Quest for Habitable Exoplanets

  • 3001Europa

Syksyisen kylmä ja rajunpuoleinen "kesäsade" piiskaa juuri nyt Helsinkiä. Sen siitä saa kun asustaa planeettamme pohjoisosissa kylmien ja lämpimien ilmamassojen rajamailla - tämän ihanan planeettamme "katolla" :) Jollekin muulle elämänmuodolle kuin meille Maapallo on myös eksoplaneetta - omalta kannaltamme melkeinpä täydellinen.

On myös eräs toinen aika lupaava: Gliese 832 c on n. 16 valovuoden päässä meistä ja äskettäin on varmistunut, että se on meitä lähin parhaiten asumiseen kelpaava ehdokasplaneetta. En nyt sentään Maapalloa jättäisi mistään hinnasta ja asettuisi asumaan Glieselle jos osoittautuisi että siellä oikeasti on Maapallon kaltaiset olosuhteet. Tämä planeetta on niin kutsuttu super-Maapallo eli selvästi Maata suurempi kiviplaneetta. Taitaa olla n. viisi kertaa Maapallon kokoinen. Ensihavaintojen ja tulkintojen mukaan siellä on voimakkaammat vuodenaikojen vaihtelut ja tiheämpi kaasukehä kuin Maapallolla. Vuoden pituus on 36 päivää. ESI-indeksin 0,81 (Earth Similarity Index) mukaan Gliese 832 c sijoittuu kolmen lupaavimman eksoplaneetan joukkoon. Muut kaksi ovat Gliese 667c (ESI-indeksi 0,84) ja Kepler 62 e (ESI-indeksi 0,83).

Nuo mainitsemani eksoplaneetat ovat "asuttavien eksoplaneettojen katalogissa" (Habitable Exoplanets Catalog), johon sisältyy tällä hetkellä 23 planeettaa. Nämä 23 planeettaa ovat osa kaikkiaan 1800 tähän asti todennetuista eksoplaneetoista.

En ole vieläkään huomannut julkisuudessa, että Maapallon lukuisat hallitukset olisivat kiinnostuneet tai edes tietoisia uusista maailmoista. Ehkä ne ovat liian kaukana ja joidenkin mielestä "scifiä" :D On todella hyvä, että sen sijaan siis keskitytään Maapallon omiin asioihin sillä meillähän ongelmia täällä riittää. Toivottavasti ihmisillä riittää myös viisautta - voi olla että siinä himpun verran voisi auttaa jos joku kerta otettaisiin näkökulmaksi ihmiskunnan ja planeetan etu eikä aina vain oma napa. Eräiden kvanttifysiikan suurten ajattelijoiden mukaan olemme oikeastaan yksi "we are all one". Vaikka kaikki eivät tätä hyväksykään niin yhteisiä intressejä (kaikista muka eroavaisuuksistamme huolimatta) meillä on niin paljon, että niistä pitäisi syntyä yhteinen agenda planeettamme ja ihmiskunnan pelastamiseksi.

Äskettäin tuli kuluneeksi 100 vuotta I maailmansodan syttymisestä. Siis ensimmäinen planeetan laajuinen sota. Toinenkin tuli perässä. Kolmatta emme enää kestä. Primitiivinen ihmislaji sotii vuodesta toiseen eikä nytkään näytä hyvältä. Maailmamme on mennyt huonompaan suuntaan viime aikoina. Katsokaa taivaalle: kuka ajattelee siirtyvänsä vaikkapa 16 valovuoden päähän jos maailma loppuu. Ei kukaan.

Tervetuloa tutustumaan uusiin maailmoihin :)

http://phl.upr.edu/projects/habitable-exoplanets-catalog

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:32

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus