Highway

Näytetään kirjoitukset maaliskuulta 2012.

Miljardeja supermaapalloja galaksissamme  2

No niin - pikku hiljaa päästään asiaan...vahvoja indikaatioita on siitä, että galaksissamme on miljardeja maankaltaisia kiviplaneettoja. Tähän johtopäätökseen ovat tulleet ESOn tutkijat. Tuskinpa kuitenkaan kaikki ovat niin upeita sinisiä planeettoja kuin oma kotimme. Mitä nurkkapatriotismia :) Periaatteessa kai jokaiselle ihmiselle riittäisi oma planeetta :) jos ne eivät siis ole jo asuttuja...Kumppani tietysti on hyvä olla mukana, jos avaruusmatkailua uusiin maailmoihin rupeamme harjoittamaan - lisääntykää ja täyttäkää uudet maailmat saattaa joskus kaukaisessa tulevaisuudessa kuulua vieno kuiskaus.
Well - where is my Eva and my starship...


Kepler-22b ja GJ667Cc  2

Kun muutama päivä sitten näin Jupiterin ja Venuksen loistavan yötaivaalla kirkkaana lähekkäin, uudet maailmat tulivat mieleeni. Saas nähdä milloin lehdet alkavat kirjoittaa näistä uusista ulkomaailmoista eikä vain ulkomaista. Koittaakohan sellainen aika joskus. Mitä luulet? Kotimaa, ulkomaat, vieraat maailmat...Ne voisivat aloittaa vaikka Kepler-22b:stä, joka sijaitsee elämänvyöhykkeellä, vaikkakin aika kaukana meistä eli n. 600 valovuoden päässä. Se taitaa olla Maapalloa hiukan isompi planeetta, jossa voi olla vettä. Emotähti on - kuten meidän aurinkommekin - G-luokan tähti. Taitaa muuten olla vielä lähempänä meitä eräs lupaavampi planeetta - vain 22 valovuoden päässä sijaitsee GJ 667 Cc. Täältä taitaa löytää elämääkin - ainakin tosi hyvältä näyttää tässä vaiheessa. Tähtikirkasta kevättä!


Higgsin bosoneistako puhtia kevääseen?  2

Vai että on uusia viitteitä Higgsin bosonien olemassaolosta? Näin kirjoitettiin eräässä lehdessä jokin aika sitten. Jotkut taitavat kutsua näitä bosoneita jumalhiukkasiksi. Siis maailmankaikkeus olisi täynnä näitä bosoneita, maailma olisi täynnä jumalhiukkasia... - niiden vuorovaikutus muiden hiukkasten kanssa tekisi maailmasta sellaisen kuin me sen havaitsemme. Ai niinkö - mitä tekemistä tällä muka voisi olla maailmamme kanssa. Nyt mä tiedän - täähän liittyy kai siihen yhtenäiseen kenttäteoriaan. Kaikki neljä luonnon perusvoimaa ovat yhden voiman ilmentymiä vai miten se menikään. Ei kai sillä voi olla mitään tekemistä tämän käsin koskeltavan jokapäiväisen elämämme kanssa. Vois olla aikamoinen paradigman muutos - ehkä se näkyis pitkälle. Bosoneista huolimatta tai ehkäpä juuri niiden vuoksi kevät on oivallista aikaa rakastua :)