Highway

Näytetään kirjoitukset kesäkuulta 2014.

Quest for Habitable Exoplanets  1

Syksyisen kylmä ja rajunpuoleinen "kesäsade" piiskaa juuri nyt Helsinkiä. Sen siitä saa kun asustaa planeettamme pohjoisosissa kylmien ja lämpimien ilmamassojen rajamailla - tämän ihanan planeettamme "katolla" :) Jollekin muulle elämänmuodolle kuin meille Maapallo on myös eksoplaneetta - omalta kannaltamme melkeinpä täydellinen.

On myös eräs toinen aika lupaava: Gliese 832 c on n. 16 valovuoden päässä meistä ja äskettäin on varmistunut, että se on meitä lähin parhaiten asumiseen kelpaava ehdokasplaneetta. En nyt sentään Maapalloa jättäisi mistään hinnasta ja asettuisi asumaan Glieselle jos osoittautuisi että siellä oikeasti on Maapallon kaltaiset olosuhteet. Tämä planeetta on niin kutsuttu super-Maapallo eli selvästi Maata suurempi kiviplaneetta. Taitaa olla n. viisi kertaa Maapallon kokoinen. Ensihavaintojen ja tulkintojen mukaan siellä on voimakkaammat vuodenaikojen vaihtelut ja tiheämpi kaasukehä kuin Maapallolla. Vuoden pituus on 36 päivää. ESI-indeksin 0,81 (Earth Similarity Index) mukaan Gliese 832 c sijoittuu kolmen lupaavimman eksoplaneetan joukkoon. Muut kaksi ovat Gliese 667c (ESI-indeksi 0,84) ja Kepler 62 e (ESI-indeksi 0,83).

Nuo mainitsemani eksoplaneetat ovat "asuttavien eksoplaneettojen katalogissa" (Habitable Exoplanets Catalog), johon sisältyy tällä hetkellä 23 planeettaa. Nämä 23 planeettaa ovat osa kaikkiaan 1800 tähän asti todennetuista eksoplaneetoista.

En ole vieläkään huomannut julkisuudessa, että Maapallon lukuisat hallitukset olisivat kiinnostuneet tai edes tietoisia uusista maailmoista. Ehkä ne ovat liian kaukana ja joidenkin mielestä "scifiä" :D On todella hyvä, että sen sijaan siis keskitytään Maapallon omiin asioihin sillä meillähän ongelmia täällä riittää. Toivottavasti ihmisillä riittää myös viisautta - voi olla että siinä himpun verran voisi auttaa jos joku kerta otettaisiin näkökulmaksi ihmiskunnan ja planeetan etu eikä aina vain oma napa. Eräiden kvanttifysiikan suurten ajattelijoiden mukaan olemme oikeastaan yksi "we are all one". Vaikka kaikki eivät tätä hyväksykään niin yhteisiä intressejä (kaikista muka eroavaisuuksistamme huolimatta) meillä on niin paljon, että niistä pitäisi syntyä yhteinen agenda planeettamme ja ihmiskunnan pelastamiseksi.

Äskettäin tuli kuluneeksi 100 vuotta I maailmansodan syttymisestä. Siis ensimmäinen planeetan laajuinen sota. Toinenkin tuli perässä. Kolmatta emme enää kestä. Primitiivinen ihmislaji sotii vuodesta toiseen eikä nytkään näytä hyvältä. Maailmamme on mennyt huonompaan suuntaan viime aikoina. Katsokaa taivaalle: kuka ajattelee siirtyvänsä vaikkapa 16 valovuoden päähän jos maailma loppuu. Ei kukaan.

Tervetuloa tutustumaan uusiin maailmoihin :)

http://phl.upr.edu/projects/habitable-exoplanets-catalog


Luodaan lapsi  6

Ilman naista ja miestä ihmistä ei synny - nainen ja mies päättävät onko maailmassa ihmisiä. Olemmeko itse luojia kun luomme ihmisiä tai kun normaalisti sanottuna "hankimme" tai "teemme" lapsia? Kuinka usein nainen ja mies päättävät LUODA lapsen. Miksi emme oikeastaan puhu että LUOMME lapsia. Onko luominen varattu ihmiskunnan jumalille? Mitä oikein luomme elämässämme. JOKAINEN ihminen luo joka päivä uutta elämää. Jopa kuoleva ihminenkin luo vielä uutta elämää soluissaan ennen tietoisuuden poistumista. Jos joku sanoo, että enhän minä luo niin itsetuntemus ei ole hänen vahvimpia puoliaan. Emme ole luomisesta erillisiä olioita, objekteja tai jonkin entiteetin välikappaleita vaan luomisen subjekteja. Kysymys ei ole elämän luomisen automatiikasta tai itseohjautuvuudesta vaan tietoisesta tapahtumasta päivittäin. Maapallo on yksi harvinaisista paikoista, jossa universumi saa tietoisia muotoja.

Jos sanomme, että luomme jotain esim. taideteoksen tai uuden softan tai johonkin tilaisuuteen hyvän hengen niin onko se jotenkin aidompaa ja oikeutetumpaa luomissanan käytölle kuin ihmisen luominen. Kun naisen kehosta syntyy ihminen, niin nainen luo tämän ihmisen. Onko tässä kyse väärästä semantiikasta vai väärinymmärretystä perimmäisestä kysymyksestä. Syystäkin voidaan sanoa, että nainen on enemmän luoja kuin mies. Naisen ja miehen sukusolujen informaatio yhtyy hedelmöittymisessä ja luominen käynnistyy. Kaikki kunnia meille miehillekin mutta miehen rooli on aika pieni... Mies syntyy naisesta eikä nainen miehestä. Naisten luomiskyvyn ansiosta maailmankaikkeus on tietoinen ainakin ihmisen kautta. Jos tietoisella elämällä on jokin erityinen tarkoitus maailmankaikkeudessa niin naiset myötävaikuttavat tämän tehtävän toteutumiseen luomalla tietoista elämää. Naisen jokainen oma solu osallistuu uuden ihmisen luomiseen. Jokainen solumme on omalla tasollaan tietoinen. Informaatio kulkee valonnopeudella kvanttimekaanisena ilmiönä ihmisessä. Jokainen naisen solu "tietää" kun uuden ihmisen luominen on käynnistynyt. Ihmisyksilön luomisprosessi on tietoinen tapahtuma.

Vaikka ihminen olisi uskovainen ja uskoisi Luojan luovan ihmisiä niin luominen kuitenkin riippuu naisen ja miehen valinnasta ja "päätöksestä". Vähintäänkin silloinkin kyseessä olisi eräänlainen "luomisen dualismi" - "luomisen liitto". Tiedeuskovainenkaan ei varmaankaan voi lähteä siitä, että luominen on jotenkin itseohjautuvaa ilman naisen ja miehen tietoista osallistumista. Tieteen mukaan Maapallon elävä organismi on pala palalta rakentanut ihmisen luomisen informaatiota - evoluutiossa. Tieteen mukaan informaatiolla ei kai sitten ole luojaa lainkaan. Tieteellinen selitys lienee, että luonto (mikä selitys luonnolle annetaan) on evoluutiossa luonut informaation - Maapallon elävä organismi on pala palalta rakentanut informaation, josta nainen miehen avustamana luo ihmisen. Naisen koko keho valmistautuu luomiseen - hormonaalinen tasapaino muuttuu, keho sopeuttaa itsensä uuden ihmisen luomiseen. Miehen kehon mahdolliset muutokset raskauden aikana tuskin johtuvat luomisesta... sanotaanhan että monet miehet lihoavat naisensa raskauden aikana...mikä lienee syynä :)

Mitä implikaatioita olisi retoriikan muuttumisella yhteiskunnallisen todellisuuden kannalta. Kielemme maskuliininen hegemonia lienee yksi syy siihen, että naisetkaan eivät ehkä koe, että he luovat ihmisiä. Varmaankin pääasiassa mies on luonut kielen, jossa luominen on jumalan tai jumalten asia siksi nainen ei perinteisesti voi luoda ihmisiä. Käsitteiden erilainen ja normaalista poikkeava käyttö saattaa avata silmät, jotka ovat muurautuneet umpeen propagandasta. Tämän ymmärtämisen implikaatiot voivat ravistella miljoonien ihmisten maailmaa tällä planeetalla. Kautta vuosisatojen yhteiskunnassa alistettu nainen luo tietoisia ihmisiä maailmankaikkeuteen. Ei varmaan kovin usein ajatella, että naisilla on ainutlaatuinen biologinen kyky luoda tietoisia olentoja kosmokseen, mikä hakee vertaistaan maailmankaikkeudessa. Emme tunne vielä toista esimerkkiä. Mitä mies voi tähän sanoa? Toki meillä miehilläkin on roolimme mutta panoksemme on kuitenkin aika pieni verrattuna siihen kuinka nainen jokaisella solullaan myötävaikuttaa ihmisen luomiseen. Jokainen solu on omalla tasollaan tietoinen (tämän moni saattaa kiistää mutta näin se on), ja ne kaikki yhdessä vaikuttavat siihen, että uusi ihminen kasvaa ja kehittyy naisessa ja syntyy hänestä.

Miehen on mahdotonta ymmärtää miten nainen kokee luomisen. Sen että nainen elimistössään muuttaa aineen eläväksi olennoksi, lapseksi, ihmiseksi, josta kasvaa uusi tietoisuus maailmankaikkeuteen...


Uusia tehtäviä astrologeille?  5

Taivaankappaleet vaikuttavat ihmiseen - itse asiassa yksilöt ovat yhden taivaankappaleen integroituja pikkuriikkisiä osia. Mutta mitä tapahtuu astrologisesti kun tämä yksilö siirtyy toiselle planeetalle tai jopa syntyy siellä. Minkälaista olisi astrologia Marsissa? Siellä asustavan ihmisen näkökulmasta Marsin taivaalla kelluisi planeetta, joka ei kellu meidän taivaallamme eli - Maapallo. Muut planeetat liikkuvat suhteessa Marsiin ja vaikuttavat siellä hieman eri lailla kuin ne vaikuttavat Maapallolla. Astrologit saavat - jos eivät ole jo saaneet - tästä uuden haasteen kun ensimmäinen ihminen on syntynyt Marsissa. (Astronomeilla näitä haasteita on jo tähtitieteellisesti). Mutta voipi siihen syntymiseen kyllä mennä pitkä aika mutta se päivä koittaa joskus. Miten Maapallo vaikuttaa ihmiseen hallitsevana planeettana kun ihminen syntyy Marsissa ja kasvaa ja elää siellä. Jos ensimmäinen ihminen astuu Marsin kamaralle 2030-luvulla niin kyllä siellä jossain vaiheessa rupeaa lappaamaan porukkaa eikä aikaakaan kun ihminen jo tekee jälkikasvua siellä. Jokainen ihminen tietää, että taivaankappaleet vaikuttavat ihmiseen. Vaikutus voi olla totaalinen tai vähäisempi eri taivaankappaleilla. Ylipäänsä mitään ei tapahdu Maapallolla ilman taivaankappaleiden vaikutusta, joka voi olla suora tai epäsuora. Näin se vaan on.

Aurinko vaikuttaa kaikkeen mitä teemme. Maapallo vaikuttaa kaikkeen mitä teemme. Kuu vaikuttaa moniin asioihin, joita teemme. Kaukana galaksissamme tapahtuneissa supernovaräjähdyksissä syntynyt kosminen säteily vaikuttaa meihin. Se läpäisee kudoksemme. Se voi laukaista vaikkapa syövän kun säteilyhiukkanen tunkeutuu solun sisään aina alkeishiukkasten maailmaan saakka ja suistaa elektroneja radoiltaan - molekyylit hajoavat, solu vaurioituu. Veressämme oleva rauta on syntynyt räjähtäneessä tähdessä, supernovassa - sen ydinfuusioissa. Happi jota hengitämme on syntynyt samassa paikassa. Jokapäiväiseen elämäämme vaikuttaa ikivanhan tähden energia, joka meissä on muuttunut eläväksi aineeksi...

Mutta kuka kertoo miltä Marsissa syntyvän ihmisen tähtikartta voisi näyttää. Miten Maapallo vaikuttaa häneen hallitsevana planeettana. Maapallon taivaallahan sitä planeettaa ei näy... mutta se on jalkojemme alla. Mytologiassa liitetään joitain ominaisuuksia planeettoihin (Marsiin, Venukseen, Jupiteriin...), jotka näkyvät taivaalla mutta entäpä jos siellä näkyy myös Maapallo - mikä on Maapallon mytologia...Mikä voisikaan olla elävän planeetan rooli tulevassa astrologiassa...