Döner Harju tarjoilee huippukebabia kaupunkilaisille

Makkaratehtaan kaverukset päätyivät kebab-ravintolansa kanssa Fleminginkadun ja Vaasankadun kulmaan.

Laatudöneriä treenattiin Kalliossa Ravintolapäivänä.
Laatudöneriä treenattiin Kalliossa Ravintolapäivänä. Kuva: Döner Kallio / Facebook

Ei ole juuri mitään parempaa, kuin kunnollinen kebab. Siis kunnollinen kebab, ei pakasteastiassa mikrotettu koppura, jonka epämääräistä ulkonäköä piilotellaan vielä epämääräisemmällä oranssilla töhnällä. Hyvät kebabpaikat ovat harvassa, mutta ennakkohaipista päätellen Fleminginkadun ja Vaasankadun kulmasta löytyy pian yksi.

Jari Lönnberg ja Reima Mäenpää, miehet Harjun makkaran takaa päättivät perustaa berliiniläistyylisen döner-paikan. Projektin etenemistä on seurattu Döner Kallio -ryhmässä, mutta lopullinen paikka löytyi Harjusta. Miesten taustat takaavat hyvät lähtökohdat kulinaristiselle nautinnolle, sillä kokemusta löytyy makkaratehtailun lisäksi muun muassa Savoysta ja Ateljé Finnestä.

”Suomen oloissa uniikin kebab-ravintola, jossa tarjoillaan freesiä kasvisruokaa ja suomalaisesta lihasta tehtyä kokolihakebabia. Istumapaikkoja on myös luvassa, samoin kohtuuhintaisia viinejä, joista vastaa Vindirektin Kim Molis. Kovin pieleen ei tämä kattaus voi mennä ja saattaa jopa olla alkaneen vuoden kovimpia. Lisätietoa ja linkkejä luvassa, kunhan pojat saavat ravintolan auki”, keittiömestari Sami Tallberg hehkuttaa tulevaa kebab-ravintolaa Vitonen.fi:ssä listatessaan Helsingin kulinaristisia nautintoja.

Nyt puolestaan kertoo, kuinka vartaisiin satsaavan Döner Harjun valikoimista löytyy kolmea eri varrasta: kotimaisesta lampaasta ja naudasta sekä seitania käyttävä kasvisvaihtoehto.

Berliiniläinen döner-kulttuuri on omaa luokkaansa, joten on hienoa, jos edes hitunen siitä saadaan siirrettyä Suomeen. Kebabkin voi olla lähes terveellistä ja nojata tuoreisiin ja laadukkaisiin raaka-aineisiin. Kolmen euron luksuskebabia saamme todennäköisesti odotella Suomessa vielä pitkään.

8 kommenttia

E6542

15.1.2014 17:18

"Berliiniläinen döner-kulttuuri on omaa luokkaansa, joten on hienoa, jos edes hitunen siitä saadaan siirrettyä Suomeen"

Saataisiinpa vielä hitunen siitä berliiniläisen döner-kulttuurin hintapuolesta tänne Suomeen. Veikkaan ettei tuolta saa dönerin puolikastakaan siihen kolmen euron hintaan mitä Saksassa. Döner on alkuperämaassaan helppoa, hyvää ja halpaa katuruokaa ja luulenpa että tällainen hifistely lähinnä pilaa koko tuon ajatuksen. Siinä menee koko homman idea.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

öoghwoäcgosäc

17.1.2014 08:29

Taitaa Berliinin vuokrat olla sen verran halvempia ettei samoihin hintoihin voi täällä mitenkään päästä.

U-Bahn

19.1.2014 14:02

Berliinissä tähän "helppon katuruoan" kahden euron hintaan kuuluu esimerkiksi annoksen päälle ripoteltu tuore korianteri ja/tai minttu. Falafeldönerin tilatessa pallot paistetaan paikan päällä falafeltaikinasta, eikä esim. mikroteta. Salaatissa on muutakin kuin nahistunutta jäävuorisalaattia ja puoliraakaa tomaattia. Aika hifistelyä täältä Suomesta katsottuna, mutta Berliinissä tämä kaikki tosiaan kuuluu siihen kahden euron hintaan.

Hifistelyruoan tekeminen on Berliiniläisessä katukeittiössä arkipäivää, mutta Suomessa raaka-ainekustannukset, tilavuokrat ja työvoimakustannukset ovat paljon korkeammat. Snägäriltä saa kahdella eurolla ranskalaiset tai hodarin nakilla.

kebabmies

30.1.2014 17:35

Höpö höpö. Hienoa, että jaksetaan yrittää. Ehkä tämän myötä kebabhifistely tarttuu muihinkin. Narisijat voivat itse näyttää miten hienoa kebabia syntyy ruokapalkalla ja budjetilla, jolla saa Suomessa itse kaivaa raaka-aineet K-Marketin biojätteen seasta. Maksan mielelläni vähän enemmän, kun tuotoksen eteen on nähty vaivaa. Tässä maksetaan nyt Suomi-kebabin oppirahoja, joten voidaan puhua sijoituksesta tulevaisuuteen.

NKDI

30.1.2014 10:00

Onpas väsynyttä tuo "Berliinissä, sitä ja tätä" -huutelu. Lisäksi osa väitteistä on kermakuorrutteisia, ruusunpunaisia lomamuistoja.

Kaikki on käynyt Berliinissä, hieno paikka. Helsinki on Helsinki ja myös loistava paikka. Todella jees, että tällainen kebabpaikka tulee ja juuri Kallion seudulle.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Älkää narisko

28.8.2014 22:25

Joo, täsmälleen samaa mieltä. Hyvä, että kultuuria edistetään. Kyllä Suomessakin voi olla hyviä settejä, vaikka kaikkea ei saakaan kahdella eurolla, ja maassa ei ole miljoonia turkkilaisia, joiden tuotoksensa esim. Berliinin (ja ison osan koko Saksasta) kebab-kulttuuri on noussut.

Säätäjä

22.2.2014 02:39

berliinissä muistaki vähä enempi väkeä. Kaiken voi myydä halvemmalla koska kaikkea menee enemmän kaupaksi. Plus tietenkin suuri tappaja suomalainen 6 kertaa maksettava ALV.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi