Highway

Näytetään kirjoitukset marraskuulta 2014.

"Nothing" is something  5

...and that something is huge, enormous, titanic, gigantic and the most powerful! Kuinka tämä on mahdollista? Olen suuren osan elämästäni pitänyt itsestään selvänä, että tyhjä on tyhjä mutta tyhjässä onkin niin paljon energiaa, että se työntää galakseja ja tähtiä kosmoksessa ja saa sen laajenemaan. Tyhjän avaruuden energia on edelleen iso mysteeri mutta sitä syntyy jatkuvasti "tyhjästä". Kukaan ei vielä täysin ymmärrä mistä on kysymys, kuinka tyhjästä voi syntyä avaruudessa energiaa, joka häviää samantien ja syntyy samantien. No - eipä tässä kaikki - erään tulkinnan mukaan koko maailmankaikkeus kommunikoi...ja tämä perustuu kvanttimekaniikkaan eli alkeishiukkasten väliseen vuorovaikutukseen. Kvantit - pienen pienet energiapaketit - täyttävät universumin ...On vain osa totuutta, että kommunikoimme verbaalisti, ilmein ja elein, kosketuksin jne. Syvempi kommunikaatiokanava vaikuttaa syvällä aineen sisällä - maailmassa joka ei ole kovin tuttu arkipäivästä. Mahdollisista duubioista huolimatta tämä on todellisuutta.

Muista kuka ja mikä olet. Vaikka saatat olla Matti tai Maija Meikäläinen niin olet myös tähden energiasta syntynyt universumin järjestynein muoto. Käsittämättömän älyn, viisauden ja tietoisuuden ansiosta sinut on rakennettu alkeishiukkasista atomi atomilta. Siihen tarvittiin mielikuvituksen ylittävät määrät jättiläistähtien energiaa ja kosmista tietoa atomien sitomiseksi ja niiden keskinäisen vuorovaikutuksen hallitsemiseksi tietoisuudeksi asti.

Olet jatkuvasti vuorovaikutuksessa maailmankaikkeuden energian kanssa. Olet edelleen sitä energiaa, joka oli aikoinaan tähdissä,vaikka oletkin arkipäivässä lihaa ja verta. Vaikutat omalla tietoisuudellasi aineeseen ja liikutat ajattelullasi atomeja. On varsin kummallista, että yhteiskunnallisessa todellisuudessa ikään kuin tämä kosminen todellisuus on kadonnut. Kosminen minä. Ihmisiä erotellaan ja syrjitään heidän erilaisten inhimillisten ominaisuuksiensa takia. Nämä erot ovat triviaaleja. Kosminen perimä tekee meistä kaikista sukulaisia. Ei ole yhtä toisen yläpuolella. Yhteiskunnallisen eriarvoisuuden pohjalla on väärä tietoisuus ja väärä tieto todellisuuden luonteesta. Kosminen tietoisuus ei oikein ole laskeutunut planeettamme yhteiskuntien todellisuuksiin.

Ihmisten riistäminen ja orjuuttaminen pahoinpitelystä ja tappamisesta puhumattakaan on kaiken sen aiheuttaman inhimillisen kärsimyksen lisäksi universumin kosmisen voiman pilkkaamista ja kosmista herjaa. Pohjimmiltaan riistäjät vahingoittavat myös itseään, koska olemme kaikki yhtä. Voimme myös sanoa, että kosmista luojaa tapetaan joka päivä Maapallolla. Mitä ihmettä valtioiden johtajat oikein meinaavat kun he antavat käskyjä tappaa ihmisiä tai arkipäivässä ihmiset pahoinpitelevät toisiaan. Tietoisessa elämässä on kysymys myös kasvamisesta kosmiseen tietoisuuteen ja ehkäpä johonkin arkipäiväämme suurempaan todellisuuteen mihin tie kulkee neulansilmän läpi...

Onko herra tai rouva riistäjä mukava riistää elämää ja tietoisuutta kun olet Maapallolla kosmisen silmänräpäyksen eli elämäsi ajan. Luuletsä et universumi investoi suhun tähtien energiaa ja sofistikoitunutta tietotaitoa ja pani koko kapasiteettinsa peliin jotta sä voisit sikailla Maapallolla. Kuvitteletko todella voivasi huijata universumin luovaa energiaa...? Hah...Koko maailmankaikkeus kommunikoi. Mihinkään ei voi piiloutua. Koko universumi ja sen viisaus oli laskenut sun varaan - että Sinä olisit se joka toteuttaa universumin unelman. Toteuttaisit rakkauden ja hyvyyden maailmankaikkeudessa ja veisit elämän pysyvästi uudelle aikakaudelle. Aikaan jolloin kenenkään ei enää tarvitse kärsiä toisten tietoisten olentojen vuoksi. Mutta sinä, Sinä rakensit sen sijaan maailmankaikkeuden julmimmat tappovälineet ja raiskasit luonnon. Etkö ymmärrä - kaikki on sinulla vain lainassa. Lainassa sinua suuremmilta voimilta - viisaudelta jota et ilmeisesti ole vielä oikein ymmärtänyt. Energia jota kannat mukanasi - ei ole omaisuuttasi. Se on syntynyt tähdissä. Ei tällä energialla saa missään nimessä tuhota toisia tietoisuuksia. Ei vaikka olisit suurvallan olento...tai ihan "tavallinen" ihminen.

