Highway

Näytetään kirjoitukset syyskuulta 2014.

Maailmankaikkeus on Sinun näköisesi  6

Kaikki onnistui täydellisesti. Moni asia olisi voinut mennä pieleen. Luonnonvakioista lähtien. Mutta ei mennyt. Yksi desimaali väärässä kohdassa olisi riittänyt. Mutta universumi ei olekaan hiukkaspuuroa...Olemme täällä. Maailmankaikkeus on ikään kuin hienosäädetty tietoisuutta, rakkautta ja elämää varten - meitä kaikkia varten. Maailmankaikkeutta ei ole hienosäädetty tuhoa ja sotaa varten.

Olemme olemassa, koska ns. luonnonlait ovat juuri sellaiset kuin ne ovat - matemaattista liikkumavaraa ei ole. Alkeishiukkasten ominaisuudet määräävät maailmamme ominaisuudet - erilaisilla arvoilla atomia ei olisi. Jos atomin ytimessä ydinvoima heikkenisi, ydin muuttuisi epävakaaksi ja mekin katoaisimme.Tämä on se maailma, josta todellisuutemme muodostuu "from scratch". Geneettisesti mahdollisten ihmisten joukosta vain pienen pieni osa on syntynyt ihmiskunnan historian aikana. Ja entä oma geneettinen identiteettimme - kun yksittäisen ihmisen DNA yhtyy toisen ihmisen DNA:han, variaatiot ovat tähtitieteelliset. Ovatko siis kaikki tällä hetkellä elävät ihmiset vain onnekkaita, onnenkantamoisia, jotka uhmaavat kaikkia todennäköisyyksiä. Epäilemättä kysymys ei voi olla onnesta tai sattumasta. Jo perusbiologiasta kuitenkin tiedämme, että pääsääntöisesti vain yksi pääsee maaliin. Aikaan sattumalta syntyneitä ja maaliin/paikkaan sattumalta päässeitä? Pääsikö Viren sattumalta maaliin...

Jo loogisesti ajateltuna jokaisella syntyneellä ihmisellä on kosminen missio - tehtävä joka väistämättä syntyy olevaiseen sisältyvien epätodennäköisyyksien voittamisesta, kausaalisten luonnonlakien ansiosta ja toisaalta käsittämättömästä kyvystämme romahduttaa kvanttimaailman aaltofunktio.ja luoda todellisuutta. Kosmos synnyttää olennon, jonka olemassaolo on kosminen välttämättömyys. Kaikista geneettisistä variaatioista juuri sinun oli määrä syntyä, kaiken kosmoksen entropian vastustuksen seurauksena juuri sinun oli synnyttävä. Universumi halusi Sinut. Olet korkeampaa matematiikkaa, olet kvanttifysiikkaa, olet DNA:ta, olet tähtiainetta, olet rakkautta, olet kosmista taidetta, olet välttämättömyys, olet kosmoksen majakka ja valo, olet elämän toivo ja universumin sielu :)

Nyt kun olet syntynyt kosmokseen, "jähmettynyt" aineeksi aikaan ja paikkaan - sinä luot todellisuutta keskimäärin n. 80 vuoden ajan. Sinä luot omalla toiminnallasi, valinnoillasi ja ajatuksillasi omaa elämääsi mutta samalla luot myös maailmankaikkeutta. Jo pelkät ajatuksesi muuttavat todellisuutta. Meistä jokainen on todellisuutta luova olento - kosmoksen koherentti alkeishiukkasmyrsky, Meissä vaikuttavat alkeishiukkaskombinaatiot ovat kosmoksen kannalta tarkoituksenmukaisimpia. Todellisuutta luovan tarkoituksen hyväksi sisällämme uinuu massiivinen määrä ydinenergiaa, joka vastaa kymmenien vetypommien energiaa. Ihmisessä toteutuvien alkeishiukkaskombinaatioiden ansiosta olevainen kasvaa tietoisuudessa ja se kehittyy. Sinussa on maailmankaikkeuden koko voima, olet koko sen luomiskyvyn näyte. Kukaan ei ole yksin tai "pieni ihminen". Sinä voit nyt näyttää kosmisella näyttämöllä mitä sillä voimalla voit ja haluat tehdä. Joka päivä näemme kuinka kosmiset arjen sankarit sitä käyttävät...Maailmankaikkeus on Sinun näköisesi...


