Easy & Sympatian puute

  • EasyLiving77

Iltalehti tekee aina isojen irtisanomisten aikana jutun nuoresta irtisanotusta isästä ja hänen perheestään, jonka onnellinen tulevaisuus on nyt uhattuna, unelmat pirstaleina, hiekkaa kengässä ja pipo liian syvällä päässä.

Lukiessani tämänpäiväistä Iltiksen juttua juurikin tällaisesta valkeakoskelaisesta nuoresta parista ihoni nousi kananlihalle.

Alkoi niin sanotusti vituuuuttamaan.

Joukkoirtisanominen on ikävä asia, tunnen toki sympatiaa tätäkin lapsiperhettä kohtaan.

Mutta jos tämä kolmekymppisten lapsiperhe saattaa irtisanomisten takia joutua luopumaan lainarahalla rakentamastaan vastavalmistuneesta omakotitalosta, perheen äiti saattaa joutua menemään ehkä jopa töihin tai että koko perhe saattaa jopa joutua muuttamaan toiselle paikkakunnalle, näistä asioista ei minulta liikene sympatiaa.

Mikäli hakeutuu näinkin kapean sektorin duuneihin, jossa on riippuvainen yhdestä työnantajasta, ei pidä syytellä muita kun tämä yhden kortin peli ei toimikaan eläkeikään saakka. Ja jos ottaa vielä tämän venäläisen työpaikkaruletin päälle pankista muutaman satatonnia lainaa, ei todellakaan pidä alkaa itkemään siinä vaiheessa kun jälkituotteet kolahtavat propelliin.

Se, että iskä ja pappakin ovat olleet samassa tehtaassa (ja saaneet pitkään hyvää palkkaa, perintöä odotellessa...), ei vielä ole mikään tae tulevaisuudesta, elämmehän 2000-lukua ja markkinataloutta. Pitää olla sen verran tietoinen yhteiskunnallisista asioista, että tajuaa työpaikkojen olevan nykyään epävarmempia kuin kolmekymmentä vuotta sitten kun isä lampun osti.

Mikäli tyypiltä löytyy kanttia ottaa kolmensadan tuhannen euron laina, kannattaisi olla myös asennetta, ettei valita jos hommat menevätkin itsemaalatusta optimi-tulevaisuudesta piirun verran päin perä-osastoa.

Sitäpaitsi paperimiehet ovat itse kaivaneet omaa hautaansa jo pidemmän aikaa, sietäkööt nyt paluun lähemmäs tavallisia duunareita.

Ärsyttää muutenkin ihmiset, jotka marisevat rahasta. Yleensä valittajat ovat niitä, jolla on joko omistusasunto, hyväpalkkaiset duunit, tiedossa isot perinnöt tai kaikki edellä mainitut yhdessä.

Rahaa joko on, tai sitten sitä ei ole. En ole kuullut, että kukaan suomalainen olisi tässä viimeisen kolmenkymmenen vuoden aikana kuollut nälkään. Joten rahan vähyys tarkoittaa yleensä sitä, ettei pääsekään joka vuosi Thaimaahan lomamatkalle, joutuu menemään töihin (!) tai että joutuu luopumaan uudesta velkarahalla ostetusta tavarasta / asunnosta. Turha siitä hakea sympatiaa, stana.

3 kommenttia

EasyLiving77

11.9.2008 16:20

Onnellisuustutkimuksista on käynyt ilmi, että itse asiassa tietyn pisteen jälkeen (heitetään hatusta, että vaikka 50 000 EUR / vuodessa) raha ei itse asiassa tee ihmistä onnellisemmaksi, vaan tulos on monen eri osa-alueen summa.

Mä tässä vähän sotken eri aiheita, mutta pointtini on se, että ei se rahanpuutteesta valittaminen auta ketään. Rahankäytön kohteet vaihtelevat ihmisten välillä suuresti, mutta suomalaisten keskiluokka ansaitsee melko saman verran kaikki tyynni. Turha valittaa, jos lastenvaatteet ja harrastukset maksavat, itsepähän olette jälkikasvunne alulle panneet (taino, yleensä ainakin äiti on myös biologinen vanhempi...hyi minua).

Aivan samoin meikäläisen olisi turha valittaa kuinka taksilla ajaminen, kaupungin keskustan vuokrataso tai jokapäiväinen ravintolassa syöminen on niin saakelin kallista, ei mua ole kukaan näihin valintoihini pakottanut.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ainu-75

11.9.2008 20:06

Hassua, että mä luin tänään tuota samaa juttua vitutuksesta sinisenä.

Great minds think alike.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:55

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus