Woke Up Like This

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on kiinteytyshoito.

Luonnollinen kasvojenkohotus: nipistele naamaasi ja tukistele tukkaasi  1

Cityn toimituksen Woke up Like This -blogissa testataan kiinteyttävää kasvohoitoa.

Helena Lindgren Satu-Aamu Kankaan hoidettavana.
Helena Lindgren Satu-Aamu Kankaan hoidettavana.

Ekokosmetologi Satu-Aamu Kangas, 40, katsoi itseään peilistä erään pitkän päivän jälkeen kaksi vuotta sitten. Peilistä katsoi takaisin väsynyt nainen, jonka uupumus näkyi kasvojen jokaisessa rypyssä ja uurteessa. Ayurvedan parissa kasvanut sekä erilaisiin hierontamenerelmiin ja kiinteytyshoitoihin erikoistunut Kangas päätti luoda kaikille sopivan, kohottavan hierontatekniikan. Syntyi Soma Uplifting, kasvojen hierontatekniikka, jonka nimeen vannoo muun muassa upeasta ihostaan tunnettu laulaja Helena Lindgren.

“Soma on sanskriittia ja tarkoittaa elämän eliksiiriä. Uskon, että hieronta aktivoi sitä, elämän energiaa”, Kangas sanoo.

Soma Uplifting -hierontamenetelmä julkaistiin viime vuonna, ja yksi toisensa jälkeen hoitoon palaavia asiakkaita on kertynyt runsaasti. Mihin hieronnan voima sitten perustuu?

“Se kiinteyttää kasvojen lihaksia, joihin ihmisillä tulee paljon jumeja ja kireyttä. Hieronta lisää aineenvaihduntaa, jolloin iho kirkastuu ja energisoituu. Lisäksi kosketus rentouttaa, samalla tavalla kuin mikä tahansa hieronta.”

Hieronnassa kasvot, kaula, rinta ja pää käydään läpi sormiliikkeillä. Kankaan luoma liike on kahdella sormella tehtävä napakka pyöräytys, jonka liike muistuttaa S-kirjainta. Hoidon selkeä etu on luonnollisuus ja se, että sitä voi tehdä sellaisillekin ihmisille, joille koneella tehtävä lifting-hoito ei sovi.

“Kasvojen lihasten stimuloinnin on todettu lisäävän endorfiinihormonia samalla tavalla kuin naurujooga. Hieronnassa painellaan naurulihaksia, joten kroppa tulkitsee ihmisen nauravan ja olevan onnellinen.”

Kokeillaanpa. Asetun Kruununhaassa sijaitsevan Ekohoitola Balanzan perällä olevan huoneen hoitopöydälle. Kangas puhdistaa kasvoni ja levittää iholleni seerumin, joka napakoittaa ihoa ja tekee siihen tarttumisen vaivattomammaksi. Hän aloittaa kulmakarvoistani ja nipistelee ihoani kahdella sormella ensin kulmakarvoista, sitten silmien ympäriltä, otsasta, leukaperistä – kaikkialta.

Hieronta tuntuu nimenomaan nipistelyltä. Eikä oikeastaan edes siltä. Kasvojen lihakset nykivät hoitajan sormien alla kuin itsestään. Jollen tietäisi, että joku nipistelee naamaani, kuvittelisin, että siihen johdetaan sähköimpulsseja, jotka saavat lihakset värähtelemään. Kasvot tekevät eräänlaisen treenin.

Kahdenkymmenen minuutin hieronnan jälkeen Kangas levittää kasvoille öljyn ja tekee vielä elvyttävän hieronnan. Hieronta ulottuu kasvoista myös kaulalle, niskaan, rintakehään ja päänahkaan.

Hierontojen jälkeen hoidossa kuoritaan kasvot ja kosteutetaan ne vielä lopuksi ihotyypin mukaisella naamiolla ja hoitovoiteella.

Hoito on uskomattoman rentouttava, ja toisen kosketus omilla kasvoilla on kaikessa harvinaisuudessaan varsin miellyttävä tunne. Iho tuntuu napakalta ja näyttää hehkuvan terveyttä. Mutta miten samanlaisen efektin saisi kotioloissa?

“Maan vetovoima vetää meitä alaspäin. Jos voisimme seistä päällämme puoli minuuttia silloin tällöin, se auttaisi, mutta harva pystyy siihen”, Kangas sanoo nauraen.

Soma Uplifting -hierontaa on mahdollista opetella myös itse: Kangas aloittaa koulutukset ensi vuonna. Mutta vaikkei hallitsisi tekniikkaa, voi omia kasvoja kyllä hieroa ja nipistellä aina, kun ehtii. Kasvoseerumin, -voiteen tai -öljyn levittämisestä voi tehdä hemmottelurutiinin, joka hieroo kasvot samalla kiinteiksi. Voiteet voi myös naputella sormilla iholle. Se vilkastuttaa pintaverenkiertoa.

“Ihoa voi aina taputella hellästi sormin. Aamuisin suosittelen myös pientä hiusten tukistamista, se saa verenkierron liikkeelle ja herättelee hellästi.”

Soma-kasvohoidossa Kangas suosittelee käymään aina, kun kasvot näyttävät siltä, että ne kaipaavat lisää elämän eliksiiriä. Pelkän hieronnan voi tehdä meikin päälle, joten käydä voi vaikka kesken työpäivän. Suositeltu hoitoväli on 4-5 viikkoa.

“Itse nipistelen silmänympärysalueitani yleensä auton ratissa reilun minuutin ajan, jos koen kaipaavani pikaista kohennusta", Kangas kertoo.

“En ole ehtinyt Soma Uplifting -kasvohoitoon kuukausiin, mutta teen minihoidon itselleni aina, kun kasvoissani näkyy väsymystä.”

Lisäksi Kangas suosittelee kaulan ja niskan kevyttä venyttelyä päivittäin. Kun hoidon tarve yltyy, ajan voi varata ekohoitola Balanzasta tai muilta Soma Uplifting -kasvohieronta -koulutetuilta hoitajilta. Hoidon hinta 48 € (pelkkä hieronta), 108 € (koko hoito, n. 1,5h).

Ekohoitola Balanza, Rauhankatu 8.


Testissä: elektrolymfahoito (osa 4): tulokset  2

Viisi kertaa elektrolymfahoitoa testattu! Vaan kuinkas sitten kävikään?

Hoito tehtiin 50 minuutin pätkissä joka kolmas päivä (lukuunottamatta lyhyttä sairastumisjaksoa, jossa väliin jäi kahden päivän sijasta viisi).

Ennen hoitoa kropasta otettiin ympärysmitat vyötäröltä, lantiosta, pepusta ja reisien ylä- ja alaosasta. Omia kehityskohtiani olivat erityisesti vatsan seutu sekä lantio jenkkakahvoineen.

Hoidon aikana on tärkeää noudattaa terveellisiä elämäntapoja, jotteivät tulokset nollaannu. Tavallista elämää saa elää, mutta ymmärrettävää on, että esimerkiksi raskaat ja rasvaiset ruoat hidastavat tai jopa estävät elektrolymfaterapian vaikutukset. Alkoholia tulee välttää paitsi hoitopäivinä, mielellään myös koko hoitojakson ajan. Mikäli ohjeita noudattaa, luvataan vartalon yhteenlasketuista ympärysmitoista lähtevän vähintään 15 senttimetriä.

Sitten niihin tuloksiin.

Omista vartalon ympärysmitoistani lähti yhteensä 23 senttimetriä. Reisien alaosat pysyivät lähes muuttumattomina, mutta niihin en itse kaivannutkaan kiinteytystä. Vyötärön ja lantion ympärysmitoista katosi molemmista viisi senttiä. Mahtavaa!

Myönnettäköön, että olin hiukan skeptinen hoidon tehon suhteen, enkä täysin pidättäytynyt herkuistakaan. Pyrin kuitenkin pitämään huolta kohtuullisesta syömisestä ja alkoholin kulutuksesta. Yllättävät tulokset ovat kieltämättä inspiroivat ja antavat takuulla lisäpontta kunnon ylläpitoon.

Parasta hoidossa on ehdottomasti se, miten nopeasti sillä saa tuloksia aikaiseksi. Jos tietää olevansa menossa parin viikon päästä juhliin, eikä mahdu vanhaan kolttuun, saa elektrolymfalla tarvittavat sentit kutistettua vyötäröltä. Siitä huolimatta kyseessä ei ole mikään quick fix -kikka, sillä elämäntapojenkin täytyy olla kunnossa, jotta hoito tehoaisi.

