Highway

Näytetään kirjoitukset kesäkuulta 2015.

Casey - can you fix the future?  3

Osaatko korjata tulevaisuuden? Casey Newtonin ja Frank Walkerin johdolla se tapahtuu hienossa oscar-palkitussa leffassa Tomorrowland - a world beyond. Raikas, dynaaminen ja älykäs tähtinäyttelijätär Britt Robertson sekä raskassarjalainen, megatähti George Clooney antavat äänen, kasvot ja hahmon tulevaisuuden korjaamiselle. He tekevät sen mihin todellisen maailman ihmiset eivät muka pysty. Tälläkin hetkellä Maapallolla kävelee lukuisia ihmisiä - aivan kuten Caseyn ja Frankin maailmassa - jotka korjaavat tulevaisuutta. Pala palalta, päivä päivältä. He tietävät, että tietoisen maailmankaikkeuden viisaus ja älykkyys on läsnä Maapallollakin - arjen, tavallisen ihmisen todellisuudessa.

Emme ole universumin roskatunkio tai kuoleman planeetta. Ihmiset ja Maapallo voivat olla maailmankaikkeuden tiennäyttäjiä ja osoittaa mihin tietoinen elämä pystyy viisautensa, älykkyytensä ja rakkautensa ansiosta :)


Poliittinen kvanttifysiikka  4

Mitä on poliittinen kvanttifysiikka? Ehkä ei ole vielä täysin ymmärretty laajasti yhteiskunnassa, että todellisuuden perimmäisellä luonteella on implikaatioita omassa elämässämme ja siis myös yhteiskunnassa. Alkeishiukkasten maailmassa olemme jatkuvasti tekemisissä olevaisen syntymisen ja olemassaolomme kanssa. Alkeishiukkasfyysikot haluavat tietää totuuden kaiken pohjalla olevasta "maailmasta" ja todellisuuden perimmäisestä luonteesta. Sen hyväksi on investoitu miljardeja euroja. Palveleeko totuuden selviäminen vain tiedon tyydyttämisen tarvetta. Ei palvele vaan tällä tiedolla voidaan hallita maailmaa (vrt. myös ydinvoiman vapauttamisen apokalytiset implikaatiot Maapallolla). Kun sitä käytetään maailman hallitsemiseen, se muuttuu poliittiseksi.

Vaikka objektiivinen totuus on olemassa, niin todellisuuden perimmäinen luonne on ihmisyhteiskunnassa poliittista. Se on aina ollut poliittista, koska totuuden tunteminen vaikuttaa ihmisiin ja ihmiset emansipoituvat tuntiessaan totuuden. Vallankäyttäjä haluaa ylläpitää todellisuutta ja totuutta, joka on hänen kannaltaan suotuisaa ja pönkittää omaa valta-asemaansa. Tästä on paljonkin esimerkkejä tieteen ja politiikan yhteisessä historiassa (vrt. Galileo Galilein se pyörii sittenkin...). Miksi ihmisille ei kerrota mitä kvanttifysiikan löydöt tarkoittavat yhteiskuntien ja yksilön kannalta? Valtaosa poliittisista ideologioista perustuu puutteelliseen ja osittain vanhentuneeseen tieteeseen eli 1) pääasiassa newtonilaiseen fysiikkaan, joka ei tuntenut kvanttimekaniikkaa ja kvanttikenttäteoriaa, 2) darwinistiseen käsitykseen biologisten entiteettien luonteesta, jolloin ei esim. tunnettu DNA:ta eikä ymmärretty yhteistyön ja sosiaalisen koheesion merkitystä yksilöiden,yhteisöjen ja lajin menestymisen kannalta evoluutiossa. Ideologioiden perusta ei myöskään tunne lainkaan käsitettä eksoplaneetta ja maanulkopuolinen elämä...

Ihmiset eivät ole selvästikään vielä massoittain ymmärtäneet, että heidän elämänsä ja todellisuus on pohjimmiltaan kvanttifysiikkaa. Large Hadron Collider (alkeishiukkaskiihdytin) on nyt huollettu ja sillä aiotaan vapauttaa maailmankaikkeuden alussa syntynyttä energiaa. Kun kvanttifysiikka on todistanut, että kaikki perusvoimat ovat yhden voiman ilmentymiä, voimme todellakin sanoa, että "we are all one". Tai olemme kaikki yhtä kenttää "we are unified field" kuten Higgs sanoisi sen. Poliitikko voi hyvällä tahdolla ymmärtää mitä tämä tarkoittaa yhteiskuntapoliittisesti. Aikakautemme vitsaukset kuten köyhyys, nälkä ja aliravitsemus, ihmisten eriarvoistaminen, ihmisoikeuksien polkeminen, luonnon raiskaaminen ja sodat saavat uudenlaisen ulottuvuuden kun ymmärrämme, että olemme kaikki saman voiman ilmentymiä. Tämä voima on atomissa ja alkeishiukkasissa ja niiden joka sekunti vapauttama kosminen energia jokaisessa solussamme pitää meidät hengissä ja panee meidät liikkeelle.

Minkä teet lähimmäisellesi sen todella teet itsellesi. Minkä teet lähimmäisellesi, sen teet myös yhtenäiselle kentälle (unified field), josta tavallaan synnyt joka päivä. Kvanttifysiikan yhteiskunnallisia implikaatioita ei haluta tuoda esiin, vaikka ne ovat aivan selvät ja voidaan helposti ymmärtää. Tämäkin vaikuttaa poliittiselta. Olevaista koskevalla uudella tiedolla pystytään ennen pitkää manipuloimaan yhä useampia entiteettejä ihminen mukaanlukien, koska ihminenkin on tehty alkeishiukkasista ja elämämme perustuu kvanttienergiaan. Koko ihminen on valtava kvanttikone, jonka olemassaolo ja toiminta perustuu elektroneista ja fotoneista saatavaan kvanttienergiaan. Kaikki tapahtuu koherentisti - ilman koherenssia ihminen olisi päämäärätöntä hiukkaspuuroa ilman tietoisuutta ja elämää. Ihmisen olemassaolon mahdollistavan koko kvanttijärjestelmän koordinaatioon tarvitaan käsittämättömiä voimia - siis sille, että ihminen ylipäänsä toimii moitteettomasti n. 50 biljoonan solun koherenttina kokonaisuutena, jota koordinoi ihmisen aivotoiminta.

Mitä implikaatioita poliittisella kvanttifysiikalla voisi olla vaikkapa valtion budjetille tai vaikkapa kansakuntien globaalille ja yksilöiden keskinäiselle vastuulle lähimmäisistä?

On hyvin mahdollista, että maailmankaikkeudessa on sivilisaatioita, joiden koko olemisen filosofia lähtee olevaisen perusluonteen ymmärtämisestä. Käytännössä se tekee lähtökohtaisesti esim. sodat mahdottomiksi, ja se on yksi perusasioista, joiden täytyy täyttyä, jotta sivilisaatio sukupolvi toisensa jälkeen ja yksittäiset olennot elämänsä aikana voivat kasvaa ja kehittyä korkeammille tietoisuuden tasoille ja ylläpitää elämää tukevaa kehitystä. Meille ihmisillekin tämä on täysin realistista :)

Valkoinen Valo on läsnä Maapallollakin...Aurinkoista kesäpäivää cityläisille :)