Contour

Vähän harrastuksia, paljon töitä ja nukkumisesta on turha runoilla. Blogi on alkanut sinkkuuntumisen jälkeen ja varmaan loppuu kunnollisen naisen iskiessä.

Näytetään kirjoitukset toukokuulta 2014.

Rakentajia odotellessa  1

Varmaan fiksumpi olisi tähän aikaan päivästä nukkumassa. Valvon kuitenkin luottaen siihen ettei minua kaivata aamulla.

Miksi kaivattaisiin- no siksi kun saneerauskohteessa on samalla suoralla seinällä sokkelia kolmessa syvyydessä. Parhaassa tapauksessa valavat huomenna, pahimmassa aletaan tekemään jatkoja tai vahvikkeita maan alle.

Jos rakennus olisi oma vahvistaisin ainakin yhden nurkan. Päivän päätteeksi rakennuttaja totesi ettei heillä ole vesiletkua tai edes vesipistettä- siis käytännössä varauduttava ottamaan uppopumpulla rengaskaivosta tai rakennutettava vesiposti.

Viemäreitä sentään on kaksin kappalein ja läpivientiputki odottamassa vesimittarin telinettä. Kaksin kappalein, koska toinen järjestelmä on tullut tuulettuvan alapohjan läpi ja toinen maavaraisen lattian alta. Suunitelman mukaan ne pitäisi saataa yhteen tarkistuskaivoon.



Homeunelmia  1

Kannatti taas hätäillä ja puurtaa koko päivä. Lopputuloksena kanaalia monta metriä ja vasta 1/3 pohjaa täytettynä. Näin siksi kun ylellisyyssiiven purkamisen jälkeen paljastunut seinä onkin alhaalta laho ja kellarin seinässä oli melkoisesti tasoitettavaa.

Tasoite ei puolessa vuorokaudessa kuivanut, joten huomenna uusi yritys.

361 onkin mielenkiintoinen projekti- en tiedä koska siihen ehtii paneutumaan vai tuleeko siitä vain pelkkä paikallismoottori. On ilmeisesti seissyt niin kauan että joko hammaspyörässä tai laakerissa on ruostetta, tai ainakin sellainen on vaihteison äänimaailma.


Stoppi  1

Huonosti nukutun yön jälkeen piti hoitaa ikävä virastoasia.

Sen perään ostin kannullisen bensaa että pääsisin kokeilemaan onko vanhempi villoittaja onnistunut korjaamaan puutarhajyrsimen.

No eihän se saakelin keksintö tälläkään kertaa käynyt kunnolla- huomaa kuinka paskaa on pumppubensa sellaisessa veehkeessä millä ajetaan kerran vuodessa. Kaasuttimen kalvo ihan muodoton ja oli kyllä ottanut vanhan pois, hakenut kaupasta uuden osan, mutta ei ollut sitten kasausvaiheessa laittanut uutta kannen alle.

Nyt on sitten pihassa vähän reilumpi jyrsimen moottori tyypiltään 361. Ehkä ei ollut järkevä ostos, mutta eiköhän sillekin jotain käyttöä löydy.


Piileekö sinunkin taloyhtiössäsi kaappaushuone?  3

Miltä kuulostaisi asua rapiat kaksi vuotta talossa käymättä yhdessä talon huoneista. Tietenkin jos talo on tarpeeksi iso palatsi ja palvelijoita niin sitten sen ymmärtää, mutta jos muutosta yli kahden vuoden päästä yksi huone tavallisessa vanhassa omakotitalossa on kokonaan käymättä niin se on jo aika hassua.

Näin jälkiviisasteluna siihen taloon olisi kannattanut aikoinaan kellarikerros jollakin 2,5 metrin huonekorkeudella kun kuitenkin kellari oli sinne kaikkein kovimpaan moreeniin saatu kaivettua.

Näin jääkaappien aikakaudella moni ei kellaria kaipaa, mutta kyllä se on hyvä olla olemassa silloin kun jääkaappi hajoaa tai tulee kerralla enemmän esimerkiksi mehua tai hilloa.

Tänään osallistuin vielä pieniin pihatalkoisiin. Kaverini portaat ei minnekään olivat kovaa vauhtia rakenteilla ja viereen tuli saada muuri. Muurille uraa mittaamassa oli ensin poika, mutta tyttö hoiti sitten mittaukset loppuun ja kiviä odotellaan.


Pettäjät  6

Narsistin kanssa keskustellessa kuulee mitä ihmeellisimpiä perusteluja esimerkiksi pettämiselle. Jos ei kymmeneen vuoteen ole mitään yhteistä niin sitten on aika pistää lusikat jakoon.

Itseään voi pettää myös rakentaessa kuten tämän päivän perustusesimerkki näytti: Noin 1,2 metriä korkea betonisokkeli oli raudoitettu sekä pystyyn että vaakaan ihan ok, mutta kulmissa ei ollut kuin vajaan viiden senttimetrin koukut. Vaikka yhden nurkan halkeama näkyikin, en silti uskonut lähes 20 cm paksujen seinien kuoriutuvan kuin pahvilaatikko jouluna.

Ehkä narsistikin jossain vaiheessa tajuaa tehneensä väärin, mutta se olisi vaan pitänyt tajuta jo monta vuotta sitten.

Jos olet kyvytön olemaan yksiavioinen tai uskollinen niin kerro se. Jos et pysty mihinkään noista kolmesta olet varma pettäjä- siis edellyttäen että löydät jonkun jota petät ja jonkun jonka kanssa petät.



Onneksi en ole jääkiekkoilija  1

Pelasin aikoinaan salibändyä sarjatasolla useampia kymmeniä otteluita. Lopetin siinä vaiheessa kun peli alkoi muistuttamaan jääkiekkoa.

Mun hermoni kyllä kestivät, mutta peli ei ollut enää sitä mitä se oli alkuaikoina.

Toinen paha juttu oli tuomarityöskentely tai lähinnä sen puute. Ei tietysti kaikkea voi huomata, mutta kyllä tuollaiset päähän kohdistuneet taklaukset pitäisi ja verta vuotavat nenät pitää huomata ja ottaa pois riippumatta siitä onko taklauksen kohde selkä, kylki vai naama menosuuntaan.



Kasvoi kaunis kukkanen nimeltä  1

Rankka päivä jälleen takana. Ei paljon ecoaluueesta tai taloudellisesta ajotavasta ollut apua. Tai olisihan polttoaine ehkä voinut loppuakin.

Oli siis pihaprojekti, enkä laskenut montako kuormaa maata pihaan oli tuotu. Sanotaan vaikka että yli 20 kuormaa ja tavoitteena oli saada koko määrästä nurmikolle kelvollinen pohja- tietenkin vesisateessa.

Samaan aikaan kun minä ahkeroin siellä haki kaverini haapalankkuja eilen pakkaamani kuorman ja vei ne sukulointireissun varrella oikeaan osoitteeseen. Oli ainakin eilen siisti paketti ja vielä vedin varmistusruuvit nipun etupäästä läpi. Perille oli mennyt vaikka oli kuulemma ollut vähän vaikeuksia peruuttaa.

Päivän paras viihdyttäjä oli kuitenkin koiranpentu. Pentu haki vielä paikkaansa laumassa itse asiassa kuulosti vähintäänkin siltä kuin perheen tytär olisi ollut hommissa osaamattoman poikaystävän kanssa. Kyse oli kuitenkin pennun terävistä hampaista ja kokolailla 18- kesäisestä nilkasta.

Koiran hampaat nilkassa ensitapaamisella ei ole hyvä juttu.

Pankkirouva nauroi tänään puhelimessa. Ei se mikään vitsi ollut että saman pankin lakinainen punastui edellisellä kerralla kahdesti. Ehkä silti parempi mennä joku turhanpäiväinen paperi allekirjoittamaan aamulla niin pääsee sit lounaan jälkeen vielä töihin.