Highway

Näytetään kirjoitukset toukokuulta 2014.

NASA rakentanut lentävän lautasen  7

NASA aikoo "valloittaa" Marsin lentävillä lautasilla. Uutta teknologiaa - mutta tuskinpa sentään alien-technology - käyttävän avaruusaluksen testilennon (max nopeus 4 MACH) on määrä tapahtua 3. kesäkuuta Hawaijin suunnalla. Jos siis tulevaisuudessa joku näkee taivaalla "UFOn" niin se saattaakin olla NASAn avaruusalus...Tämä ei kuitenkaan saavuta galaktisia nopeuksia. Kilpajuoksu Marsiin kuitenkin kiihtyy - kyllä siellä varmaankin on jotain erittäin tärkeää ja mielenkiintoista. Tämän pystyy näkemään Marsin pinnalla kulkevan Curiosityn ottamista kuvistakin mutta ne eivät kerro koko totuutta. Vettä ja luonnonrikkauksia siellä ainakin on....

Kyllä sinne nousee ainakin (tutkimus)siirtokuntia seuraavien vuosikymmenien aikana ja myös Maapallon poliittiset kiistat saattavat siirtyä Marsiin kun sinne laskeutuu muidenkin maiden avaruusaluksia miehistöineen. Mars taitaa tosin olla ihmiskunnan yhteistä omaisuutta YK-sopimuksen mukaisesti. Tosin ihmiskunta ei ole profiloitunut kovin hyvin yhteisten asioiden ajamisessa... ja ihmiskunnalla on toki yhteisiä intressejä paljonkin. Toisaalta kolme jättivaltiota ovat jo kuussa ja reviirejä jo varmaan kartoitetaan...ja NASA aikoo lähettää astronautin asteroidille sitten kun sellainen ON SIIRRETTY... lähemmäs Maapalloa...! !Alkaa kuulostaa scifiltä mutta sitähän se ei ole...todellisuus kun vaan on ihmeellistä...

Enemmän asiasta kiinnostuneille oheisesta linkistä:

www.jpl.nasa.gov/news/news.php?release=2014-154


Sagittarius A ja ihmiset  1

Maailmankaikkeus tänään -sivuston mukaan jättimäinen kosminen kaasupilvi nimeltään G2 syöksyy parhaillaan kohti Sagittarius A:ta eli galaksimme keskustassa sijaitsevaa supermassiivista mustaa aukkoa. G2 kätkee sisäänsä myös tähden. Laskelmien mukaan musta aukko ei imaisisi G2:ta kokonaan vaan ainoastaan osa sen massasta saavuttaisi mustan aukon tapahtumahorisontin ja katoaisi mustaan aukkoon. Sagittarius A:lla on noin 4 miljoonaa kertaa oman Aurinkomme massa. On se vähän kummallista, että kierrämme aurinkokuntamme mukana tuota galaksin keskustaa ja samalla Sagittarius A:ta - onneksi turvallisen etäisyyden päässä galaksin laitamilla. Täällä kukoistaa elämä :)

Onneksi meidän ihmisten ei tarvitse pelätä, että aurinkokuntaamme uhkaisi Sagittarius A tai mikään muukaan musta aukko. Itse asiassa kosmisessa mielessä meillä on täällä Maapallolla aika hyvät olot kosmisten uhkien kannalta. Matkantekoamme avaruudessa eivät häiritse kaasu- tai pölypilvet, suuria asteroideja tai komeettoja ei ole törmäämässä Maapalloon, tähtemme paistaa mukavan tasaisesti, vaikka välillä syntyykin aurinkomyrskyjä. Vettä ja ruokaa riittäisi kaikille ihmisille, älymme ansiosta voisimme yhteisvoimin tehdä planeetastamme maanpäällisen paratiisin :)

Mutta tämä vaihtoehto ei näytä kelpaavan kaikille. Sen sijaan ihminen suureksi osaksi itse aiheuttaa uhkia itselleen. Moni ihminen pelkää ihmisten ja ihmispopulaatioiden tekoja ja aikaansaannoksia omalla planeetallaan. Ihmispopulaatiot ovat käyneet jo kaksi planetaarista sotaa Maapallolla, luonto köyhtyy, eroosio syö maaperää, aavikoituminen etenee, ilmakehän kaasuseos muuttuu, meret lämpiävät ja monet lajit katoavat. Miksi 3,6 miljardia vuotta vanha organismi näyttää olevan ikään kuin globaalissa sodassa itseään vastaan ja sitä sotaa ylläpitävät ihmiset. Kollektiivisella tietoisuuden tasolla ihmiskunnalta ikään kuin näyttäisi puuttuvan syvällinen ymmärrys elämän suhteesta kosmoksen prosesseihin ja meihin vaikuttaviin voimiin. Hyvänä esimerkkinä näistä voimista ovat viimeisimmät kvanttifysiikan löydöt. Irrationaaliselta vaikuttavassa maailmassamme ihmiset saattavat materian ja tavaroidensa keskellä kokea olevansa irrallisia kappaleita ilman ihmisten keskinäistä syvää yhteyttä omassa elämässään vieraantuen toisistaan. Irrallisuus on suuri harha mutta harha näyttää olevan monelle ihmiselle todellisuutta. Monin paikoin Maapallolla on meneillään inhimillinen eksistentialistinen tragedia. Sitä ylläpitävät ihmislajille tyypillinen armoton kilpailu materialistisista eduista ja tavaroista, jotka saattavat muodostavaa ihmisen elämänsisällön. Miksi kilpaillaan? Toisaalta tragediaa ylläpitää reviireihin ja ihmislajin osapopulaatioihin leimautuneiden ihmisjoukkojen kiihkokäyttäytyminen omasta identiteetistään, mikä voi saada jopa destruktiivisia muotoja ihmislajin populaatioiden välisissä suhteissa.

Eläimet tuskin tietävät, että Sagittarius A on olemassa mutta monet ihmiset tietävät. Sagittarius A ei suoranaisesti vaikuta elämäämme mutta sen olemassaolo ja sen tiedostaminen viestittävät myös jokaiselle ihmislajin yksilölle, että on kosmista mielettömyyttä luoda mustien aukkojen kosmokseen ihmisen oman käden kautta Maapallolle eksistentialistisia ongelmia kuten käydä sotia tai tuhota planeettamme elämänverkkoa. Mahdollisuuksien taide ratkaisee millaisella planeetalla elämme. Voimme omilla valinnoillamme tehdä maailmastamme mustan aukon, jonne sivilisaatiomme katoaa muutamassa vuosikymmenessä tai vaihtoehtoisesti voimme valinnoillamme luoda kosmisen paratiisin. Ihmisen ystävät, todelliset mahdollisuuksien taiteilijat käyttävät valtaansa ihmisyksilöiden ja planeettamme hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Muistetaan halata toisiamme - se hillitsee stressiä ja antaa hyvän olon. Siitä oli tänään lehdessä mutta elämäkin sen todistaa :)