- Valitse ravintolassa aina itse viinipullosi, äläkä pyydä suosituksia tarjoilijalta. Älä valitse viiniä hintahaarukkasi ulkopuolelta.
- Paina mieleesi mistä viinilajikkeesta ja maista pidät. Pyydä ravintolassa viiniä rypäleen perusteella.
- Valkoviineissä nuoret viinit ovat parempia, punaviineissä viini voi olla vanhempaakin. Halpa viini ei parane vanhetessaan. Halpa viini ei kuitenkaan tarkoita, että se olisi automaattisesti huonoa.
- Valitse oikea viini oikean ruoan kanssa. Kalan kanssa voit valita valkoista tai uuden maailman punaisia, kuten argentiinalaista, australialaista tai uusiseelantilaista. Vältä kalan kanssa tanniineja punaviinissä.
- Jos lasi huurtuu, kun siihen kaadetaan valkoviiniä, viini on liian kylmää. Pyydä tarjoilijaa siirtämään viini pois jäähdyttimestä ja odota hetki. Ruoka tulee aina pöytään ennen viiniä.
- Maista aina viiniä ja pyydä, että pullo avataan silmiesi edessä. Jos viini on kuitenkin kelvollista, mutta et vain pidä sen mausta, joudut silti maksamaan pullon, joten valitse huolella. Jos viini maistuu ummehtuneelle tai korkille, lähetä se takaisin.
Lähde: Nick Harper: Miehen taidot, käytännön käsikirja miehille.