvä ilmasirkus ajoi miehen suunniltaan! Pohjalevyn kolmioaukoista pääsi hyvin lentämään jopa sisälle vetolaatikoihinkin.
Sain puheluita: "Hei tuu nyt katsomaan, se aukaisi vetolaatikon ja kauhea pilvi tuli sieltä, se huitoo ihan raivona! " :-D

Niuhomies siivosi hullun lailla, pesi lattiaa mopilla, pyyhki seinäkkeet ja tietokoneetkin jollain hapolla, tyhjensi rulokaapit, repi laatikotkin pois myös pöydästään. Mutta eihän hän nähnyt mitään, kun ei kukaan voi ajatella että 10 senttiä lattiasta, pohjalevyn ALLA, leijuu pikkukärpästen orgia-lentotukialus! Ne jotka olivat perillä jekustamme, lausuivat miehelle ohi mennessään esim -"Kyllä sinun pitäisi varmaan peseytyä useammin."
Loppuviikolla hän tuli sitten, ilmeisesti epätoivosta uupuneena, laittaneeksi poskensa kiinni lattiaan, ja nähdessään teippiviritykseni,
sai todellisen ahaa-elämyksen! :-D

Ja tietenkään kukaan ei tunnustanut tienneensä mitään...


Venäjän hallitus vain kakaroiden asialla?  6

Suomen televisiossa poliitikot esiintyvät niin kuin eivät tietäisi mistä on kyse, kun Venäjän hallituksen kontrolloima lehdistö kertoo että jo toistakymmentä tuhatta Suomen venäläistä kärsii, kun heiltä on riistetty lapset. (Edit: jopa16 000 lasta "on viety".) Itse Venäjän ulkoministeri ihmettelee julkisuudessa miksi suomalaisista on tullut julmia rasisteja.
Ihan SATTUMALTA Venäjän korkeimmat voimat eivät puutu pariin kakarakiistaan, joten mistä on kyse?

Poliitikkomme eivät halua että kansa saisi tietää sitä, minkä sotilaspolitiikan asiantuntijat ovat heille takuulla kertoneet.
Aivan joka kerta, kun valtio pitää mahdollisena että ryhdytään sotaan, täytyy omalle kansalle ensin tehdä selväksi, että se jonka kanssa tullaan sotimaan, on paha, kiero ja juonitteleva sekä uhkaava.
Totalitaarisissa valtioissa valmistelu voi olla lyhyt, esimerrkinä Venäjän vuosi ennen talvisotaa, jolloin rajan tällä puolen valmistauduttiin hyvässä uskossa olympialaisiin.
Avoimemmissa ja modernimmissa valtioissa valmistelu aloitetaan jos mahdollista jo vuosia aiemmin, aloittaen pienistä ja paisuttaen pikku hiljaa. Esimerkkinä maallisen ja jopa uskonnonvastaisen Saddamin Irakin maalaaminen Al-Qaidan ja 9/11:n taustavoimaksi.

Suomen harjoittaman NATO -uhkailun vuoksi saattaa Venäjällä olla nyt tarve levittää uuttisia lapsiin kohdistuvasta pahuudesta. Seuraaavaksi venäläisten kesämökit Suomessa saattavat syttyä tuleen, venäläisiin kohdistuu rasistisia hyökkäyksiä, venäjänkieliset päiväkodit sekä lähetystö saattavat joutua räjähdeattentaattien kohteeiksi, ja jos tarpeen, pari kerrostaloa räjähtää Viipurissa tai jopa Pietarissa. Suomen hallituksen joka vaiheessa vakuuttaen syyttömyyttään.

Toivon olevani väärässä, mutta että suurvallan ulkoministeri ja hallituksen media?
Tässä ei ole asialla vain joku dosentti Bäckman. Jokin syyhän täytyy olla.

Venäjän lehdistössä on jo kerrottu "suomalais-ugrilaisten" (siis vihatun Vironkin) "havittelevan Luoteis-Venäjän energiavaroja". Melkoinen väite, mutta siellä kaikki niellään.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Kirjoitin jo ajat sitten:

"Koko Venäjän johto on ilmaissut selvästi, ettei se tule missään tapauksessa sallimaan Naton lisälaajentumista rajoilleen, viimeisimpänä uusi asevoimien ylin komentaja.
Britannian Sota-akatemiakin pitää mahdollisena, että Suomen tapauksessa "vastatoimi" on "sotilaallinen".
Juuri nyt Putinilla on suuri tarve löytää ulkoinen uhka kansaansa yhdistämään, ja kokoomusvetoinen puolisalainen "Nato -esisopimus" sopisi uhaksi, entisten lisäksi.
Venäjän suurissakin medioissa esitetään jo suomalaisten harjoittavan venäläisten "vainoa" ja "kansanmurhaa". "

http://www.city.fi/yhteisot/blogit/magrippa/120624/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ikävä kyllä moni ennustamani asia toteutui. Ylin sotilaskomentaja kävi Helsingissä kertomassa Venäjän peloista - ja joutui Niinistön julkisesti pilkkaamaksi! Eeeei hyvä!
5 -osaisessa blogissani jonne pääsee linkistä, on pähkinänkuoressa kansanomaisesti selitetty itärajamme nykyinen ikävä sotilaspoliittinen tilanne. Toivon veikkaavani väärin siitä mitä seuraa. Voi kunpa olisin aivan väärässä.
Mutta pitäisi löytyä perustelut, miksi niin olisi.


