Puukko ja puntari

Usein yllättävän näkökulman esseitä tiedon ja taiteen koko kirjosta, huumoria unohtamatta, seassa hieman omaa outolinnun elämääni.

Näytetään kirjoitukset toukokuulta 2011.

Riivattu kone, ja ankka sänkyni alla  2

Jatkoa seikkailuihini tietsikkamaailmassa.

Tietysti työpaikan osastollani pienellä alalla olevat 8 läppäriä rupesivat jumittamaan, kuin hiiri kävelisi tervassa. Kundit katselivat netistä eri kulmista kuvattua jääkiekkovalmentajan neljän pisteen maha/hätälaskua lentokentälle. Kun kuva nyki ja jarrasi, kova oli valitus minulle. Kehotin menemään ylemmäs pomoille valittamaan "hitaasta Youtube-latauksesta työaikana".

Kotiin.
Vaimoni maksoi tänään netissä kortillaan uudestaan F-Securen virus/nettiohjelman, tuote on peräti kolmelle tietokoneelle.

Kun hän painoi nappia:
Lataa,
läppäri lähti lataamaan.
Rouva meni odotellessa keittiöön tekemään espressot.
Hänen palatessaan läppäri oli ITSE sammuttanut Windowsin ja
ITSE käynnistänyt itsensä Ubuntun puolelle, ja odotteli pöydällä salasanaa.
Rouvalla oli selitysmallina sähköhäiriö.
Itse epäilen että jokin pieni demoni oli materialisoitunut läppärin näppäimistölle ja, tehtyään tekosensa, jälleen hävinnyt.

Kuten edeltävästä hassusta Virtuaaliterminaattori -blogientrystäni

http://www.city.fi/yhteisot/blogit/magrippa/117093/

tiedätte, tämä ei TODELLAKAAN ollut ensi kerta!

Muinaissuomalaiset uskoivat kotitonttuihin, ja niille jätettiin ruokaa yöksi lattialle.
Ostin äsken Helsingin Lasipalatsin ranskalaisruokafestareilta 8 erilaista makkaraa, pateeta ja rilletteä, samoin kuin neljä karsean näköistä eri homevärien koristamaa juustoa.
Aion nyt ottaa ne hyötykäyttöön.
Jätän ensi yöksi sänkyni alle pikkulautasen, jolla on ihan gourmetkokin (minun) tekemä ranskalaisbufee huoneeni heikkovirtatontuille ja vaihtovirtademoneille. Ankkaa, kaurista, villisikaa, calvadosmakkaraa...

Ikinä en hanki kotiin privaatti -WLAN -asemaa! Jos yhteys on langaton, itse isä Jumalakaan ei kerkiä seurata milloin se on yhteydessä, minne, ja mitä tekee. (Ja onhan se sama kuin hankkisi säteilevän radioantennin sänkynsä viereen. )
Jos hankin WLANin, itse "3 Kilowatin Voimavirta-Perkele" saattaa materialisoitua tänne keskellä yötä ja räjäyttää kaikki viisi eri kokoista konettani! En haluaisi polttaa vaivalla laittamaani huonetta.
http://www.city.fi/kuvagalleria/kuva/1261066/

Kirjoitan NYT teille tämän reaaliajassa, samalla kun painelen F-Secure -ohjelman virtuaalinappeja. T-täristen pelosta.

"Suojaus ei ole ajan tasalla."
Alla on nappi:
"Tarkista päivitykset"

Painan sitä nyt, sormi vapisee.
Tarkistaa päivityksiä, lataa, 60%, 100%,

"Päivitysten tarkistus on valmis."
"Päivitys onnistui."
"Tuotteesi on nyt ajan tasalla."

Paluu edelliseen ikkunaan "Valmis"-nappulalla.

"Suojaus ei ole ajan tasalla.Tarkista uusimmat päivitykset."

Jahhah.
Pitäisiköhän sinne sängyn alle lautaselle lisätä vielä päärynäsiivuja, ja snapsilasillinen valkkaria? Chateau D`Ýquem?

Kun vien tämän läppärin TAAS sille
(edellämainitussa blogissani jo esitellylle)
ammattinörtilleni, hän ehkä suorittaa koneelleni jonkinlaisen eksorsismin konekielisine loitsuineen, polttaen suitsukepuikkoina valokaapelin pätkiä. Tehköön mitä tekee, I give up!

-------------------------------------------------------

Sain Elisalta isohkon postipaketin, jonka oletin sisältävän sen (em. aiemmassa blogissa mainitun) Huawei -älykännykkäni, korjattuna. Viiden kuukauden odottelun jälkeen.