Siding Spring koskettaa Marsia 19.10.2014  1

Mahtivaltioita kiinnostava Mars saa kosmisen vieraan runsaan kuukauden kuluttua (19.10.). Oortin pilvestä lähtöisin oleva pyrstötähti Siding Spring lähestyy sodan planeettaa ja laskelmien mukaan nippa nappa ohittaa sen. Komeetan pyrstön kuitenkin arvioidaan iskeytyvän ainakin osittain Marsin kaasukehään ja aiheuttavan hiukkasmyrskyn. Törmäys aiheuttaisi jättimäisen kraatterin...Mitä kaikkea tapahtuu jää nähtäväksi mutta ainakin NASA ja ESA pelkäävät Marsia kiertävien satelliittiensa saattavan vaurioitua mahdollisessa kohtaamisessa. Marsin pinnalla vaeltavat Mars Curiosity ja Opportunity lienevät turvassa.

Monenlaista tulkintaa ja uskomuksia on yhdistetty komeettoihin (esim. veden alkuperä, dinojen tuho, elämänitujen kuljettajia, pahan ennusmerkkejä). Eipä tosin tartte kauan arvuutella komeettojen ominaisuuksia koskapa Rosetta-luotain lähettää marraskuussa laskeutujan erään toisen komeetan pinnalle. Kuvaakin on luvassa komeetan pinnalta. Alkavat pikkuhiljaa niidenkin salat selvitä...Tässäkin olisi ihmiskunnalle hyvä yhteinen missio, joka yhdistäisi kaikkia: huolehtia siitä, että asteroidit ja komeetat eivät törmää Maapalloon. Samassa avaruuslaivassa kun ollaan...


X-tason purkaus saavuttaa Maapallon  1

Elämän "siittänyt" aurinkomme on purkautunut rajusti kahdesti kuluneella viikolla: maanantaina ja keskiviikkona. Jälkimmäinen on ollut voimakkain X-tason auringonpurkaus. Tämän G-luokan tähden hiukkaspurkaukset voivat aiheuttaa tänään häiriöitä telekommunikaatiossa ja sähkölinjoissa sekä vaikuttaa satelliitteihin. Vaikutus saattoi alkaa jo edellisen vuorokauden aikana.

Saattaapi olla, että purkaus vaikuttaa ihmisiinkin, koska meissäkin on sähkö-magneettinen kenttä ja solumme on tehty atomeista ja alkeishiukkasista, jotka puhuvat samaa kieltä kuin aurinko ja muut tähdet. Sähkömagneettiset, tähtien tuhkasta syntyneet aivomme luovat yhteiskunnallista todellisuuttamme ja ovat alttiita myös ihmisen luomien säteilylähteiden vaikutuksille. Vaikutuksia ei kai varmaan kukaan voi tietää tarkasti. Voipi olla, että ihmisten maailman monien poikkeuksellisten tapahtumien lähde on poikkeuksellisissa säteilymyrskyissä... Onkohan tuo aurinko nyt normaalia aktiivisempi - syyskuukin on ollut niin kesäisen lämmin...

Tunnetusti auringossa vety muuttuu heliumiksi ydinfuusiossa ja tunnetusti ilman tätä jatkuvaa ydinreaktiota ei meitä olisi olemassa. Pienen pienissä "mitättömissä" atomeissa on maailmankaikkeuden suurin voima. Ja se voima on meissä. Nyt voima landaa Maapallolle normaalia auringonpaistetta voimakkaampana. Kirjoitin viimeksi blogissani 7.3.2012 valtavasta auringonpurkauksesta - silloin elettiin Euroopassa syvän talous- ja finanssikriisin pyörteissä. Nyt Euroopassa soditaan. Tänään aamulla tuo meidän tähti paistaa todella kirkkaasti ...:)


Euroopan ja planeettamme rauha  3

Olemme kuvitelleet elävämme pysyvän rauhan Euroopassa. Yksi rauhan "takuumiehistä" on ollut EU, jonka olemassaolon on ollut määrä sitoa eurooppalaiset mahtivaltiot tekemään yhteistyötä koko Euroopan hyväksi ja ehkäistä uusien sotien syntyminen Euroopassa. Kaksi maailmansotaa on lähtenyt Euroopasta. EU on epäonnistumassa siinä tehtävässä, johon se perustettiin. Mitä on tapahtunut? Missä on ollut EU:n asiantuntemus idänpolitiikassaan...eihän sopimuksen Ukrainan kanssa pitänyt johtaa sotaan ja tuhansien ihmisten kuolemaan vaan uuteen elämään, onneen ja onnellisuuteen.

On kuin kohtalon ivaa, että samanaikaisesti kun uusi sota uhkaa Eurooppaa, niin lähiavaruutemme eksoplaneettojen määrä on kasvanut jo noin 1800:aan. Tämä on uusi tilanne verrattuna toisen maailmansodan aattoon. Maapalloa ympäröi vieras elämä, josta valitettavasti useimmat ihmiset eivät ole tippaakaan kiinnostuneita, koska he tuijottavat vain omaan napaansa. Useimmat noistakin planeetoista kantaa elämää. Joukossa on tietoisia lajeja. On vain meidän omaa kyvyttömyyttämme, että emme ole vielä havainneet kuin vain 1800 planeettaa. Jos annamme rauhalle tilaisuuden, Maapallon valtiot tulevat hämmästymään. Viimeistään kahdenkymmenen vuoden sisällä meillä on todisteet elävistä maailmoista ja silloin Maapallon valtioiden täytyy katsoa totuutta silmiin. Siellä on muitakin, jotka katsovat meitä. Muut miljoonat sivilisaatiot ja tietoisuudet katsovat raukkoja ihmispoloisia, jotka vuosisadasta toiseen kärsivät sodista ja kurjuudesta, tappavat toisiaan motiivinaan primitiivinen reviirikäyttäytyminen, vallan- ja rahanhimo ja heikko itsetunto. Heikkoja ihmisiä, jotka eivät uskalla kohdata maailmankaikkeutta silmästä silmään. Maapallon valtioiden tietoisuus ympäröivästä maailmankaikkeudesta on primitiivisellä tasolla. Monista toiminnoista puuttuu täysin kokonaisvaltainen käsitys tekojen seurauksista ihmisille, koko ihmiskunnalle ja luonnolle. Ei meidän käsityskyky voi olla niin kapea, että sinne mahtuu vain oma heimo.

Jos galaksi ja eksoplaneetta tuntuvat vierailta käsitteiltä niin googlaa heti ja selvitä mitä ne ovat. Suosittelen tätä kaikille poliitikoille. Lähtekääpä pienelle kiertomatkalle galaksin ympäri ja kun tulette takaisin takaan, että näette Maapallon ja ihmisten asiat hieman eri näkökulmasta. Opiskelkaa tähtitiedettä, jotta tiedätte missä te toimeenpanette mahdollisuuksien taidetta. Ettekö todella ymmärrä, että olemassaolomme riippuu teidän päätöksistänne. Kaikki todellisuudet ovat mahdollisia - tämä on kvanttifysikaalinen fakta - miksi me ihmiset valitsemme ne kaikista kurjimmat todellisuudet. Te jotka päätätte - voitte olla kosmisia taiteilijoita. Näyttäkää maailmankaikkeudelle kuinka hienon todellisuuden osaatte luoda. Kuinka poistatte köyhyyden, kuinka annatte kaikille ihmisille oikeudet, kuinka lopetatte Maapallon sodat, kuinka pelastatte Maapallon luonnon, kuinka teette todellisuudesta sellaisen, jossa tietoinen kosmoksen olento voi kunnialla ja hyvällä omallatunnolla vaeltaa kohti onnea ja onnellisuutta.

Me ei selvitä ihmiskuntana tai ihmislajina, jos emme kykene laajentamaan tietoisuuttamme yli kapeiden kansallisten intressien ja itsekkään vallanhimon. Tiedättekö, että Maapallo kiitää avaruudessa 30 km sekunnissa ja siinä kiitäessään kosmisessa tyhjyydessä käymme typeriä, raukkamaisia sotia ja raiskaamme planeettaamme. Kuka poliitikko tietää mistä Maapallo ja ihmiset on tehty? Mitä tietoisuutemme ja elämä on? Missä Maapallo on? Jos tiedät niin olet todennäköisesti oikea kosminen mahdollisuuksien taiteilija ja Sinulta on lupa odottaa tekoja rauhan ja ihmisten onnellisuuden puolesta. Muut poliitikot: seuratkaa häntä ja luokaa yhdessä kosmista upeaa yhteiskuntiinne ja Maan päälle. Eläköön rauha ja elämä!