Highway

Näytetään kirjoitukset lokakuulta 2014.

Everything is going to be alright  8

Maailma pelastuu ja ihmisillä on hyvä olla. En ole nähnyt tällaista kirjoitettavan lehdissä mutta nyt se on kirjoitettu olevaiseen.
Vaikka tämä maailmamme voi näyttää isolta niin se on pieni. Se on hyvin pieni. Se on niin pieni, että suuriksi kuvitellut ongelmamme ovat hallittavissa. Meidän ei sentään tarvitse pelastaa koko galaksia...ja ongelmamme ovat pääsääntöisesti itseluotuja. On hyvä muistaa, että olemme kaikki luojia. Luomme ihmisiä, jotka luovat maailmaa joka päivä. Voimme myös luoda maailman, jossa ihmisillä on hyvä olla.

Maailmankaikkeuden tärkein energia on tietoisuudessamme. Miten käytämme sitä on jokaisen päivittäinen päätös. Aikamoista kosmista pilkkaa on käyttää sitä elämän edellytysten tuhoamiseen. Hyväntahtoisesti haluaisin uskoa, että kysymys on vain tietämättömyydestä ja väärinkäsityksistä. Jos näin ei ole, niin sitten kyseessä on jo vakava kosminen ongelma, jossa tietoista kenttää käytetään tietoisesti väärin. Jospa tällaiseen - sanoisinko kosmiseen sairauteen - löytyisi myös kosmiset lääkkeet. Don't worry :)

Maailma voidaan pelastaa. Tietoa, taitoa, älyä, viisautta ja resursseja on siihen tarkoitukseen yllin kyllin. Vain kollektiivinen tahto ja tietoisuus on heikko (heikko tai olematon quantum entanglement). Ei liene epäilystä siitä, että jos maailman tila arvioidaan niin huonoksi, että nykyisen kaltainen kehitys johtaa ennen pitkää katastrofiin, niin on syytä ottaa maailman pelastaminen vakavasti. Voi olla, että epäilijöitä on runsaasti - siis sellaisia ihmisiä, jotka ajattelevat, että tämä on "lässytystä" eikä se koske häntä. Tässä hän erehtyy. Monet ihmiset ovat viehättyneitä materiasta. Onhan myös "virallinen ideologia" materialismi. Kaikki aistimme näyttävät todistavan, että materia on todellista ja ensijaista - mutta tässä vaiheessa huoneeseen astuvat myös Ms.ja Mr. Quantum. He kertovat, että aistisi eivät kerro sinulle koko totuutta. Heidän maailmassaan ensisijaista on energia..ja tietoisuus...He seuraavat sinua kaikkialle ja takaavat, että sinä vaikutat. Kaikki eivät vielä ymmärrä, että tähän ovat syynä ihminen ominaisuudet kvanttifysikaalisena olentona. Sinä vaikutat joka päivä ja kaikkialla missä olet ja asioissa, joita ajattelet. Sinun täytyy vain tiedostaa maailman ja olevaisen todellinen luonne niin vaikutuksesi on vieläkin tehokkaampi. Olemme kaikki samassa kentässä, jota säätelevät kvanttimekaniikan säännöt. Kun hallitset energiaasi vaikutat kenttään...

Ehkä planeetallamme on joku joka voisi kertoa ihmisille totuuden elämästä. Ei minkään sortin poliittista totuutta vaan aivan tieteellisesti ja transparentisti. Pystyykö siihen kukaan. Ei ajaen jonkun henkilön tai jonkun poppoon intressejä vaan avoimesti kertoisi "juurta jaksaen" minkälainen todellisuus on elämän "takana" . Tätä tietoa on olemassa netissä mutta voi olla vaivalloista etsiä sitä eri lähteistä. Tässä kuitenkin yksi linkki ja yksi yritys: kuuluisan kvanttifyysikko Erwin Schrödingerin näkemys aiheesta "Mitä on elämä" What is life? (kirjoitettu toisen maailmansodan aikana)
whatislife.Stanford.edu/LoCo_files/What-is-Life.pdf


Materiajättiläinen kulkee savijaloilla  3

Saisiko olla hiukan energiaa...Oletko materiakoukussa - äläpä hättäile, koukku kyllä muuttuu enerkiaksi ja sitte helepottaa...Materian nimeen ovat monet vannoneet historian saatossa, monet ovat vannoneet hengen nimeen. Modernia on vannoa Higgsin kentän ja kvanttimekaniikan nimeen...Onko materia todella katoamassa todellisuuden ytimestä tai peräti jo kadonnut, vaikka sitä ei ehkä tiedosteta. Pieni ekskursio todellisuuteen: maailmankaikkeuden massaenergiasta pimeää ainetta (dark matter) on n. 27 %, pimeää energiaa (dark energy) n. 68 % ja ns. tavallista ainetta - josta esim. meidät, planeettamme ja aurinko tehty - on n. 5 %. Kun puhumme normaalikielessä todellisuudesta niin puhummeko vain 5 prosentista maailmankaikkeuden massaenergiasta. Mihin siis perustuu materialistinen todellisuuden käsitys? 5 %:iin maailmankaikkeuden massaenergiasta vai?

Mutta nyt takaisin arkipäivän todellisuuteen :) Kukaan ei kai kiistä sitä, että elämme varsin materialistisessa maailmassa. Ainakin näyttää siltä, että tahtoen tai tahtomattaan eri tahoilla ylläpidetään materialistista todellisuuden käsitystä. Materia on sen mukaan ensisijaista. Liha (materia) on heikko mutta henki (energia) on vahva...Semanttisesti henki on vaikea käsite ja tunnetusti siitä ovat viisaat ihmiset kiistelleet kautta vuosisatojen. Henki on varmasti energiaa...ja jos energia ei koskaan katoa niin logiikan mukaan ei myöskään henki katoa (siis jos premissi on oikea) Ja onhan se! Todistettavasti aine voi kadota olemattomiin silmiemme edessä... muuttuen energiaksi. Todellisuus on energian erilaisia ilmenemismuotoja ja energian muutoksia. Massakin on yksi energian muodoista ja myös me olemme energian muotoja. Ihminen on pohjimmiltaan energiaolento, jonka energia on luonteeltaan ikuista. Energia yhtyy energiaan joka päivä...loputtomasti ja ikuisesti. Se liikkuu kvanttina valon nopeudella halki galaksien ja singahtaa fotonina tähdestä silmän kautta aivoihin ja siellä sinun omaan alkeishiukkasten maailmaasi...ja sinun ajatuksiisi...

Kun siis energia on maailmankaikkeuden ja maailmamme perusta, miksi vallitseva käsitys todellisuudesta on pikemminkin materialistinen? Törmäämme tähän joka päivä esim. tiedotusvälineissä. Mitä paremmin tunnet omat energiasi ja hallitset niitä sitä parempi fiilis sinulla on jokapäiväisessä elämässä. Kuten tiedämme meissä itsessämme on sentään ydinenergiaa ja sähkö-magneettista energiaa roppakaupalla...ja Higgsin kenttä on meissä kaikissa :)

Hm...olisiko se sitten vaikka energeettinen todellisuuden käsitys - se on kestävää, elämää ylläpitäviä prosesseja tukevaa, kaiken energiaykseyden ymmärtävää, ihmisen energiavoimia esiintuovaa ja siihen kannustavaa, ihmisen luomisvoiman vapauttavaa. Ken tämän ymmärtää hän luo uusia, kestäviä maailmoja ja levittää ympäröivään maailmaansa luovaa energiaa :) Energiaa Sinun päivääsi :)