Highway

Näytetään kirjoitukset helmikuulta 2014.

Milloin rakkaus ja hyvyys lisääntyvät maailmassamme?  3

Ei se ole vaikeaa. Tehdä hyviä asioita ja rakastaa. Kaikki pystyvät siihen. Jo niiden pelkkä ajatteleminen stimuloi hyvää mieltä ja myönteistä kehitystä. Tekosyitä ei voi olla. Tarvitsee vain päättää, että teen hyviä asioita ja rakastan kanssaihmisiä ja elämää. Niin helppoa se on. Ihmiset, maailma ja maailmankaikkeus hymyilevät lopulta. Me ihmiset, tähtien tuhkasta syntyneet olennot, pystymme siihen.

Vahvuutemme ihmisinä on hyvyydessä ja rakkaudessa, yhteistoiminnassa ja sosiaalisuudessa. Nämä tuovat ihmiselle hyvän mielen, vievät maailmaamme eteenpäin ja luovat positiivista energiaa keskuuteemme; kehittävät yhteiskuntaamme, katalysoivat kaikkia ihmisiä hyödyttäviä keksintöjä ja luovat sosiaalista koheesiota. Mutta maailmassamme tuntuu taistelevan positiivinen ja negatiivinen energia, myönteisyys ja kielteisyys. Mistäköhän se johtuu. Ken tietää... Joku haluaa kylvää vihaa, joku haluaa kylvää rakkautta. Missä kasvaa vihan pelto, missä kasvaa rakkauden pelto. Mistä syntyy vihan planeetta, mistä syntyy rakkauden planeetta.

Kun hyvyys ja rakkaus vähenevät maailmassa, niin kyynisyys ja viha vahvistuvat. Näin on tapahtunut jo monta kertaa ihmislajin historian aikana ja olemme nähneet historiallisesti ja nykyaikanakin mihin kauheuksiin se on johtanut. Viha ja kyynisyys tuhoavat ihmisen, kansakunnan ja lopulta koko ihmiskunnan ja lajimme. Mutta maailmastamme ei voi tulla maailmankaikkeuden hylkiötä, vihan planeettaa. Planeettamme sininen taivas on muuttunut mustaksi ja tähden valo on hiipunut tietoisuuden sielussa aika ajoin. Ihmiset kärsivät kosmista tuskaa toisten tietoisten olentojen tekojen takia. Planeettamme ja ihmiset huutavat. Maailmankaikkeus itkee joka päivä. Mutta voimme omilla teoillamme ja valinnoillamme osallistua todellisuuden luonteen muuttamiseen.

Ei ole rakkauden pörssiä, ei ole hyvyyden pörssiä. Mutta näemme missä on rakkautta ja missä on hyvyyttä. Mutta onko vihan pörssi. Missä se on ja kuka sitä ylläpitää. Missä käydään sotia, missä ihmiset pahoinpitelevät toisiaan, missä ihmisiä alistetaan. Missä kirjoitetaan rakkaudessa ja rakkaudesta, missä kirjoitetaan vihassa ja vihasta.

Emme olisi ihmisiä ilman muita ihmisiä. Samaa energiaa olemme geeneistämme riippumatta.

Minä olen optimistinen. Muuta vaihtoehtoa ei voi ollakaan. Hyvyys ja rakkaus - maailmankaikkeuden huipputuloksia - lisääntyvät maailmassa, koska ihmiset haluavat niin. Hyvyys ja rakkaus ovat kosmoksen hienoimpia saavutuksia, ja ne hyvin usein ovat jokapäiväisessä elämässämme ihmisen mielessä ja tietoisuudessa. Kun ihminen haluaa, niin hyvyys ja rakkaus realisoituvat maailmassa ja maailma muuttuu ja ihminen luo tähtien tuhkasta kasvaneena tietoisuutena uutta kallisarvoista todellisuutta kosmoksen tyhjyyteen... :)

Mukavaa ystävänpäivää cityläisille :)


1035 eksoottista eksoplaneettaa  1

Rakas Maapallomme on bongattu Marsin taivaalta :) Mars Curiosity napsaisi äskettäin kuvan 160 miljoonan kilometrin päässä kiitävästä kosmisesta kodistamme ja tietysti pikkiriikkinen Kuukin pääsi nippanappa kuvaan mukaan. Aika pieni täplä tämä planeettamme on siinä kuvassa. Pieni täplä (se kuuluisa "pale blue dot"), joka sisältää miljardeja tietoisuuksia. Eipä kyllä voisi päätellä sen kuvan perusteella, että kosmoksen tyhjyydessä on elävä saareke ja tietoista elämää. Mutta mitä meidän pitäisi päätellä 1035:stä muusta täplästä kosmisessa naapurustossamme?

Onhan se todella kiva, että edes yksi planeetta kiinnostaa tiedotusvälineitä (kosmista nurkkapatriotismia varmaan), joiden tehtävä lienee ainakin tiedottaa :) Tutkiva journalismi varmaan voisi kaivella hiukkasen tuota planeettaläjää vaikkapa yhdessä tiedenaisten- ja miesten kanssa ja kertoa olisiko sielläkin vaikkapa jotain elämää muistuttavaa. Tuskinpa siellä sentään tietoisia olentoja voi olla... - olisihan se ennenkuulumatonta, että meillä olisi kosmisia naapureita (mitä lie olisivatkaan). Kiihtyvää vauhtia vahvistetaan uusia aurinkokuntamme ulkopuolisia planeettoja. Entäpä jos oikeasti niiden joukossa olisi toinen Maan kaltainen elävä planeetta, mikä ei ole mahdotonta, niin kertoisiko siitä meille joku. Vaikka se olisikin tosi kaukana, niin jo tieto sen olemassaolosta voisi aiheuttaa vipinää vintissä...