Zero point energy - energiaparadigma muutoksessa?

  • 3001Europa

Hurja energiaparadigman muutos on muhimassa kvanttifyysikoiden ja kvantti-insinöörien pöydällä...Syynä on zero point energy eli tyhjiöenergia, jota myös kvanttifluktuaatioksi kutsutaan. Tämä "tyhjästä" syntyvien ja samanaikaisesti häviävien "virtuaalihiukkasten" synnyttämä energia tuntuu lähinnä aprillipilalta kuten moni muukin kvanttimaailman ilmiö mutta sitä se ei ole. Tämä energia on siinäkin mielessä outo, että se ei säily tyhjiössä mutta sitä syntyy taukoamatta eli säilymättömyys näyttää rikkovan termodynamiikan toista pääsääntöä. Kyseessä saattaa olla sama ilmiö kuin ns. pimeässä energiassa, jota on maailmankaikkeuden massaenergiasta n. 68% ja joka aiheuttaa maailmankaikkeuden laajenemisen. Universumin pienimmissä struktuureissa on universumin suurin voima, joka työntää jopa galakseja valtaviin nopeuksiin.

Voisiko todella olla mahdollista, että ilmainen, saasteeton ja rajaton energia on ihmiskunnan ulottuvilla. Sehän mullistaisi monta asiaa maailmassa. Ihmiskunnan energiatalous kokee kummia, jos tämä energia kyetään valjastamaan. Se ei ole niin kuin öljy, kaasu tai kivihiili. Ehkä se korvaa tulevaisuudessa fossiiliset polttoaineet ja ratkaisee ilmaston lämpenemiseen liittyvät kysymykset sekä ydinvoiman käytön. Vielä kuluu aikaa mutta ihminen on nokkela ja älykäs. Potentiaalisesti tämä avaa huimia näkymiä kestävään kehitykseen. Netistä löytyvän informaation perusteella kiinnostus tämän energian valjastamiseen näyttää olevan aika hurjaa. Kukapa ei haluaisi energiaa, joka työntää galakseja. Jos se työntää galakseja, niin työntövoimaa löytyy varmaan myös interstellaariseen matkustamiseen. Näin ovat tiedemiehet visioineet.

Mitään ei tapahdu ilman energiaa. Olemassaolomme keskeinen kysymys on energiansaanti. Poliittiset päätökset vaikuttavat suoraan tai välillisesti laajassa mielessä energian saatavuuteen, hyödynnettävyyteen tai energiasta peräisin olevien aineellisten entiteettien aktualisoitumiseen ihmisen jokapäiväisessä elämässä . Esim raha on vain väline jolla siirrät energiaa käyttöösi/hyödynnettäväksi oli se sitten ravintoa, bensaa, lämmitystä, palvelua tai mitä tahansa aineellista tai aineetonta hyödykettä, jota rahalla saa. Kaikkeen liittyy energia. Voimme elää askeettisesti mutta elintoimintojemme ylläpitämiseen tarvitsemme energiaa. Ravinnon eli energian saanti riippuu monesti politiikasta kuten vaikkapa usein kehitysmaissa kansainvälisestä kauppapolitiikasta. Voimme henkilökohtaisesti tulla toimeen ilman öljyä, kaasua, kivihiiltä, ydinvoimaa mutta emme ilman ravintoa. Modernin yhteiskunnan keskeisissä prosesseissa ml. tuotantotalous hyödynnetään energialähteitä, jotka tuhoavat luontoa ja lämmittävät ja saastuttavat ilmaa. Tämän ZPE-energia muuttaisi. Energia on itse asiassa politiikan keskeisin kysymys. Kenellä on energiaa käytettävissään hänellä on hyvät lähtökohdat selviytyä jokapäiväisessä elämässään. Jos energiaa ei ole niin ei ole meitäkään. Energiaa hallitsevat näyttävät hallitsevan maailmaa...E=mc2 :)

Ps. alla vielä linkki jossa johdatusta ZPE-aiheeseen

www.youtube.com/watch?v=Y1Tddl_1Avs

2 kommenttia

Franny_Berry

11.11.2015 10:58

Kiitos tästä! Jännittävää on kyllä seurata, mitä tällä rintamalla tapahtuu. Kuten sanoit, aika vähän tiedetään energiasta, vaikka se onkin kaiken perusta... Tahtotila ratkaissee, kääntyykö kaikki mihinkä suuntaan...? :)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:31

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus