Contour

Vähän harrastuksia, paljon töitä ja nukkumisesta on turha runoilla. Blogi on alkanut sinkkuuntumisen jälkeen ja varmaan loppuu kunnollisen naisen iskiessä.

Näytetään kirjoitukset kesäkuulta 2012.

Seuraavat särkyneet 36  1

Tappioita tuli. Täry temppuili, huomenna koitetaan uudestaan. Enemmän kuitenkin ihmettelen lavetin takavaloa, koska mielestäni en peruuttanut mihinkään ahtaaseen paikkaa ja etuperin ajamalla se ei murene. Olisiko sit vaan väsynyt halki ja pudottnut tärinästä kun en tällä kertaa rutannut edes lajittelukouralla.

Oli masentavaa katsoa missä jamassa noin 1965 rakennetun kerrostalon takapiha on. Joko talo on painunut tai maata on nostettu, mutta kummassakaan tapauksessa asukkaat eivät ole tyytyväisiä kun kaadot on perseellään ja kaatosateella vesi virtaa kynnysten alta sisälle.

Nyt tehtävä pienimuotoinen korjaus auttaa lähinnä nopeisiin runsaisiin kuuroihin, mutta ei poista liian alas rakennetun talon ongelmaa. Korjaus on suunniteltu väärin siinä mielessä että 2 metriä seinästä maan pitäisi kaataa talosta poispäin. Vähempikin riittää jos kaatoa on esimerkiksi 20 cm, kouru tai pihakaivoja. Oja- tuo heinälatojen ohella katoavaa kansanperinnettä edustava kummajaisuus puuttuu.

Kaupunki yrittää välttyä tulvavahinkokorvauksilta vaikka kyseessä oli vain raju kuuro. Putkistot on alimitoitettu ja rakennuksia liikaa ja liian alhaalla. Jos purkulinja puuttuu niin ei salaojista tai sadevesijärjestelmistä ole mitään hyötyä. Purkulinjakaan ei auta jos se on tukossa tai veden pinta liian korkealla.

Muutama vuosi sitten siltarumpua vaihtaessa ehdotin että laitetaan 300 tai 400 mm putki padosta läpi. Se ei tietenkään johtajille sopinut. Kun pato viimein saatiin pystyyn ja pohja valmiiksi alkoi sade ja vesi valtaojassa nousi niin rajusti että pato oli pakko purkaa jo seuraavana päivänä.

300 mm putkesta 3 m korkeuserolla menee läpi melkoinen määrä vettä. Joku näppärä voi sen vaikka laskea. Putkikaan ei olisi välttämättä pelastanut padon purkamiselta, mutta olis voinut riittää siihen saakka kun uudet putket saatiin paikoilleen.


Jäätelönnussijat  1

Täytyy olla melko kova taipumus kleptomaniaan, vakava työnarkomania, pieni palkka, köyhä poikaystävä ja vielä köyhemmät kaverit että jaksaa keskellä yötä mennä omilla avaimilla jäätelökojuun nussimaan jäätelöitä. Ihan normaalin nussimisen ehkä voisi vielä kovalla helteellä sulattaakin, mutta sikäli kun tuo kameraan tallentui niin siitä voisi hyvinkin äkkiä tulla entinen kesätyöläinen.

Muutenhan touhu ei olisi huomiota herättänyt, mutta kun seurueeseen oli mahdutettu yksi roskaajaidiootti se alkoi jo vähän jurppia. Sanon siksi roskaajaidiootti että en usko niistä jäätelöistä euroakaan koskaan menevän kassaan ja näin ollen kyseessä on varkaus. Vaikka taloudellinen vahinko ei voi puhua näpistyksestä, koska teko oli selvästi harkittu ja suunniteltu. Ilmeisesti todellista amatöörien puuhastelua koska varmmimmin jää kiinni kun touhua kameravalvotulla alueella, parkeeraa autonsa väärin ja jättää jälkeensä selvät roskajäljet. Joko kesätyölänen pelkäsi kiinni jäämistä ja työpaikan menetystä kun kuitenkin patisti miestä poimimaan roskansa.

Miksi niinkin kaunin nainen tapailee moista idioottia? Onko V70 Volvossa jotain niin ihanaa että ei väliä mitä kuskin päässä liikkuu? Luoko se pelkääjän paikalla istuvalle naiselle turvallisen äitimäisen fiiliksen ja vauvakuumeen?

Betonin ja styroxin rahtausta tänään. Sen verran oli suurimmissa putkissa mittaa että q55 kuormaimella ei saanut kuin toisen pään maasta irti.


Vettä leipää vaan ei sirkushuveja  1

Vakuutusyhtiö muisti huomautuslaskulla. Ihan kiva että tuli huomautus kun varsinainen lasku on jäänyt saapumatta. Sinänsä hölmöä että samalla vakuutusnumerolla tulee 4 laskua kahden kuukauden sisällä.

Aamupäivä oli ok olla töissä, mutta iltapäivällä taivas aukeni ja ei tarvinnut täryä ajaessa pölyämistä pelätä. Hiekkalaatikko täyttyi, mutta routaeristeet loppuivat ennen kuin saatiin koko ympärys täyteen.

Asiakas oli tehnyt oikein valtavan annoksen ruokaa. Miltei sama määrä lihaa on juurikin nyt uunissa- täytynee pakastaa niistä osa kunhan kypsyvät.


Seuraavat särkyneet 35  1

Ensin sen korjasi naapurin moniosaaja, silloin oli vain naru poikki, seuraavan remontin teki omistaja itse ja naru on sen jälkeen kestänyt. Lumekorjaaja iski kolmantena, neljäntenä oikein ammattimekaanikko ja korjaus pysyi nipussa vuorokauden.

Kyseessä on siis vetokäynnistin jolla pitäisi pyöräyttää diesel käyntiin. Ammattimekaanikko yritti kerran jos toisenkin uudestaan, mutta se ei vaan toiminut. Sitten pysäytin kaivurin ja aloin itsekin tutkimaan.

Ei siinä mitään valtavaa vikaa ollut, mutta käynnistimen vapaakytkin ei vaan toimi jos on liikaa jousivoimaa vastassa tai osat kasattu väärin. Suurin syy oli kuitenkin mitättömän metallilirpakkeen kierous ja sehän korjaantui lealla ja vasaralla. En takaa että kestäisi edes huomisia käynnistykiä tai seuraavia työmaita. Kulunut mikä kulunut.


Aina ei mene putkeen  1

Naru kestää kuulemma vetää satoja kiloja, ainakin tuhat kiloa suoraa vetoa. Sitten kuitenkin kun se kriittinen hetki koitti napsahtikin naru poikki ja jäi kaivannot peittämättä.

Sikäli hyvä että kerkesi vaihteeksi kotiin ennen kuin kello oli 22.

Uuden suurella vaivalla rakennetun vetokaivon päälle tuli korokerengas kaiken varalta. Ei siti tullut ostopaikassa katsottua kannen kehystä tarkemmin ja asentaessa selvisi että siitä puuttuu säätökaulus. Olisi se ilmankin toiminut, mutta kun päällyste aikanaan tulee täytyy kannessa olla pelivaraa.


Varoituksia  1

Totesin tänään ajavani idioottiautoilijan perässä. Olihan siinä BMW:ssä M vanteet ja varmaan ihan siisti peli sisältäkin, matkustajakaan ei ollut hullumpi. Kuskilta oli vaan joko rahat loppuneet huollossa sillä kohtaa kun piti polttimoita vaihtaa tai sitten ohjaamossa on liikaa viiksiä ja nappuloita että vilkun löytäminen on ylivoimaista kaupunkinopeuksillakin. Olisi edes pyytänyt apukuskia näyttämään kädellä kansainvälisiä käsimerkkejä kun ikkunat oli valmiiksi auki. Se taas viittaa siihen ettei ollut varaa ostaa ilmastontia tai laittaa sitä kesäksi kuntoon.

Kaiketi klo 22 pitäisi työmaiden hiljentyä. Sit vielä lippusiimat.

Kaivon kannen alla luki "Räjähdysvaara", ilmeisesti se ei ollut mikään koriste.


Telepatiaa  1

Ajellessani viimein kotia kohti pohdin missä mahtaa olla neiti Finlandia-ajoreissuorganisaattori. Sieltähän se pölähti moottoritien rampista Kiallaan vajaa puoli minuuttia myöhemmin.

