Hevosia nääntyy talleissa.

  • -Maru-

Suomessa on parikymmentätuhatta hevostallia, joissa hevosista huolehditaan yleensä hyvin. Valitettavasti aika ajoin päivänvaloon tulee tapauksia, joissa hevosten hoito lyödään laimin räikeällä tavalla.

Hevospiirejä kuohuttaa parhaillaan tapaus, jossa hoito- ja valmennuspalveluja markkinoivassa tallissa hevosten hoitaminen ja ruokkiminen on pahasti laiminlyöty.

Jotkut hevoset ovat menneet niin huonoon kuntoon, että ne on vaivihkaa lopetettu. Toiset taas ovat riutuneet niin pahasti, että niiden toipuminen on kyseenalaista. Pitkien matkojen päässä asuville hevosten omistajille on vakuutettu, että kaikki on kunnossa.

Laissa aukkoja

Talliin on tehty useita eläinlääkärin tarkastuksia, mutta tiukempiin toimiin ei ole ryhdytty. Laiminlyönnit ovat saaneet jatkua pienten kohennusten jälkeen. Osasyynä on suomalainen lainsäädäntö.

Eläinsuojelulakia pidetään Suomessa periaatteessa hyvänä, mutta siinä on yhä luvattoman paljon aukkoja. Esimerkiksi hevostallissa juomakupin korkeudesta on selkeät määräykset, mutta juotavan määrästä ei. Myös viranomaisvalvonta on jakautunut liian monelle taholle.

Vakavissakin tapauksissa rikossyytteeseen joutumiseen ja eläintenpitokieltoon on usein pitkä matka. Huonosti eläimiä kohtelevat voivat päästä pälkähästä mitättömillä sakoilla.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:43

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus