Contour

Vähän harrastuksia, paljon töitä ja nukkumisesta on turha runoilla. Blogi on alkanut sinkkuuntumisen jälkeen ja varmaan loppuu kunnollisen naisen iskiessä.

Näytetään kirjoitukset lokakuulta 2012.

Jatkuvia ongelmia  1

Win 7 on jo nyt aiheuttanut yliannoksen harmaita hiuksia. Kumma että neljätoista päivityksen jälkeen ei toimi edes virustorjunta. Kumpi on sitten sairaampi tänään: kone vai eilinen kyytiläiseni. Kyytiläinen sai sentään lääkettä, mutta mitä hittoa tämän lelun kanssa oikein tekisi.

Onneksi sentään työpäivä meni varsin rattoisasti. Yhtä nurkkaa vaille kaivannot on täytetty ja pääsee seuraavaan vaiheeseen. Täytyy koitta olla katkomatta kaapeleita. Eilen ei mennyt kaapeleita poikki, mutta kun 125 A kahvasulake pamahtaa pienestä osumasta puomin ja ilmakaapelin välillä niin ei paljon naurata. Ehkä jäi pumpusta pari lyöntiä välistä ja kipinöitä sinkoili.

Maa oli niin märkää että jopa telakoneella liikkuminen oli hankalaa. Maankaatopaikalla ei ollut toivoakaan päästä penkalle kippaamaan kun varmaan sataa kasaa kipattu päin helvettiä. Tällä menolla vietävä oma isompi kone sinne ja pyöräytettävä penkkaan reikä.

Lisäksi tarvis olla kamera kuvaamassa miten vaarallista liikenteessä oikeasti on. Voi olla että silläkin jakeluautokuskilla oli oikeasti kiire, mut kun ammatikseen ajaa olisi tärkeintä päästä turvallisesti perille. Mun näkemykseni turvallisesta ei ole ohittaa vaaroja halveksuen ja tässä tapauksessa suojakoroketta hipoen tai jos en olisi ehtinyt väistä olisi mennyt autoineen joko jakajaa päin tai sen väärälle puolelle.


Kissoja  4

Naisilta tulee joskus kummallisia viestejä- päivän ensimmäinen oli kysymys halukkuudesta lähteä kirjamessuille. Toinen eli viimeinen taas kauppasi "lyhytjalkaisia munchkin pentuja" hinnat 1000- 1800 € kpl.

Kumpaankaan ei oikein keksi mitään järkevää vastausta. Minä en ainakaan maksaisi kissanpennusta tuhatta tai edes sataa euroa niin kauan kun Kattilassa on yksikin koditon löytökissa.


Tuuletus ja homeenesto  1

Ei hyvin lähtenyt päivä käyntiin. Pihasta lähtiessä puuttui kauha ja nostoliina. Sitten kun pääsin työmaalle ja olis sepeliä tarvinnut niin haroin puhelinta tyhjästä kotelosta.

Sora-auto jäi kiinni kahdesti vaikka kyllä varoitin että kasojen välissä on vetelä kohta. No toinen kiinni jäänti johtui tasan tasauspyörästön lukkojen liian hätäisestä vapautuksesta. Jos olisi ollut lukot päällä 2 metriä pidemmälle tai kipannut kuorman lopun metriä aikaisemmin olisi auto noussut asfaltille ilman soran lapiointia.

Perävaunun toimimattoman jarrun mysteeri selvisi. Iän ja ajettujen kilometrien myötä laakeriin on painettu säännöllisesti rasvaa, Kun laakereiden väliin ei ole enempää mahtunut niin loppu on hurahtanut jarrurummun sisään ja kuivasta jarrusta on tullut rasvakylpyinen.

En ulkoa muista kumman puolen jarruista katkesi kenkien jousi, mut ainakin toinen puoli on siis kertaalleen purettu ja laakereiden rasvat vaihdettu.



Fysikan lakeja rikkomassa  1

Taas kiitos teille Microsoftin topit ja tyynet. Tää teidän Win 7 paskanne aukoo mainoslinkkejä vaikkei varmasti ole lähelläkään klikata niitä hiirellä.

En tosin usko että kukaan haluaa lukea kuinka partiopoikamaisesti kävin pelastamassa neidon ja monta eläintä pulasta mutta kerron kuitenkin. Kerron jo toistamiseen kun mainoslikin aukaisu söi edellisen tekstin.

Ennen tarvi maalata ja kopoida leikepöydälle ennen lähetyspainikkeen klikkaamista kun ei tiennyt onko tuuli taas riepotellut vanhoja puhelilankoja. Nyt täytyy tehdä samoin kun Win 7 tekee omiaan. En ihmettele vaihtoehtoisten käyttöjärjestelmien suosiota.

No siis vesipumpun imuputki oli räjähtänyt- siis jotain sellaista mitä en pitänyt mahdollisena. Sen on täytynyt tapahtua seuraavasti: Painekytkin on mennyt rikki, pumppu on vain pumpannut ja pumpannut, kunnes lopulta painesäiliössä on ollut vaarallisen paljon painetta

Sitten kun pumppu on pysähtynyt on virtaus kääntynyt ja painepiikki lyönyt putken kappaleiksi.