Pari lavettireissua ja myöhäista aloitusta lukuunottamatta pitkä työpäivä. Silmänruokaa oli tänään vähintäänki kohtuullisesti, mutta ei toistaiseksi yhtään kolhittua autoa, eikä katkottua kaapelia.


Ennustuksia  1

Viime viikolla ennustin hieman pieleen. Siis siinä mielessä että en olisi osannut kuvitellakaan minkään firman tekevän noin tyhmiä kauppoja. Ensiluokkaista rakennusmaata, kantavaa ja jopa ihan silkkaa kalliota ja soraa. Myyty pilkkahintaan eikä kaupunkikaan käyttänyt etuosto-oikeuttaan. Sit rakennetaan autotaloja paaluttamalla suohon. Koko alueella oli yksi märkä kohta ja sekin voimalinjan alla. Pehmeän pinnan alla maa oli kovaa savea ja kahdessa metrissä tiukkaa kivistä moreenia. 2,5 m ja kallio vastassa.

Ei siis yhtään sellaista paikkaa mihin ei voisi rakentaa paaluttamalla, koska maan kantavuus 20 cm -2,4 m syvyydessä sellainen ettei paalu painu paitsi poraamalla kiviin tai kallioon.


Seuraavat särkyneet 34  1

Arvelin että takalaidan sylintereille tulee noutaja. Valitettavasti olin oikeassa ja männänvarsi alakenossa kuin erektionsa menettäneellä.

Cityn ihmeellisessä maailmassa on jos jonkinmoittis seuranhakijaa, kiinnostavia yksilöitäkin mahtuu joukkoon. Nyt on kuitenkin ongelma kun mun kaverini tarvis oikeasti viriilin miehen jolla olisi aikaa, halua ja kykyä viihdyttää naista niin sängyssä kuin sen ulkopuolellakin. Lupasin auttaa etsinnässä ja ole jo hänelle parit treffit järjestänytkin. Sinänsä oli mielenkiintoista että pihiydestään tunnettu mies lähti treffeille taksilla ja yhteen suuntaan hintaa taksilla oli siis noin 140 €, mutta miksi nähdä se vaiva kovassa humalassa? Olkoonkin että kauneus on katsojan silmissä, mutta tuota naista ei ainakaan minun mielestäni tarvi kauniiksi juoda, ehkä korkeintaan juottaa estottomaan mielentilaan.

Sain siis eilen palautteen miehen kaverin kautta "He ovat luotuja toisilleen" ja naiselta "Olihan se ihan kiva ja mukava" ja mies oli tyytymätön- olisi malttanut päivän ja viettänyt kahdet selvät treffit vaan kun ei niin ei.

Tuntuuko tutulta?

Edellinen mies oli ollut fyysisesti hyvinkin yhteensopiva, selvä, tyydyttävä, muttei siitäkään tullut vuosisadan rakkaustarinaa ja varmaan huomennakin puhelin soi ja kuulen kuinka nainen kaipaisi kestävää läheisyyttä, möröt karkoittavaa mörökölliä ja Rönkköstä lainatakseni "Himonussijaa"

Mikä hitto tätä maailmaa vaivaa kun roskalehden lööpeissä kerrotaan 12v tyttöjen myyvän seksiä tupakasta? Sit upealle kolmikymppiselle joka jo osaa vaatia jotain itse suorituksesta, (ostaa itse kaljansa ja tupakkansa) ei löydy seuralaista. Seksi on kokenut melkoisen inflaation. Liekö sit syynä netti, Facebook vai taantuma.

Koskapa jokunen vuosi sitten aikaa oli enemmän kirjoitin muutaman fiktiivisen tarinan ulkomaiselle foorumille. Tönkköenglanti kelpasi silloin ilman sen kummempia muutoksia. Noin 250000 lukijaa on "kärsinyt" lukemastaan ja olen saanut keskimäärin kolme palautetta vuodessa, oletettavasti kaikki miehiltä. Nyt vuosia myöhemmin tuli ensimmäinen todella negatiivinen palaute siitä ettei ole jotain julkista palautejuttua. Ketään en ole pakottanut lukemaan tai niitä tarinoita hakemaan- Ei se mikään Facebook ole.