Katso nyt ympärillesi - mitä näet. Oletko yksin. Et. Kaikissa tapauksissa - vaikka toista ihmistä, eläintä tai kasvia ei olisikaan lähelläsi - olet elämää ylläpitävän energian ympäröimä, elät siinä energiassa ja se on sinussa :).

Life will prevail - now and forever :) Halaus kaikille Maapalloa ja elämää rakastaville ihmisille :)


HeForShe  1

Cityn miehet joukolla vastustamaan naisiin ja tyttöihin kohdistuvaa väkivaltaa! Oheisesta linkistä
http://www.unwomen.fi/heforshe/ voit osallistua tänään käynnistyneeseen YK:n naisjärjestön (UNWOMEN) kampanjaan.

Miljoonat planeettamme naiset joutuvat päivittäin miesten harjoittaman väkivallan kohteeksi. Tämä on suuri häpeä miehille ja ihmiskunnalle. Voimme omalta osaltamme vaikuttaa pienin teoin tässäkin asiassa inhimillisemmän maailman luomiseksi ja ihmisoikeuksien toteuttamiseksi! Rauhaa kaikille ihmisille!


Saako panspermia tukea Philaen löydöistä?  3

Panspermia-teorian (siemeniä kaikkialla) mukaan elämän siemenet olisivat tulleet Maapallolle avaruudesta ja niiden kantajina ovat toimineet esim. komeetat. Panspermiaa ovat propagoineet 1900-luvun alussa ruotsalainen nobelisti Svante Arrhenius ja 1970-luvulla tähtitieteilijät Fred Hoyle ja Chandra Wickramasinghe. Miljoonat komeetathan ovat pommittaneet planeettakotiamme sen varhaishistorian aikana ja teorian mukaan elämän siemenet voisivat olla peräisin avaruudesta ja myös Maapallon vesi (komeetat sisältävät vettä/lunta/jäätä).

Nyt kun saimme kuulla ja lukea, että Rosetta-luotaimen Philae-laskeutuja on löytänyt jälkiä orgaanisista molekyyleistä komeetalla (comet 67P/Churyumov-Gerasimenko), niin herää kysymys tukevatko havainnot osaltaan panspermia-teoriaa. Eräät tiedotusvälineet puhuivat jopa: "viitteitä elämästä komeetalla"...Orgaaniset molekyylit (ilmeisesti hiilivedyt) eivät tosin ole vielä elämän siemeniä mutta aika hyvä "tsägä", että ensimmäinen muutaman kymmenen kilometrin laajuinen avaruuden kivi/pöly/jääpallo, jolle ihmisen tekemä laite laskeutuu, osoittautuu orgaanista ainetta kantavaksi avaruuden kiveksi. Ilman orgaanisia hiilimolekyylejä tuntemamme elämä ei ole mahdollista.Teorian mukaan elämän siemeniä voi olla kaikkialla maailmankaikkeudessa. Kun lisäämme yhtälöön vielä, että galaksissamme on arvioitu olevan noin 100 miljardia planeettaa, joista n. 1800 on jo varmuudella havaittu, niin voihan olla, että elämän siemenet ovat hedelmöittäneet jo miljoonia planeettoja.

Havainnot antavat ymmärtää, että luonto on aika "tuhlaileva", mutta tuhlailu monessa tapauksessa näyttää takaavan varman lopputuloksen. Ajatellaan vaikkapa siitepölyä, jonka aika monet tuntevat sanoisinko "keuhkoissaan" keväisin. Hienosti se elämän pöly lentää ilmassa kaikkialle...Miksei näin voisi tapahtua avaruudessakin. "Tyhjä" avaruushan ei ole tyhjä kuten tiede on osoittanut ("tyhjässä" avaruudessa on pimeää energiaa joka on yhtä todellista kuin läpinäkyvä ilma joka lennättää elämän pölyä). Jos pimeä energia panee universumin laajenemaan niin onhan siinä mukavasti energiaa...liikuttamaan elämän siemeniäkin...Mutta jo Arrhenius taisi todistella, että valon säteilypaine voisi kuljettaa elämän siemeniä eteenpäin avaruudessa ja nythän puhumme vieläpä komeetoista. Panspermia antaa ymmärtää, että maailmankaikkeus on muuten elävä...

Teoria ei tosin vastaa kysymykseen mistä elämän siemenet ovat peräisin, miten ja missä ne ovat syntyneet tai missä niitä syntyy koko ajan...

Ihanasti tuo uusi valkoinen lumi tuo lisää valoa päiväämme :)