Valtavassa pussissa oli VAIN uuden mallinen, takuulla pienin näkemäni muistikortti, ja minä sentään olen ollut työkseni valvomassa komponenttihankintaa piirikorttitehtailla. Tämän muistikortin voisi, hitto, vetää vahingossa henkeen!

Nykyaikaa, en tässä pysy minäkään mukana.
Ehkä SE onkin korvaava tuote, uusin Huawei-malli?
Mutta miksi se lähetettiin minulle ilman puhelinta, ilman mitään ohjeita, ilman mitään lappua?
Uusinta tekniikkaa...

Ehkä minun on määrä syödä se kuin miniehtoollisleipä, ja olen netissä.


Rodeohärkä ja Popcorn-ninja  6

Tulipas avattua terassikausi!
Kahdessa paikassa kakkukahvit auringossa, ihanaa!
Tuplacappuccinon ja leivonnaisten lisäksi kuuluu terassi-vakio-satsiini myös hedelmämehu, vesi ja uusi lehti.
Nyt oli repussa mistä valita:
Fiske För Alla, Diver, Climbing, JapanPop, Suomen Sotilas, Harvard Business Review ja Sniper.
Skitsoa?

Olen vieraillut kai sadoissa kahviloissa ympäri maailmaa. Niissä minua kiusaa pari asiaa, joista harva muu kärsii. Ensinnäkin on se juttu, että olen pitkäraajaisuuteni kompensaatioksi erittäin lyhyttorsoinen. Siis vyötäröstä kainaloon on vaaksan verran matkaa.
http://www.city.fi/kuvagalleria/kuva/1261082/

Tämä aiheuttaa pöhlön efektin.
Useimmat pöydät ovat hiukka liian korkeita, ja melkein kaikki baarituolilla varustetut korkeat pöydät ovat suorastaan vaikeita. Pystyn hörppäämään kupista nostamatta sitä pöydältä . Melkein leuka on pöydässä kuin pikkulapsella. Näyttää tosi hullulta, kun seisomapituutta on kuitenkin 188.

Sahatkaa pöydänjalkoja! Ne ovat normaaleillekin liian korkeita. Myös Torrefazione, haloo!

---------------------------------------------------------------------------

Toinen, vielä henkilökohtaisempi kirous on Huojuva Pöytä. Jos joku muu valitsee minulle pöydän, se on vakaa kuin silokallio. Jos minä valitsen, pöytä perskules keikkuu kuin mekaaninen rodeohärkä.

Teimme kerran Roomassa testin. Tullessamme tyhjälle isolle terassille, jossa oli n.50 pöytää, minä valitsin pöydän. No, sehän steppasi paikallaan jokaisesta kahvilusikan liikkeestäkin. Otat pöydältä edes servetin, klopklop, kahvia tassilla, jalallinen lasi on kaatua.....jne.
Kokeilin naapuripöydät. Vakaat kuin videokamerani kolmijalka. Suutuin ja kokeilin jokaisen pöydän! Yksikään muu ei helskutti keikkunut!

Maltalla nauratti, kun tulimme ulkoilmakahvilaan entisen tykistöbunkkerin pihalle. Kaikki oli metristä rautabetonia, ja penkit ja yksijalkaiset pikku pöydätkin olivat betonia. Sanoin, että nyt ei ainakaan pöytäni perkele keiku!

Kannoin tavarat pöytään. Istuin ja piankin tuli nojattua kyynärpäällä. Betonipöytä huojahteli naristen! HÄHH? Betoni oli heti kannen alta huonosti valettu, ja sisään päässyt ruostekosteus oli turmellut raudoituksen ja halkaissut jotenkin reidenvahvuisen jalan, joka huojui yhden paksun raudan varassa....

Nyt olen jo luopunut toivosta, ja aina heti istuessani pöytään keikutan sitä rutiininomaisella alistuneella liikkeellä. Jos vaimo ei ole mukana, pitäisi kai aina pyytää jotain ventovierasta valitsemaan pöytä minulle.
-" Rouva hyvä, saatte 50 senttiä, jos valitsette minulle pöydän."

-------------------------------------------------------------------

Cityn "poika_laseissa" houkutteli minut sekopääleffaa katsomaan.
http://www.city.fi/yhteisot/blogit/poika_laseissa/116857/

Tempaisin mukaani pikku popcornit ja huomasin maksaneeni 3,90 1,5 litrasta poppareita, kiesus. Ei se nyt mitään, mutta sitten tein tietämättäni Mr.Beanit. Tuikkasin sekaan "voinmakuista" maustetta pullosta, jotta tulisi eräs nuoruuden jenkkilänmatka mieleen. (Jenkit pistää VOITA, natcherly!) Pimeässä leffassa mutustelin.

