Poliittinen Mars

  • 3001Europa

Katselin juuri Marsista otettua kuvaa Maapallosta. Mukavasti kotimme loistaa mustassa avaruudessa ja matkaa aurinkokunnan mukana kohti tuntematonta - mutta rata on vakaa don't worry... Muitakin kuvia NASA on ladannut nettiin esim. jo n. 34 000 Curiosityn ottamaa raakakuvaa Marsista kaikkien nähtäväksi. Varsin mielenkiintoisia kuvia on niiden joukossa...Ei itse asiassa tarvitsekaan odottaa NASAn virallista tiedotustilaisuutta tähänastisista historian kirjoihin kuuluvista löydöistä kuten se eräs tiedemies ehätti jo luonnehtia tähänastisia löytöjä. Aika suuri todennäköisyys on, että löydöt alkavat kohta saada myös poliittisia, filosofisia, uskonnollisia ja muita ulottuvuuksia. Jokainen voi itse tulkita, onko siellä näkyvissä jäänteitä muinaisesta Marsin elämästä mm. erään kauan kuivuneen joen/järven pohjalla.
Ja mielenkiinto näyttää kasvavan niiden maiden joukossa, joilla on resursseja käydä tsekkaamassa mitä sieltä joen pohjasta oikein pilkistää. Ei ole vielä Mars-politiikasta julkisuudessa juuri puhuttu mutta sekin aika koittaa. Mutta nopeat syövät hitaat ja kenellä on resursseja sillä on myös valtaa. Tämä voi pitää paikkansa myös Marsissa. Marsin tutkimus alkaa lähestyä rajaa, jolloin luonnontieteestä astutaan interplanetaarisen politiikan puolelle. Mars ei ole enää scifiä vaan potentiaalinen uusi maailma ihmiskunnalle pienellä alien intelligence-varauksella tietenkin :) mitä tulee omistusoikeuteen. Eikö jossain YK:n sopimuksessa todeta, että ulkoavaruus on ihmiskunnan yhteistä omaisuutta. No - silloin ei muuten tiedetty mitään galaksimme miljardeista eksoplaneetoista :)
Mukavaa ja tähtikirkasta uutta vuotta cityläisille :)

4 kommenttia

MAgrippa

30.12.2012 22:28

Juu, niiden piti just julkistaa jotain mullistavaa, mut ei oo kuulunut mitään.

Pistäpä linkkiä parhaimpiin uusiin kuviin Barsoomin raunioista yms, jos tiedät missä on.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

3001Europa

1.1.2013 23:33

Curiosityn kuvat löytyvät linkistä http://mars.jpl.nasa.gov/msl/multimedia/raw Jossa mielenkiintoisia ovat esim. MastCameran (Mastcam) ottamat kuvat SOL 104 20.11. klo 23:05:51, SOL 89 5.11. klo 14:52:54, klo 15:21:38 vain eräitä mainitakseni. SOL tarkoittaa Marsin päiviä siitä lähtien kun Curiosity saapui Marsiin. Tiedostoissa on paljon muitakin mielenkiintoisia kuvia mutta niitä on tutkittava huolellisesti ja välillä suurentaen jotta erottaa yksityiskohtia.
Marsin kiertoradalla on HiRISE avaruuskamera, joka on ottanut Marsin pinnasta erittäin mielenkiintoisia kuvia, joista voi hahmottaa mitä erilaisimpia arvoituksellisia kohteita. Parhaiten linkit löytyvät googlaamalla: hirise ja kuvahaku.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MAgrippa

2.1.2013 02:04

Kiitos! Täytyypä pitää pää kylmänä kun katsoo.
The Faceen en koskaan uskonut, mutta pyramiditkin menettivät symmetriansa kun saatiin resoluutiota ja sun anglesia. Mutta toki on olemassa pieni mahdollisuus oikein tosi pommiin!

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:35

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus