Contour

Vähän harrastuksia, paljon töitä ja nukkumisesta on turha runoilla. Blogi on alkanut sinkkuuntumisen jälkeen ja varmaan loppuu kunnollisen naisen iskiessä.

Näytetään kirjoitukset lokakuulta 2012.
Seuraava

Joku raja  1

Ei mennyt tämäkään päivä ihan putkeen. Piti herätä aikaisin ja huonosti nukkuneena että ehtisin ajoissa lohkomistoimitukseen. Hyvää oli että selvisi kuinka hyvän kohdan olin valinnut. Luulin alkujaan että tie vie reilua kolmea metriä palstasta, mutta kas ihmettä se onkin auraviitoista lähtien mun vuokralaiseni puolella.

Se linja oli helppo, pyykit löytyi ja piti tarpoa takimmaiseen nurkkaan. Takanurkassa rajamerkkinä pidetty kivikasa oli oikealla linjalla, mutta väärällä etäisyydellä joten kahden tunnin rajankäynnin päätteeksi siihen kulmaan lyötiin uusi rajapyykki.

Sen jälkeen päästiin määrittämään uutta rajaa. Vasta nyt tajusin miten hyvän pulkkamäen sinne ryteikköön saisi- itse asiassa melkein hyppyrimäen ja vieläpä varsin pienellä vaivalla. Viiden tunnin tarpomisen päätteeksi sopu löytyi ja luulen nyt nukkuvani yöni paremmin.

Hassuinta koko touhussa oli että olin keväällä varonut menemästä lähellekään rajaa peratessani ojaa. En kuitenkaan tiennyt että olin liki kymmenen metrin päässä oikealta rajalinjalta eli potentiaalista peltopintaa olisi tarjolla yhden salaoajavälin verran lisää ja vieläpä metsähumusta kasvupohjaksi. Enää on vain sit mietittävä kannattako sitä tehdä/teettää ja keskusteltava asiasta sen puolen naapurin kanssa


Pää katossa  1

Trukkihyllyn kasaaminen on periaatteessa helppoa. Jos hallitsee legot ja on riittävästi voimaa voi samalla periaatteella rakentaa tornin. Trukkihyllysä on se hyvä puoli että palkoiden variaatioita ei ole yhtä montaa vaan päätyjä ja kahta pituutta välipuita eli hyllynkannattimia.

Koska hyllyn kulma tuli nurkkaan ja koska käytäntö on osoittanut lavan pudottamisen kahden orren varaan olevan hankalaa päädyin vaneroimaan kaikki hyllyt. Käytettyä vaneria luulin laittavani, mutta 3 levyä oli aivan uusia.

Koko helvetin päivä meni kahta tornia rakentaessa - siis vanerit oli niiiiiin velttoja ettei niiden päällä uskaltanut kunnolla kävellä. Siihen lääkkeeksi noin 300 ruuvia ja kymmeniä 92-93 cm vahvikepuita.

Ei valmistunut vielä tänäänkään. Viimeinen hyllylevy on maassa odottamassa nostoa ja on varmaan huomennakin tähän aikaan päivästä, koska vähän toista metriä nostokorkeutta uupui. Onko sitten mitään järkeä tehdä niin korkeaa hyllyä- no ei ole, mutta en ruvennut madaltamaankaan.


Seuraava