Kun valot syttyivät jälleen, huomasin että valkoinen voimauste oli maustanut takinrinnukseni, lakkini ja sylini kokonaan. ja tietty olin kokomustissa vaatteissa. Pömistely vain levitti, ja hieroi tahnaksi tuon jauheen. Palasin kotiin näyttäen ihan ninjalta joka on tapellut jauhovarastossa.


Apua, olen virtuaali-Terminator!  3

"Tämä tarina on tosi."
Olen oikeasti kantanut tuhatmäärin rahaa nörtilleni, jotta hän lataisi/siistisi/korjaisi
softaani.
Kerroin hänelle, että tuskin kukaan muu voi olla niin huono-onninen teknisten laitteiden toimivuuden kanssa kuin minä. Varsinkin monimutkaisimmat, eli tietsikat eivät toimi.

Hän ei uskonut ennen kuin demonstroin. Näytin miten minun luomani avatar ei saanut seikkailupelin talossa olevaa poljinta toimimaan.
Hän loi oman avatarin ja kävi polkaisemassa. POM, toimipas heti!

Nörttini:
-"Käsittämätöntä! Tosi on, jopa avatarisi on huono-onninen teknisissä laitteissa!
Saat alennusta, tämähän on kauhea tauti!
Missä muuten olet töissä, ei kai siellä ole sähkövehkeitä, hehheh?"

Minä:
-" XXX:llä', globaalissa elektroniikkakonsernissa."

-"Ei jumalauta!"

-"Joo, lienee parempi että en mene enää ainakaan labraan.
Meillä räjähtää ilman minuakin koestamossa melkein joka päivä."
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Joo, miten helvetissä saan pelkällä olemattomalla VIRTUAALILÄSNÄOLOLLA sekoamaan nekin laitteet, JOITA EI EDES OLE OLEMASSA, jumaliste!

Kirjoittaessani tätä on vieressäni SONYn mp3, johon en voi siirtää tietsikalla olevia biisejä. Nimet menee mutta niissä on nolla bittiä musaa.

Voisin myös kuunnella niitä ostamallani Huawei-älykännykällä, jonka radio ei toimi koska sitä ei kai ollutkaan. Huawei-huihai on ollut heti eka päivistä korjattavana, koska se on Android-laite joka ei yhdistä Androidiin. Kartta toimi kyllä, ja näytti minun kävelevän vetten päällä Suomenlahdessa. Makselen HuiHaista kyllä maksuja joka kuukausi, nyt jo viidettä kuuta.

Koetan tässä siirtää Amazon-leffani (kts.kuvani ja rohviili) pätkiä toiselle tietsikalleni, mutta ostamani älyvälipiuha herjaa käsittämättömiä. Plug and play: plug your ass.

Kun saan ne USB -tikulla siirrettyä, ne eivät aukea koska uusi kakkoskone ei ole netissä turvasyistä. Idiootti kallis HD-videoleikkaussofta ei muka ykskaks tule toimeen ilman minulle tarpeetonta esim. ompelukoneenääni-waw-tiedostoa (Amazon-leffa!), joka asuu belgialaisella serverillä.

En uskalla yhdistää sitä masiinaa nettiin koska en saa ladattua F-Securen virusohjelmaa sisään. Herjaa satelee kuvaruudun kummallakin puolella.

F-Secure saa kyllä maksunkin konfirmoitua, mutta ohjelmaa en saa.

Kas ihmettä kun olen saanut 110 kuvaa käsiteltyä ja siirrettyä Cityyn!
Tosin joka kuvan kohdalla joudun odottamaan, kun siirrrän manuaalisesti kuvankäsittelyn oletusasetukset hitaasti kohdalleen. Auetessaan joka kuva on kuin Andy Warholin näyttelystä.

Ostan kaikki MIami-aiheen leffat ja pelit. Scarface maksoi kai 70 €, ja kaikki näkyy superkontrastisina viivapiirroksina. Kuluttajan asia on imuroida ties mistä virussivustoilta (MAHDOLLINEN HYÖKKÄYSSIVUSTO!) patcheja jotta Miami näkyisi. Arvaa latautuvatko patchit ohjelmaan asti.

Jne, jne.

Tuttavani haikailee upseeriksi Puolustusvoimien Elektronisen Sodankäynnin osastoon. Voisin värväytyä ja olla Salainen Ase.

Kenraali vain yhdistää minut hyökkääjän sotilas-WLANiin, ja piankos niiden tutkaverkko romahtaa ja Glonass- paikannus näyttää että ollaan hyökkäämässä Patagoniaan. Risteilyohjus joka on ohjelmoitu 30, 3 kilometriin, räjähtää lennettyään 3,3 metriä. Satelliitit suistuvat radaltaan.

Obama, wanna make a good deal?