Panimoravintola Beerger asettaa riman korkealle ja lunastaa odotukset – Hinta-laatusuhde huippuluokkaa

Siltasen naapuriin on avattu kaikessa hiljaisuudessa panimoravintola Beerger, jossa sekä safka että juomat ovat huippulaadukkaita.

Kaikki Beergerin annokset sopivat helposti myös jaettaviksi. Kuvassa kukkakaaliwingsit, käsintehdyt gnocchit sekä iberico-possun ribsit.
Kaikki Beergerin annokset sopivat helposti myös jaettaviksi. Kuvassa kukkakaaliwingsit, käsintehdyt gnocchit sekä iberico-possun ribsit.

Hämeentien ja Lintulahdenkadun kulmassa loimottavat ulkotulet houkuttelevat kurkistamaan sisään, vaikka missään ei näy ikkunateippauksia tai muutakaan merkkiä siitä, että entisen työvaatekaupan tiloihin on avattu ravintola.

Siinä se nyt kuitenkin on, panimoravintola Beerger, joka avattiin marraskuun alkupuolella ilman suurempaa meteliä. Alakerran panimolaitteiston asennus on vielä kesken, mutta keittiössä käy jo kuhina. Hanoihin on ladattu valikoituja laatuoluita, joista osa on ravintoloitsijoiden oman Ice Beaverin tuotantoa.

Joku saattaa vielä muistaa Telakkarannasta samannimisen kesäravintolan, jonka terassilla nautiskeltiin burgereita ja laatuoluita jo kesällä 2017. Telakkarannassa ravintoloitsijat testailivat konseptiaan ja haaveilivat omasta kivijalkaravintolasta. Marraskuun alussa pitkä odotus palkittiin, kun Kallion Beerger avasi ovensa.

Beerger on panimoravintola, mutta ei aivan perinteisimmästä päästä. Olut ja ruoka kulkevat täällä käsi kädessä ja laatuvaatimukset on asetettu todella korkealle. Ei sinänsä mikään ihme, sillä ravintoloitsijoina on kovia tekijöitä olutbaari Panemasta sekä Street Gastrosta.

Beerger on viiden ravintola-alan osaajan yhteinen projekti. Kuvassa Aleksanteri "Santtu" Ronkainen (vas.), Markus Savolainen ja Jussi Korkeela.
Beerger on viiden ravintola-alan osaajan yhteinen projekti. Kuvassa Aleksanteri "Santtu" Ronkainen (vas.), Markus Savolainen ja Jussi Korkeela.

Viidentenä osakkaana remmiin astui keittiöpuolen taituri Markus Savolainen, jolla on kokemusta muun muassa Chez Dominiquesta, jossa hän työskenteli samaan aikaan Street Gastron Pasi Hassisen kanssa. Salista ja viinivalikoimasta vastaa Pekka Rantala, joka on toiminut aiemmin muun muassa Grönin sommelierina.

Rentoja jaettavia annoksia laatu edellä

Beergerin menu on rakennettu jaettavaksi sopivista annoksista, joita voi vapaasti yhdistellä oman nälän ja fiiliksen mukaan. On mausteisia kukkakaaliwingsejä, käsin tehtyjä gnoccheja, silakoita, simpukoita sekä banger raakamakkaraa, isompaan nälkään tarjolla on yön yli haudutettua suussa sulavaa naudanposkea, iberico-possun ribsejä sekä mureaa ibericon plumaa, eli iberico-porsaan mureaa etuselkää.

Listalta löytyy luonnollisesti myös Beergerin nimikkoburgeri, johon pikantin lisän tuo mausteinen nduja-salami. Vegeburgerina on portobelloburgeri, jonka juju on rapeaksi leivitetyssä ja fritatussa portobello-sienessä, jonka sisuksista purskahtaa maukas yrttivoitäyte. Kanaburgeri saa potkua roquefort-sinihomejuustosta ja chipotlesta.

