Döner Harju tarjoilee huippukebabia kaupunkilaisille

Makkaratehtaan kaverukset päätyivät kebab-ravintolansa kanssa Fleminginkadun ja Vaasankadun kulmaan.

Laatudöneriä treenattiin Kalliossa Ravintolapäivänä.

Ei ole juuri mitään parempaa, kuin kunnollinen kebab. Siis kunnollinen kebab, ei pakasteastiassa mikrotettu koppura, jonka epämääräistä ulkonäköä piilotellaan vielä epämääräisemmällä oranssilla töhnällä. Hyvät kebabpaikat ovat harvassa, mutta ennakkohaipista päätellen Fleminginkadun ja Vaasankadun kulmasta löytyy pian yksi.

Jari Lönnberg ja Reima Mäenpää, miehet Harjun makkaran takaa päättivät perustaa berliiniläistyylisen döner-paikan. Projektin etenemistä on seurattu Döner Kallio -ryhmässä, mutta lopullinen paikka löytyi Harjusta. Miesten taustat takaavat hyvät lähtökohdat kulinaristiselle nautinnolle, sillä kokemusta löytyy makkaratehtailun lisäksi muun muassa Savoysta ja Ateljé Finnestä.

”Suomen oloissa uniikin kebab-ravintola, jossa tarjoillaan freesiä kasvisruokaa ja suomalaisesta lihasta tehtyä kokolihakebabia. Istumapaikkoja on myös luvassa, samoin kohtuuhintaisia viinejä, joista vastaa Vindirektin Kim Molis. Kovin pieleen ei tämä kattaus voi mennä ja saattaa jopa olla alkaneen vuoden kovimpia. Lisätietoa ja linkkejä luvassa, kunhan pojat saavat ravintolan auki”, keittiömestari Sami Tallberg hehkuttaa tulevaa kebab-ravintolaa Vitonen.fi:ssä listatessaan Helsingin kulinaristisia nautintoja.

Nyt puolestaan kertoo, kuinka vartaisiin satsaavan Döner Harjun valikoimista löytyy kolmea eri varrasta: kotimaisesta lampaasta ja naudasta sekä seitania käyttävä kasvisvaihtoehto.

Berliiniläinen döner-kulttuuri on omaa luokkaansa, joten on hienoa, jos edes hitunen siitä saadaan siirrettyä Suomeen. Kebabkin voi olla lähes terveellistä ja nojata tuoreisiin ja laadukkaisiin raaka-aineisiin. Kolmen euron luksuskebabia saamme todennäköisesti odotella Suomessa vielä pitkään.

Suosittelemme