Woke Up Like This

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on palasaippua on paras.

Testissä: Sosar  1

Virolaisen Sosarin luonnonkosmetiikkatuotteet lanseerattiin hiljattain Suomessa. Sosar on kolmen naisen yritys, ja se sisältää virolaisesta luonnosta, puhtaista raaka-aineista valmistettuja hunaja-, muta- ja turvepohjaisia naamioita, saippuoita ja voiteita. Testasimme kourallisen tuotteita.

Turvenaamio on ihastuttavan musta.
Turvenaamio on ihastuttavan musta.

Naamiot
Varoitus: kun mutanaamiopurkin avaa, sieltä tulvahtaa tuoksu, joka muistuttaa parhaimmillaankin mätiä kananmunia. Pakkauksessa on mukana varoituslappu, mutta tuoksu yllättää silti voimakkuudellaan. Se kuitenkin häviää, kun purkin sisältöä sekoittaa, eikä itse naamio tuoksu juuri miltään. Sinisenharmaata massaa tuntuu ylelliseltä levittä kasvoille. Naamion tulee antaa olla 5-10 minuuttia, eikä se saa kuivua. Turvenaamio on ihastuttavan musta, ja koostumukseltaan yhtä ylellinen kuin mutasisarensa, ja sitä käytetään samalla tapaa. Paksu, kiinteä massa on helppo levittää kasvoille ja sillä on mahtavaa läträtä. Paksun massan pois peseminen on haastavaa, mikäli haluaa kylpyhuoneen säilyvän puhtaana. Suosittelemme naamioiden pesua suihkun yhteydessä.

Mutanaamiosta on oma versio myös miehille.
Mutanaamiosta on oma versio myös miehille.

Turvesaippua
Tummanruskea turvesaippua vaahtoaa miellyttävästi ja toimii kuten saippuan kuuluukin. Vieno, mäntysuopainen tuoksu on aluksi miellyttävä, mutta sen alta paljastuu pian multainen, jopa hieman kalainen haju. Tämä on tosin vain ensimmäisillä pesukerroilla, sen jälkeen tuoksu on puhtaasti miellyttävä.

Aftershave
Sosarin partaveden minttutuoksu ei ole valitettavasti mieskokelaan mieleen, mutta tuote tuntuu kokeillessa kuulemma miellyttävältä ja raikkaalta. Mintun tuoksuinen partavesi sopisi neutraalin tuoksunsa vuoksi vaikka naisenkin käyttöön. Tuoksu on hento, mutta hiukan hammastahnainen.

Huulivoide
Hunajaisessa huulivoiteessa on raikas katajan tuoksu. Voide on kevyt levittää ja huulilla kosteuttavan tuntuinen, ja pikku purnukka on uskomattoman riittoisa. Huulivoidetta tekee mieli levittää huulien lisäksi myös kynsinauhoille ja kuiviin kyynerpäihin - ja miksei voisi? Sosarin sivuilla kerrotaan, että se sopii hyvin hoitovoiteeksi kuivalle ja vahingoittuneelle iholle.

Sosarin tuotteiden raaka-aineet saadaan virolaisesta luonnosta.
Sosarin tuotteiden raaka-aineet saadaan virolaisesta luonnosta.

Sosarin tuotteita saa muun muassa Ruohonjuuri-myymälöistä sekä luonnonkosmetiikan verkkokaupoista. Kaikki jälleenmyyjät Sosarin sivuilla.


Oodi palasaippualle eli 6 syytä, miksi palasaippua on ykkönen  1

Kuva: almaje / Fotolia
Kuva: almaje / Fotolia

Once you go palasaippua, you never go suihkugeeli. Me olemme hurahtaneet täysin palasaippuoiden perinteiseen, mutta moderniin maailmaan. Vanha kunnon saippua soveltuu monenlaiseen pesemiseen ja me liputamme sen puolesta. Ai miksi? No - muun muassa näistä syistä:

1. Palasaippua on ekologinen vaihtoehto
Palasaippuan pakkaamiseen ei yleensä käytetä lainkaan hankalasti kierrätettävää muovia, ja monet saippuat on verhottu kierrätyskelpoisiin kartonki- tai paperikääreisiin. Palasaippua säästää luontoa myös kuljetuksissa, sillä muovipakkaukset eivät vie turhaa tilaa.

2. Palasaippua on nestesaippuaa riittoisampaa
Nestesaippuat sisältävät usein runsaasti vettä, eivätkä ne puhdista tai vaahtoa yhtä hyvin kuin palasaippua. Oikein säilytettynä palasaippua kestää monta kertaa nestesaippuaa pidempään ja säästää silloin myös runsaasti rahaa. Palasaippuan täytyy muistaa antaa kuivua pesujen välissä ilmavassa astiassa.

3. Palasaippua on luonnollinen vaihtoehto
Suihkugeeleistä on hankalampi löytää luonnonmukaisia, käsintehtyjä vaihtoehtoja, kun taas palasaippuoissa niitä on runsaasti. Palasaippuoista puuttuvat yleensä nestesaippuoiden ärsytystä aiheuttavat tensidit, keinotekoiset puhdistusaineet ja turhat säilöntäaineet, ja ilman niitä voi ihokin paremmin.

4. Palasaippua kosteuttaa
Vastoin yleistä luuloa palasaippua ei kuivata ihoa. Päinvastoin, oikea saippua jättää ihon pinnalle rasvaa, kun taas keinotekoisia puhdistusaineita sisältävä tuote poistaa iholta kaiken rasvan - ja siten kuivattaa ihoa.

5. Palasaippua kulkee helposti mukana
Reissuun pakkaamisen hetkellä saattaa joskus kasvaa surullisenkuuluisa "K" otsaan, kun kaikki kosmetiikka pitää pakata pikku pulloihin ja purnukoihin sekä survoa aina-liian-pieneen minigrip-pussiin. Palasaippua on ratkaisu, sillä sen kuljetusta käsimatkatavaroissa ei rajoiteta millään tavalla.

6. Palasaippua on monipuolinen
Palasaippuoita on monenlaisia: yksi on tarkoitettu kasvojen pesuun, toinen vartalolle, kolmas hiuksille. Voit siis luopua oikeastaan jokaisesta kylppäriäsi rumentavasta muoviputelista ja vaihtaa ne suloisiin, ekologisiin, hoitaviin palasaippuoihin.