Woke Up Like This

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on suomalainen kosmetiikka.

Suosikkituote: Argan Care Organic Oil  1

Kosmetiikka on usein kallista, ja siksi monikäyttöiset tuotteet tulevat tarpeen. Sellaisia ovat öljyt, jotka käyvät hiusten ja kynsien hoitoon, ja sekä meikin poistoon että ihon kosteutukseen - niin kasvoille kuin vartalollekin. Yhden tuotteen monipuolisuus on myös matkustavalle mieleen, kun purnukoita ja tuubeja ei tarvitse pakata kilokaupalla.

Hajusteettomista hiustuotteistaan tunnetun suomalaisen Simin Argan Care- sarja on kehitetty pohjoismaisten hiusten rikastusta ja ravitsemista varten. Sarja uudistettiin tänä syksynä ja se on saanut tyylikkään, ylellisen ilmeen. Sarjan Organic Oil -öljy sisältää viittä arvokasta öljyä: argan-, chia-, macadamia-, monoi- ja kvinoa-siemenöljyt uudistavat ja kosteuttavat hiusta, ja ravitsevat myös ihoa. Ne sisältävät A-, E- ja B-vitamiineja, rasvahappoja ja antioksidantteja.

Öljyt kosteuttavat, pehmentävät ja ravitsevat sekä hiusta että ihoa. Öljyä kannattaa hieroa aamuin illoin muutama tippa iholle (samalla voi tehdä itselleen pienen kasvohieronnan) tai levittää vaikkapa naamioksi kuiviin, käsiteltyihin hiuksiin. Älä anna naamion vaikuttaa ensimmäisellä kerralla liian pitkään, vaan pidennä vaikutusaikaa vähitellen ja testaa, miten öljy toimii omissa hiuksissasi. Jos iho tuntuu öljyn levittämisen jälkeen liian öljyiseltä, painele liika rasva kasvopaperiin ja käytä öljyä seuraavalla kerralla vähemmän.

Argan Care Organic Oilissa on luksuksen tuntua pakkausta myöten. Musta, kullalla koristeltu pakkaus on kalliin näköinen ja tuntuinen, ja öljyn pipettiotin tuntuu sekin arvokkaalta - kallisarvoisella öljyllä kun ei kannata kuitenkaan läträtä. Öljy tuntuu iholla kosteuttavalta ja ravitsevalta - sekä etenkin riittoisalta: pari tippaakin riittää. Hiuksiin sillä saa upeaa kiiltoa ja kosteutta, ja hiukset saavat elinvoimaa ja pehmeyttä. Suosittelemme!

Argan Care Organic Oil, noin 50 € / 30ml.


Lumene pesi kasvonsa - tyylikkäästi  1

Lumenen uudelleenlanseerausta on juhlittu tässä kuussa New Yorkissa asti. Kotimainen, ikoninen kosmetiikkamerkki on pannut kaiken uusiksi ilmettä, tuotteita ja mottoa myöten. Uudet tuotteet ovat raikkaita, kauniita ja pohjoismaisen tyylikkäitä. (Ja niin uusia, ettemme ole vielä ehtineet testata, mutta teho lienee taattua Lumene-laatua.)

Uuden Lumenen kasvo on Mallikoulu-ohjelman yli kymmenen vuotta sitten voittanut ja sittemmin valtavan hyvin maailmalla menestynyt huippumalli Suvi Riggs. Lumenen pohjoismainen kauneuslähettiläs on puolestaan yli 17 vuotta kosmetiikka-alalla työskennellyt Mariela Sarkima.

Uusi Lumene korostaa suomalaisuutta, aitoutta ja luonnollisuutta. Tuotteissa käytetään vielä aiempaa enemmän pohjoisia raaka-aineita: puolukkaa, lakkaa, mustikkaa ja puhdasta lähdevettä suoraan Lapista. Lumenen uusi voimalause on "beauty born of light", joka omalta osaltaan kertoo myös uudelleenlanseeratun merkin luonnollisuusperiaatteista.

Ensin myyntiin tulevat Valo- ja Lähde-nimiset sarjat. Valo-sarja sisältää ihoa kosteuttavia ja kirkastavia tuotteita: voiteita, suihkeita ja kauneustippoja. Lähde-sarjan tuotteet keskittyvät nimensä mukaisesti kosteuteen: kosteuttavia voiteita, naamioita ja vesiä. Onnea uusi Lumene!


Suomalainen Pihqa-voide: vaihtoehto Eight Hour Creamille?  1

Suomalaisesta metsästä kerätystä kuusenpihkasta valmistetusta voiteesta lupaillaan suuria. Se on tarkoitettu ihon pienille vaurioille - ihottumille, pienille haavoille, hyönteisen pistoille tai halkeilevalle iholle. Kun kuuseen tulee haava, sen oma pihka hoitaa sen. Samaan perustuu myös Pihqa-voide.

Elizabeth Arden kehitti legendaarisen Eight Hour Creamin 1930-luvulla, ja käytti sitä silloin täysiveristen hevostensa ihovaurioiden hoitoon. Pihqa-reseptin isä Jukka Haaranen oppi pihkavoiteen keittämisen isoisältään jo lapsena, ja kokeili Elizabeth Ardenin tavoin muutama vuosi sitten sen tehoa omien ravihevostensa hoidossa. Voide näytti tehonsa, ja sitä alettiin tuottaa kuluttajien käyttöön.

Voide muistuttaa hunajaa paitsi väriltään ja koostumukseltaan, myös tuoksultaan. Makeassa pihkaisessa tuoksussa tuntuu metsä. Hunajaisesta olemuksestaan huolimatta voide ei ole tahmeaa, päinvastoin, se levittyy jopa öljymäisesti iholle ja tuntuu miellyttävältä. Sormiin siitä saattaa jäädä tahmea olo, joten suosittelemme käsien pesua. Voide pehmentää ja kosteuttaa tehokkaasti halkeilevat kynsinauhat sekä rauhoittaa paranevia asfaltti-ihottumia. Myöhäisen syksyn hyttyspuremat saavat myös Pihqa-voiteesta avun.

Voide tuntuu tehokkaalta ja jopa hieman liikuttavalta, sillä pihkan käyttö on vanhaa suomalaista kansanperinnettä. Pihkainen, metsäinen tuoksu vie käyttäjän suomalaisiin metsätunnelmiin ja herättää ylpeyden kotimaista luontoa kohtaan.

Pihqa-voide sisältää valkovaseliinia ja kuusenpihkaa (10 %). Pihka kerätään käsityönä suomalaisista metsistä, ja voiteet valmistetaan Tuusulassa. Tuote ei sisällä alkoholia tai hajusteita. Jälleenmyynti apteekeissa, Prismoissa ja sekatavarakaupoissa syys-lokakuun vaihteesta alkaen.