Beergerin nimikkoburgerissa maistuu nduja-salami. Häränposki on saanut muhia mureaksi yön yli matalassa lämmössä.
Beergerin nimikkoburgerissa maistuu nduja-salami. Häränposki on saanut muhia mureaksi yön yli matalassa lämmössä.

“Ideana on, tänne voi tulla syömään helposti vaikka yksinkin. Voi ottaa pelkän burgerin tai pikkusnacksin oluen kanssa, tai tulla isommalla porukalla pidemmän kaavan kautta viettämään iltaa ja syömään vaikka koko listan läpi”, Savolainen sanoo.

Ruokalista ei ole sidottu mihinkään tiettyyn tyyliin, vaan pyrkimyksenä on tarjota kohtuuhintaan laadukasta ruokaa, mikä maistuu hyvältä ja mitä on hauska syödä. Kaikki annokset on helppo jakaa, jopa burgerit voi pyytää pöytään puolitettuina. Turhan hienostelun voi unohtaa viimeistään siinä vaiheessa, kun pöytään kannetaan kulhollinen tahmeita ribsejä, jotka syödään ronskisti käsin.

Vegeannoksia tulossa lisää

Keittiö hakee hiljalleen muotoaan ja listalle on lähiviikkoina tulossa myös uutta. Kasvis- ja vegaaniannoksia on tulossa lisää, ja kukkakaaliwingsit on mahdollista saada vegaanisina jo nyt.

”Pyrimme siihen, että kaikki kasvisannokset ovat vegaanisia tai saatavina vegaanisina. Vegaanista versiota ei haluta kiirehtiä listalle vain siksi, että siellä pitää olla se vegaaninen vaihtoehto, vaan sen pitää olla oikeasti tosi hyvä ja samaa laatua kuin kaikki muukin”, sanoo Panemastakin tuttu ravintoloitsija Aleksanteri “Santtu” Ronkainen.

Entinen työvaatekauppa on kokenut remontissa melkoisen muodonmuutoksen. Katutason ravintolasalin lisäksi asiakaspaikkoja on tulossa myös alakertaan.
Entinen työvaatekauppa on kokenut remontissa melkoisen muodonmuutoksen. Katutason ravintolasalin lisäksi asiakaspaikkoja on tulossa myös alakertaan. Kuva: Jussi Korkeela

Samat laatustandardit koskevat juomavalikoimaa. 12 oluthanasta noin puolet omistetaan ravintolan oman panimon tuotannolle, loput täytetään vierailevien panimoiden tuotteilla.

“Me halutaan tuoda sinne tuoreita ja mielenkiintoisia oluita, mutta ei kuitenkaan liian erikoisia. Sellaisia, jotka sopivat hyvin myös meidän ruokien kanssa”, selventää Jussi Korkeela, joka on niin ikään osakkaana sekä Beergerissä että Panemassa.

Palan painikkeeksi nautittu Ice Beaverin California West Coast IPA oli nappivalinta ruokien rinnalle, ja sitä olisi mielellään jäänyt lipittelemään pidemmäksikin aikaa.

Mieletön hinta-laatusuhde

Hämmentävintä tässä yhtälössä on se, kuinka tämän tasoinen ruoka voi olla näin edullista. Isompienkaan annosten hinta ei nouse yli 20 euron, ja pienemmät jaettavat annokset irtoavat alle kympillä. Hinta-laatusuhde on todella kova, ja siitä ravintoloitsijat aikovat pitää jatkossakin kiinni.

Myös Beergerin lounastarjonta poikkeaa totutusta. Tavanomaisen lounasbuffetin sijaan tarjolla on päivittäin vaihtuvia lautasannoksia, joiden kanssa tarjoillaan kasviskeittoa ja hyvää leipää.

Ensivierailu Beergerissä jätti niin hyvän maun suuhun, että tänne on palattava pian uudelleen.

Lue myös: Lähdetään porukalla Panemaan - Uusi panimopubi avautuu Kallioon

Beerger, Hämeentie 15

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi