EasyAnalysing - Päänsisäisiä konflikteja

  • EasyLiving77

Tulin illalla kotiin pesemään pyykkiä. Ihan oikeaa pyykkiä, ja lisäksi lähiaikojen monenmoisten tapahtumien jälkipyykkiä.

Huomasin, että tietynlaisista vastoinkäymisistä saa voimaa. Johtuuko keväästä vai mistä, en osaa sanoa. Mutta voimaa tulee, niin hyvistä kuin huonoistakin asioista.

Vastoinkäymisistä syntyneen voiman voi käyttää kahdella eri tavalla: Omaksi hyväkseen tai omaksi pahakseen. Tämä ero ei ole niin suuri, miltä se noilla sanoilla ilmaistuna näyttää. Käytänkin tästedes termejä sisäinen sankari ja sisäinen marttyyri. Voisi kuvitella näiden "tyyppien" istuvan olkapäillämme kuten Aku Ankoista tutut enkeli- ja piru-hahmot.

Sisäinen marttyyri provosoituu kaikista vastoinkämisistä. Marttyyri oikein hakee tilanteita, joissa hän voi todeta "koko maailman" olevan häntä vastaan. Marttyyri syyttää epäonnistumisistaan aina muita, ja kokee, että juuri hän on vain sattunut syntymään epäonnisten tähtien alla. Martyyrilla ei ole peiliä, mistä voisi katsoa itseensä. Marttyyri ottaa epäonnistumiset raskaasti, ja vajoaa niiden vaikutuksesta voimallisella vihalla aina vain alemmaksi. Marttyyrin tie on pitkä ja kivinen. Marttyyri hakee tilanteita, joissa voi tehdä itselleen hallaa, ja syyttää sitten omista ratkaisuistaan syntyneistä lisäongelmista kaikkia läheisiään ja kaikkia muitakin ympärillä olevia ihmisiä.

Sisäinen sankari ei provosoidu vääristä asioista eikä väärillä tavoilla.
Sankari ottaa vastoinkäymiset tilapäisinä takaiskuina, joista hän oppii ja kerää voimaa noustakseen kanveesista ylös entistä ehompana. Sankari jättää päivän vastoinkäymisistä johtuvasta vitutuksesta huolimatta perus-maanantaikännit vetämättä, koska hän tajuaa oman parhaansa ja hyvän mielen tulevan mielummin vaika siitä, että menee kotiin pesemään pyykkiä, tai tiskaamaan ne kolme viikkoa paskaisena olleet astiat. Sisäinen sankarikin voi toki mennä maanantaina baariin, mutta vain hyvästä fiiliksestä, ei vitutuksesta.

Sekä sisäinen sankari että sisäinen marttyyri tekevät päätöksensä puhtaan itsekkäistä lähtökohdista.

Mutta siinä missä marttyyri tekee "kostoksi" sellaisia ratkaisuja, jotka vahingoittavat häntä itseänsä, sankari tekee päätökset omaksi parhaakseen.

Olkaa sankareita! Niin minäkin yritän olla.

-Easy-

2 kommenttia

EasyLiving77

26.3.2009 01:45

ja juuri kun hän on kannustanut muita, tulee huono ilta. Voi vittu.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:48

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus