Blogi

Näytetään kirjoitukset tammikuulta 2010.

Flunssan kourissa  1

Tää flunssa on ihan kamalaa,mistä ihmeestä tota räkää tulee :/ Onneks saan vielä huomisen päivän levätä,tai no ei oo lepäämistä kun illalla menee ratsimaan,mutta pakko päästä ulos kun on 1½pv ollu vaa neljän seinän sisällä.

Sit mä tahdon jonkun nukkuun min viekkuun,en tahtos nukkua yksin,hei siis sinä yksinäinen mies tule viereeni ;)



Hevosia nääntyy talleissa.  1

Suomessa on parikymmentätuhatta hevostallia, joissa hevosista huolehditaan yleensä hyvin. Valitettavasti aika ajoin päivänvaloon tulee tapauksia, joissa hevosten hoito lyödään laimin räikeällä tavalla.

Hevospiirejä kuohuttaa parhaillaan tapaus, jossa hoito- ja valmennuspalveluja markkinoivassa tallissa hevosten hoitaminen ja ruokkiminen on pahasti laiminlyöty.

Jotkut hevoset ovat menneet niin huonoon kuntoon, että ne on vaivihkaa lopetettu. Toiset taas ovat riutuneet niin pahasti, että niiden toipuminen on kyseenalaista. Pitkien matkojen päässä asuville hevosten omistajille on vakuutettu, että kaikki on kunnossa.

Laissa aukkoja

Talliin on tehty useita eläinlääkärin tarkastuksia, mutta tiukempiin toimiin ei ole ryhdytty. Laiminlyönnit ovat saaneet jatkua pienten kohennusten jälkeen. Osasyynä on suomalainen lainsäädäntö.

Eläinsuojelulakia pidetään Suomessa periaatteessa hyvänä, mutta siinä on yhä luvattoman paljon aukkoja. Esimerkiksi hevostallissa juomakupin korkeudesta on selkeät määräykset, mutta juotavan määrästä ei. Myös viranomaisvalvonta on jakautunut liian monelle taholle.

Vakavissakin tapauksissa rikossyytteeseen joutumiseen ja eläintenpitokieltoon on usein pitkä matka. Huonosti eläimiä kohtelevat voivat päästä pälkähästä mitättömillä sakoilla.