Blogi

Näytetään kirjoitukset maaliskuulta 2008.
Edellinen


Vkloput on pyllystä

Kohta laittamaan meikkiä naamaan ja kauppaan :) Sitten se oiskin mentävä töihin iltavuoroon taas..Vittu mä vihaan olla vkloppusin töissä,tahtos sellassen työn että vkloput ois aina vapaata.Tosin,saahan vklopusta ihan kivat lisät,mut eipä ne paljon mua hetkauta.

Nemo kissani nukkui yöllä tiiviisti mun vieressä,en edes vessaan tohtinut yöllä mennä kun en raaskinut pikkusta herättää.Nytkin se nukkuu sikeesti tossa mun vieressä :)


Kamalaa

Ihan järkyttävä dokumentti silminnäkijässä,hui kamala! Voi niitä lapsi parkoja mitä ne joutuu siel laitokses kärsii ja sit viel myö tyhmät ihmiset maailmas mennää tekee lisää lapsia.Huoh! Mulle tuli nyt sellanen olo että mun auttavaa kättä voitas tarvita jossaa ihan muualla kun meillä töissä..Mie oon miettiny monta kertaa et jos sit joskus adoptois lapsen,mut hiton pitkä prosessi siitä tulis :/ Mut tahtoo auttaa orpo raukkoja.

Lapset nääntyvät nälkään ja hoidon puutteeseen bulgarialaisessa hylättyjen lasten hoitokodissa. Laitos on kuin keskiajalta, vaikka maa on EU:n jäsen. Silminnäkijä esittää erikoisraporttina Eurooppaa kuohuttaneen raportin.

Brittitoimittaja Kate Blewett pääsi tutustumaan syrjäisen Mogilinon hoitokotiin 9 kuukauden ajan 2006-2007 – eli aikana, jolloin Bulgariasta tuli EU:n jäsen.

Mogilino on laitos, johon on sijoitettu hylättyjä lapsia. Suurimmalla osalla heistä on jokin vamma. Pohjois-Bulgariassa vuorten keskellä olevassa laitoksessa asuu 75 lasta.

Yksi asukkaista on Vasky. Hän on harvoja, jotka osaavat puhua. Vasky on ollut laitoksessa 3-vuotiaasta. Nyt hän on 18-vuotias, vaikka näyttää aliravitsemuksen takia paljon nuoremmalta.

Lapset elävät nälässä ja tappelevat ruuasta välillä kuin eläimet. Suurin osa ei jaksa tapella, vaan he makaavat heikkoina sängyssä.

Sokeus on useiden hylättyjen lasten ainoa vamma. Mutta kun heitä ei hoideta, kun heille ei puhuta, kun heidän ei anneta ulkoilla, kun heille ei anneta riittävästi ruokaa, lapset muuttuvat lopulta puhumattomiksi, hauraiksi, jäävät sänkyyn ja sananmukaisesti kuihtuvat pois. Pihamaa on täynnä ristejä.

Didi odottaa, että äiti tulisi hakemaan hänet takaisin. Didi on lievästi autistinen, mutta älykäs ja osaa ilmaista itseään. Didi kirjoittaa äidilleen joka päivä. Kirjeitä ei koskaan lähetetä eteenpäin. Äiti pelkää, että tyttö karkaa ja löytää takaisin kotiin.

Kolmasosa laitoksen lapsista elää sänkyyn sidottuna. Heistä tulee niin hauraita, että luut särkyvät pienestäkin rasituksesta. Näin heidän on pakko jatkaa sänkyyn sidottuina. Niitä, joita ei ole sidottu sänkyyn, hoitohenkilökunta kutsuu ”kävelijöiksi”.

Bulgaria on EU:n köyhin jäsenmaa. Romania ja Bulgaria pääsivät EU:iin rimaa hipoen. Esimerkiksi korruption vastainen toiminta ja oikeuslaitoksen toiminta eivät vastaa länsimaisia tasoa. Köyhyyden määrästä suomalaisetkin ovat päässeet tietoisiksi, kun liittymisen jälkeen romanialaisia kerjäläisiä alkoi vaeltaa Pohjolaan asti.

Bulgariassa köyhyys on syynä siihen, että maassa hylätään valtavat määrät lapsia. Vammaisena syntynyt lapsi hylätään todennäköisemmin kuin terveenä syntynyt. Siksi Bulgariassa on paljon erilaisia orpokoteja ja lasten laitoksia. Bulgariassa on enemmän laitoksiin sijoitettuja vammaisia lapsia kuin muualla Euroopassa.

Sen jälkeen kun ohjelma Bulgarian hylätyistä lapsista ensiesitettiin Britanniassa BBC4:lla viime syksynä, se on herättänyt kuohua eri puolilla Eurooppaa. Maaliskuun alussa ohjelma näytettiin Euroopan parlamentissa. On perustettu avustusliike, ja Mogilinon oloja on alettu kohentaa. Mutta Bulgariassa on jäljellä edelleen noin 140 vastaavaa laitosta, joihin on sijoitettu noin 8600 lasta.

Ohjelman perusteella paljon ei muuttunut siitä, kun Romanian orpokotien ankara todellisuus paljastui muulle maailmalle parikymmentä vuotta sitten. Köyhyys koettelee ankarimmin lapsia.

Kuvat kärsivistä lapsista ovat järkyttävää katsottavaa. Mutta järkyttävämpää on se todellisuus, jota hylätyt lapset joutuvat elämään - keskellä nykypäivän hyvinvoivaa Eurooppaa.

Hylätyt lapset
Hylätyt lapset


Lunta tupaan

Ihan vitun hienoa kun ulkona tulee lunta,ei perkele! Mun pitää kohta lähtä ajaa töihin ja ilma on ihan kamala.Hyvä etten illalla kuolemaa tehny ku ajoin töistä kotiin.Yhden ihan järkevän teon tein eilen,peitin auton viltillä niin eipähän tarvi nyt kohta sitä kaivaa lumenalta :D Se oli musta ihan fiksu veto.Pelottaa vaan tuo hiton liukkaus,auts!



Hierontaa katsomaan :)

Kohta lähden tallille katsomaan kun hevosta hierotaan,en olekkaan ennen sellasta nähnytkään,kai niitä hepoja hierotaan samalla tavalla kun ihmistä.Voi olla että pitää eka siivota boksi ja muuta sellasta tehdä siinä niin mentävä sillee ajois sinne. Ratsastaa ei kyl varmaan tänään voi,hepalla saattaa olla lihakset yli rennot nyt sitten kun hierotaan.Nyt meen pukemaan päälle ja sit kohta suunnistan tallille päin :)


;O)

"Mitä vittua, etteks tiedä ketä me ollaan? No me ollaan fucking V.I.P, very important person!"
"Eiku veri important perse!"
"Vai Vitun Itsekeskeiset kermaPerseet!"
"No helvetti, nehän me ollaankin!"
Buahahahahahahhhahaa...

Sarkastista insidehuumoria.. Onneksi on ystävät, jotka piristää silloin kun mieli on maassa!
Olette fucking V.I.P!

"I'm not your fucking last choise! I'm fucking V.I.P!"


Edellinen