Sieltä sitten oikeisiin töihin tekemään salaojakaivo ja ulkotäyttöjä


Kangastus jatkuu  1

Tien alkupää alkaa olla ajettavassa kunnossa. Pintasoraa toivottavasti saapuu huomemma ettei iskarit putoa korvakkeistaan.

Tulee ihan bunkkerityömaa mieleen. Kolmas saneerauskohde missä talo kierretään uritetuilla Finfoameilla. Asiakas laittaa eristeet itse ja huolella laittaakin. Puolisen metriä sepeliä seinän viereen ja kaivumaat takaisin. Luultavasti jo huomenna eristyksen vaikutus alkaa tuntua kellarikerroksessa ja sähkömittarissa.

Vaikka puhutaan puun pienpolton hiukkaspäästöistä niin ei tuollaista taloa saisi tehdä ilman takkaa tai ylipäätään tulisijaa. Toki vanhojen pönttöuunien hyötysuhde on mitä on, mutta hormi on vähän kuin henkireikä.

Salaoja tulee menemään reilusti vesijohdon alapuolelta. Toivottavasti ei kovin paljoa sada että kaivanto pysyy auki.


Viimeiseen nurkkaan  1

On ollut mukavaa herätä ilman herätyskelloa muutamana päivänä putkeen. Siitä huolimatta on saanut päivittäin ihan näkyvääkin jälkeä aikaan. Tänään tosin aika näkymätön olin ollut kun asiakas ei ollut aurngonlaskuun mennessä havainnut että noin 20 metriä salaojaa oli jo peitetty.

Tänään tarvi tehdä kävelysilta kun ei oikein itse eikä kukaan muukaan tuntunut haluavan kiivetä liki kahta metriä pystysuoraa betoniseinää kahvipöytään.

Täytyy antaa tunnustusta keittiön hengettärelle sienimuhennoksesta, voissa paistetuista perunoista, naapurin leipomasta lohipiirakasta, hyvästä salaatista ym pöydän antimista. Eilinen Pizzan ja salaatin yhdistelmä oli poikeava, mutta aivan mahtavaa maultaan.

Ensimmäinen seinä on eristetty. Huomenna pääsee sit kaivamaan viimeisen jännittävän metrin vesijohdon päältä ja aloittamaan varsinaisen peittämisen.


Taisi olla kangastusta  1

Isäni kehui aikoinaan kuinka voimakas kone James 52 D on. Olihan siinä koneessa ääntä, mutta tänään hyvä esimerkki kivistä joita ei Jameksella tiestä nostanut kun tuntuivat niin isoilta. Pyörivällä ja routapiikillä nousivat kaikki ja vieläpä varsin helposti vaikka pyörittäjä vie paljon murtovoimaa.

Sitä ennen oli jo kangasta ja soraa levitetty mielestäni aivan turhan kovaan paikkaan.

Oma työmaa eteni vain kuutisen metriä. Asiakkaista toinen oli kolmien juhlien jäljiltä pahassa krapulassa ja toinen vaan vaan väsynyt miehensä ja potilaan kaitsemisesta. Potilas oli siis perjantaina heitänyt takaperin voltin ulkoportaiden kaiteen yli ja saanut mustelmia, rikkinäisen pöydän, vääntyneen grillitason ja solisluunsa pois paikoiltaan.

Krapulahommina salaojakaivon kasaus ja putken laitto iltapäivällä meni ihan mukavasti.


Pönttö  1

Päiväohjelmassa oli säiliön nosto, sukulaisen synttärit, kilometri tien lanausta ja illallinen.

Pöntön osalta pikkukone yllätti ja sain onneksi peruttua isomman koneen tulon. En millään uskonut kokeilematta että voisi niinkin pienellä nousta, mutta ylhäällä on ja pysyy.

Pakkasta tulossa mutta eristeitä vasta maanataina tällä tietoa.


Pienet haitat  1

Anteeksi ampiaiset. En ole tahallani tehnyt puupinosta houkuttelevaa talvehtimispaikkaa. Kuitenkin tuntuu että saunaa lämmittäessä on tullut sisään ampiainen viikossa. Muuta selitystä en ole keksinyt kuin sen että poltopuiden sekaan kuivatushäkkiin mennyt puru on ampiaisen mielestä hyvä paikka olla.

Seinä 2 monine kulmineen on viimein takana. Tukimuurien alta ei päässyt läpi koneella vaan meni lapioimiseksi. Asiakas ymmärsi jotenkin väärin ja oli kaivanut metritokulla uraa kovaan maahan kun olisin vain tarvinnut kolot muurien ali.

Mun tuurillani ensi viikolla tulee nuohoojamestari ja ihmettelee miksi katolla on portaat, seinällä ei ja mistä löytyy tikapuut jotka yltää puoli metriä anturan alapuolelta katolle.

Portaat siis purin puomin tieltä ja seuraavana tulilinjalla maalämpö mallia laakean pintakiven läpi osittain porattu.