Viidakossa suhisee  1

Yksi tuhannesta kiinnostuksen kohteestani on pitkään ollut kryptozoologia, joka käsittelee elossa olevia isompia eläimiä, jotka joko
ovat tuntematonta lajia,
http://www.youtube.com/watch?v=Zoygy-8PTtU&feature=fvwrel
tai tiettävästi jo ammoin kuolleet sukupuuttoon,
tai ovat täysin oudossa paikassa.

Tunnetuimpia ovat tietysti "Lumimies", eli Siperian ja Kiinan iso apina,
sekä säännöllisesti 1600 -luvulta asti raportoitu Loch Nessin pitkänomainen eläin. (Joka ei juuri minua innosta, ellei se jää kiinni.)
Latimerian joka jäi kiinni, muistavat kaikki, ja sitä on löytynyt kaksikin eri populaatiota.

Kaikista on oikeasti löytynyt paljonkin esimerkkejä.
Ihan viime aikoina edustavia eläimiä ovat e.m. luokissaan
kääpiövirtahepo,
Chacoan pekarisika, ja
- Britannian pantteri!
http://www.telegraph.co.uk/earth/wildlife/5924329/Big-cat-filmed-near-military-base-in-Scotland.html#

Väärässä paikassa olevat eläimet, kuten pantterit, ovat villiintyneiden lemmikkien jälkeläisiä, kuten Floridan uusi maanvaiva, aasialainen jättipyton.

http://forum.gon.com/attachment.php?attachmentid=455500&stc=1&d=1264213439

Ja meristä löytyi hiljattain todella iso Megamouth -hai, jättiläiskalmari ja tässä taas uusi iso todella kuin toiselta planeetalta oleva mysteerieläin:

http://www.youtube.com/watch?v=_YKPIlTpfVY&feature=related

Minua ovat kiinnostaneet lähinnä eri kokoiset sapelihammaskissaeläimet, jollaisia ei pitäisi olla elossa kuin yksi lievä tapaus, Helsingissäkin nähtävänä oleva lumileopardi:
http://www.azdrybones.com/images/Clouded-Leopard.jpg

Sapelihampaita on kerrottu nähdyn Afrikan kuivemmalla seudulla.
Sekä etenkin Etelä-Amerikassa, josta ne ovat kuulemma - ravinnon puutteessa - kuolleet sukupuuuttoon paljon myöhemmin kuin e.m. Chacoan pekari. Ihan kuin Amazonilla ei olisi kaimaaneja, tapiireja, pekareita, kauriita ja puhveleita. Tiikeritkin syövät kalaa ja ilvekset sopuleita, kun muuta ei saa.
Amazonista
http://www.city.fi/kuvagalleria/kuva/1261085/
;-) pääsenkin asiaan.
-------------------------------------------------------------------
Väli-Amerikassa lukemattomat ihmiset ovat kertoneet nähneensä aivan täysin tuntemattoman eläimen, joka tappaa ja osin syö heidän lehmää pienempiä kotieläimiään. Paikallispoliisit ovat saaneet hälytyksiä ja jotkut ovat ampuneetkin vikkelää otusta kohti.

Tämä "Chupacabra" -eläin alkaa olla jo käsite, ja otukset näyttävät lisääntyvän, sillä ilmiö leviää kartalla. Sitä mainitaan jo paikalliseksi maanvaivaksi kuten itärajamme susia Venäjän puolella. Chupa on alle metrinen, mutta lasten puolesta pelätään. Chupaksi epäillyt maastosta löytyneet raadot ovat toistaiseksi olleet vain kapisia, eli turkin menettäneitä koiraeläimiä kuten kojootteja.

Koska chupacabra kuvataan nopeaksi, sille piirrellään joskus siivetkin. Villein mutta mielenkiintoinen teoria on, että se olisi hyöty- tai lemmikkieläin joka on pääässyt karkuun lentävän lautasen ohjaajilta, ja villiintynyt! Selitys se on sekin.
Näin, siis vahingossa, on oikeastikin saanut alkunsa eräs toinen ihmisillekin vaarallinen vieraspetokanta:
Australian ja Etelä-USAn villisiat.
http://www.mancertified.com/giant-pig-roast-in-missouri/

Suurin osa chupa -havainnoista lienee täyttä höpöä, mutta jollakin tavoin yhteneväinen ulkomuoto yhdistää niitä:

http://www.gomeranoticias.com/sites/default/files/imagecache/titulon/chupacabras.jpg

http://paizo.com/image/content/LegacyOfFire/PZO9019-Chupacabra.jpg

http://ceibalpadres.elpais.com.uy/wp-content/themes/epdnpadres/images/stories/RSS4/chupacabras.jpg

http://www.hauntedamericatours.com/devil/CHUPACABRA-DRAWING.jpg

Lienee ilmiselvää, että tuollaista lähinnä kahdella jalalla linnun ja kengurun tavoin liikkuvaa petoa ei voi ollakaan. Mutta sitten.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2012100516164605_ul.shtml

------------------------------------------------------

Jos chupacabra alkoi kiinnostaa, niin tässä eläinlääkäri jota vaivataan kummallisilla tapauksilla, hän kertoo lisää kohdasta 3:40 alkaen.

http://www.youtube.com/watch?v=3isOOQSgTq0

Linkissä on pitempääkin ohjelmaa chupasta, sarjana.
--------------------------------------------------------------
Lopuksi kevyttä ja kivaa.
Kävin viikko sitten eka kertaa zumbaamassa, ja aamulla olo oli kuin olisin tapellut Steven Seagalin kanssa.

Tässä erään suosikkilaulajani zumbakelpoinen remix:

http://www.youtube.com/watch?v=dlw6IBCabjA

Kirjoittaessani soi King Kong http://www.youtube.com/watch?v=bjbASG6dLtY&feature=related

Kommentoi kirjoitusta