Hoitojakson jälkeen elektrolymfahoidossa ei ole välttämätöntä käydä, mutta ylläpitokäyntejä voi tehdä silloin tällöin riippuen siitä, kuinka massiivisia tuloksia haluaa saada aikaan. Viiden hoitokerran jälkeen voi käydä säännöllisesti vielä toiset viisi - tai sitten harventaa väliä ja käydä hoidossa kerran tai kaksi kuukaudessa. Mikäli jakson jälkeen ei ryhdy mässäilevälle roskaruoka-, alkoholi- ja herkkukuurille, ei senttien kuitenkaan pitäisi tulla takaisin, vaikkei ylläpitohoidoissa kävisikään.

Ihan tuosta noin vaan ei hoitoa ehkä kuitenkaan tavallinen tallaaja osta, sillä se on hiukan tyyris. Viiden hoidon sarja maksaa 395 euroa ja kymmenen hoidon setti 690 euroa. Mutta toisaalta - minkä arvoisia ovat senttimetrit vyötäröllä, pepussa tai reisissä?

Lue myös:
Testissä: elektrolymfahoito (osa 1)
Testissä: elektrolymfahoito (osa 2)
Testissä: elektrolymfahoito (osa 3)

Juttusarjassa testataan elektrolymfahoitoa helsinkiläisessä Royal Wellness Spassa. Hoitola on ainoa elektrolymfaa tarjoava paikka Helsingissä.


Testissä: elektrolymfahoito (osa 3)  1

Lätkät kiinnitetään ihoon geelin ja tarranauhojen avulla.
Lätkät kiinnitetään ihoon geelin ja tarranauhojen avulla.

Siinä, missä ensimmäinen elektrolymfahoitokerta menee puhtaaseen ihmettelyyn, pääsee seuraavilla kerroilla jo kunnon treenin makuun.

Minulle kerrotaan hoitolassa, että laitteen namiskoita säätäessä olisi hyvä pyrkiä pystyasentoon, sillä silloin tehot alkavat kunnolla jyllätä kropassa. Itse en millään pysty vääntämään nappuloita erityisen kovalle ainakaan sisäreisissä. Peppu- ja vatsalihakset saan sentään välillä väännettyä jopa yli "kello kahdentoista".

Elektrodit rytyyttävät kehoa noin neljän sekunnin sykäyksissä lihasryhmä kerrallaan (tai riippuen siitä, mihin ne on asetettu). Yhtäjaksoista värinää ei kyllä jaksaisikaan - on mukava, kun lihakset saavat välillä hetken hengähtää. Kropan sätkintää on huvittavaa seurata "vierestä", kun ei itse aktiivisesti tee mitään liikkeiden eteen.

Huomaan, että hoidossa toteutuu samanlainen ilmiö kuin vaikkapa saliharjoittelussa. Toisella kerralla olo on energinen ja kaiken pystyy tekemään täysillä, mutta kolmannella kerralla tulee jo takapakkia, eikä pääsekään yhtä korkeisiin tehoihin kuin aiemmin. Samalla nälkä kasvaa syödessä ja tuntuu, että tehoja tekee mieli nostaa eksponentiaalisesti joka kerta.

Alan ymmärtää, miksei elektrolymfahoitoon saa mennä, jos on raskaana tai on vaikka sydämentahdistin. Sähköimpulssit nytkäyttelevät kehoa kuin Manaajassa konsanaan, ja hoito on rankimmillaan melko uuvuttava. Nappuloita voi onneksi aina säädellä oman jaksamisen mukaan - mutta on hyvä muistaa, että jos vetelee matalimmilla tehoilla koko hoitojakson, on turha odottaa suuria tuloksia. Siksi nappulat tekeekin mieli kiskaista kaakkoon, vaikka ainakaan oma kroppani ei moista kyllä kestä.

Kolmannen hoitokerran aikana kuulen, kun hoitajat juttelevat huoneen ulkopuolella keskenään asiakkaasta, jonka yhteenlasketut vartalonympärysmitat olivat kutistuneet 36 senttimetriä. Tunnen kateutta ja olen varma, ettei minun vyötäröltäni lähde sentin senttiä. (Pianhan se selviää.)

Minulle kerrotaan hoitolassa, että hoito tehostuu, jos sen jälkeen nauttii jotakin proteiinipitoista puolen tunnin sisällä hoidosta. Silloin proteiini menee lihaksiin ja on kropalle hyödyksi. Minua myös kannustetaan sulkemaan silmät ja hengittämään syvään sekä alku- että loppurentoutuksen aikana, jotta keho ottaa hoidon vastaan tehokkaammin.

Hoito kiihdyttää aineenvaihduntaa, joten hoidon jälkeen tulee juoda runsaasti vettä. Huomaan, että minulle tulee joka kerta hoidon aikana kova pissahätä - ja nälkäkin alkaa kurnia. Hoitaja varoittelee, että hoidon jälkeen saattaa huimata tai tulla paha olo, johtuen kiihtyneestä aineenvaihdunnasta ja siitä, kun kuona-aineet poistuvat kovaa vauhtia kehosta. Itse en tunne kertaakaan huonovointisuutta tai huimausta, mutta välillä hoidon jälkeen tuntuu heikolta, samaan tapaan kuin salitreenin jälkeen. Lihaksissa on rasittunut olo, mutta mieli on virkeä.

Seuraavassa kirjoituksessa selviää, millaiset ovat hoidon tulokset.

Lue myös:
Testissä: elektrolymfahoito (osa 1)
Testissä: elektrolymfahoito (osa 2)

Juttusarjassa testataan elektrolymfahoitoa helsinkiläisessä Royal Wellness Spassa. Hoitola on ainoa elektrolymfaa tarjoava paikka Helsingissä.


Testissä: elektrolymfahoito (osa 2)  1

Elektrolymfahoito poistaa kuona-aineita ja kiinteyttää kroppaa. Hoidossa suositellaan käytävän viiden tai kymmenen kerran sarjoissa, jolloin hoito tehdään parin-kolmen päivän välein.

Ennen ensimmäistä hoitoa hoidettavalta mitataan kehon ympärysmitat paikoista, johon hoito kohdennetaan. Suurimmalla osalla naisista hoito keskitetään keskivartalon, pepun ja reisien alueelle, mutta sillä voi kiinteyttää myös käsivarsia tai jopa kasvoja.

Hoidossa ollaan alusvaatteilla, sillä elektrodit lätkäistään paljaalle iholle. Ne kiinnitetään paikalleen kostean geelin ja tarranauhojen avulla, ja kun oikeat paikat on löydetty, saa hoidettava maata hoitopöydällä peiton alla ja rentoutua parhaansa mukaan.

Jos olet täysin pihalla, lue edellinen postaus elektrolymfasta täältä.

Hoito alkaa viiden minuutin lämmittelyllä, jota hoitaja kutsuu akupunktioksi. Tuntemusta voisi verrata siihen, että joku puhaltelisi terävästi ja voimakkaasti ihoa lähietäisyydeltä.

Viiden minuutin kuluttua alkaa varsinainen hoito.

Elektrodien rytyytys tuntuu todella erikoiselta. On kuin joku hakkaisi ihoa sisältäpäin tatuointikoneella, jossa on neulan sijaan tylppä kumi. Voimakkuutta saa itse säätää kovemmalle, ja vaikka sen tekee itse (hoitajan opastuksella), uutta voimakkuutta säikähtää joka kerta hiukan.

Tunne on erikoinen ja kiinnostava, muttei lainkaan kivulias. Hoidon aikana ollaan huoneessa yksin, mutta hoitaja käy välillä kysymässä, voisiko namiskoita vääntää kaakompaan. Posket punehtuvat, keho lämpiää ja selkään muodostuu pieni hiki. Mitä kovemmalle nappuloita kääntää, sitä näkyvämmin keho jännittyy vaiheittain peiton alla. Kroppa näyttää saavan pieniä kohtauksia, mutta mikään ei tunnu pahalta.

40 minuutin rytyytyksen jälkeen alkaa viiden minuutin akupunktio-loppurentoutus. Se, mikä alussa tuntui oudolta ja ihmeelliseltä, tuntuu lopussa rentouttavalta ja miellyttävältä. Sängyssä maataan yhteensä 50 minuuttia, ja hoito vastaa voimakkuuksista riippuen kevyttä tai rajumpaa kuntosalitreeniä.

Hoidon jälkeen voi olla erikoisia tuntemuksia, kuten väsymystä tai huimausta, ja on tärkeää juoda tavallista runsaammin vettä. Saattaa olla, että vessassa tekee mieli ravata useammin kuin yleensä.

Oma olo on hoidon jälkeen melko normaali, mutta illalla väsyttää huomattavasti tavallista aikaisemmin. Kuinka kävi seuraavilla kerroilla? Lue pian lisää!

Juttusarjassa testataan elektrolymfahoitoa helsinkiläisessä Royal Wellness Spassa. Hoitola on ainoa elektrolymfaa tarjoava paikka Helsingissä.