Elämme Laniakeassa

  • 3001Europa

Kuinka paljon on hyvä tietää siitä missä elämme? Lähiympäristö on ainakin hyvä tuntea - eihän sitä muuten oikein osaa suunnistaakaan paikasta toiseen. Monet ihmiset tuntevat oman maansa - siis valtionsa maantieteellisen alueen - aika hyvin; on tullut reissattua lomilla paikasta toiseen tietyllä maantieteellisellä alueella planeetallamme. Maapallon monissa eri paikoissakin on moni ihminen käynyt ja tutustunut planeettamme mielenkiintoisiin kohteisiin ja luonnonnähtävyyksiin. Varsinkin poliittisten päättäjien tulisi tuntea ympäristönsä - eihän sitä voi odottaa, että ilman paikallistuntemusta voi tehdä harkittuja, järkeviä ja rationaalisia päätöksiä. Maapallo alkaa käydä tutuksi mutta mikä on Maapallon osoite. Jos osoite ei ole tiedossa, niin pallo voi olla hukassa...

Laniakeassa elämme. Laniakea on Havaijin (Hawaii) kieltä ja se tarkoittaa "mittaamatonta taivasta", "immeasurable heaven". Laniakea on "paikallinen" jättimäinen galaksien superklusteri (superklusterikotimme), joka sisältää n. 100 000 galaksia, jotka ulottuvat n. 520 megavalovuoden alueelle. Laniakea koostuu Virgon, Hydra-Centaurusin ja Pavo-Indusin isoista galaksiklustereista. Virgon sisällä on pienempiä galaksiklustereita (ehkä n. 100). Oma galaksimme Linnunrata sijaitsee Virgon klusterissa, ja se kuuluu paikalliseen n. 35 galaksin ryhmään. Linnunradassa aurinkokuntamme sijaitsee Orionin kierteishaarassa galaksin reunamilla ja oma rakas planeettamme - pale blue dot - on kolmas planeetta auringosta, tasaisesti ydinvoimaa vapauttavasta keltaisesta G-luokan tähdestä. Tällä hauraalla kosmoksen hiukkasella elämme elämämme. Täällä päätetään tietoisen elämän kohtaloista sodassa ja rauhassa. Tietävätkö nämä päättäjät mitään siitä missä he oikeastaan elävät ja miten he tähän paikkaan ovat syntyneet. Mikä onkaan heidän vastuunsa elämästä, luonnosta ja tietoisuudesta, ihmisen elämästä täällä Laniakeassa ja sen kaukaisella sinisellä planeetalla. Mikä onkaan tämän pienen planeettamme arvo Laniakeassa? Ken päättää asioista, hänen on se tiedettävä.

"Omalla" superklusterillamme eli Laniakealla on myös naapureita: Perseus-Pisces, Shapley, Coma ja Hercules ovat naapurissa olevia galaksien superklustereita. Niillä on omat sadattuhannet galaksinsa. Nämä superklusterit muodostavat kosmisia nauhoja ja kosmisen verkon universumiin. Mitä se tarkoittaa, ken tietää...

Tässä lisätietoa Laniakeasta, jos pallo sattuu olemaan hukassa:

www.youtube.com/watch?v=rENyyRwxpHo

4 kommenttia

Franny_Berry

26.1.2015 15:13

"Tietävätkö nämä päättäjät mitään siitä missä he oikeastaan elävät..." Ei kai tuollaisia suunnattomia kokonaisuuksia pysty käsittämään, jos huomio kohdistuu aina vain siihen omaan napaan! :D

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

3001Europa

26.1.2015 16:50

Thanks Franny :) on ne huimia kokonaisuuksia ja tiedoissamme saattaa olla vielä hieman aukkoja...Olet oikeassa - huomion voisi vähintäänkin silloin tällöin kohdistaa sieltä omasta navasta välillä taivaallekin ja mieluummin silloin kun se on tähtikirkas. Voi näkyä vaikka mitä vieraita maailmoja. Ja jos ei päättäjä tykkää ulkoilmasta, niin nettikin on keksitty.

PS. Tänään muuten iso n. 500-metrinen asteroidi ohittaa (tai on saattanut jo ohittaa) Maanpallon tähtitieteellisesti aika läheltä eli n. 1,2 miljoonan km:n etäisyydelta (Se on n. kolme kertaa kuun etäisyys Maasta).

PS. Kaiken teoria on tulossa leffoihin.

Franny_Berry

27.1.2015 11:27

Näemmä on tulossa juu - sehän on aivan pakko nähdä! Voisin jo näkemättäkin ojentaa parhaan miespääosan Oscarin Eddie Redmaynelle :)

Anonyymi

5.12.2021 10:31

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus