Drinkit

Hunaja maistuu talvijuomissa.

Lusikat laatikkoon. Sekoita drinkki kanelitangolla.
Lusikat laatikkoon. Sekoita drinkki kanelitangolla.
“Antakaa baarimikoille vaihtelua pelkän oluen valuttamiseen. Tilatkaa drinkkejä!” kehottaa brittiläinen baarimestarikouluttaja Angus Winchester, joka on työskennellyt 18 vuotta Lontoon baareissa.

Mutta mitä drinkkejä? Jos ei aina jaksa tilata pelkkää kossubatterya tai gin tonicia, Winchester kehottaa maistamaan omenamartinia.

“Unohtakaa Caipirinha, se on perinteinen no brainer -drinkki, Cosmopolitan sekä Mojito ovat jo pois muodista. Seuraava iso juttu on Apple Martini.”

Eikä ainesosia muuten tarvitse aina sotkea lusikalla.

“Drinkit voi sekoittaa esimerkiksi kanelitangolla, joka maustaa samalla juomaa. Mukaan kannattaa ujuttaa myös vaniljaa. Moni pitää mausta, sillä vanilja tuo mieleen äidinmaidon.”

Red Grog

Vaikeusaste 2

  • 40 ml Camparia
  • 10 ml Grand Marnieria
  • tilkka tuoretta appelsiinimehua, hunajaa
  • 70 ml kuumaa vettä

“Camparin mausteisen maun pehmentää tilkka hunajaa. Rakenna pitkävartiseen lasiin.”

Fire & Ice

Vaikeusaste 3

  • 40 ml rommia
  • 20 ml tuoreen limen mehua
  • 20 ml hunajasiirappia
  • 10 ml väkevää rommia
  • hyppysellinen kanelia
  • kuohuviiniä

“Liekitä rommi cocktail-lasissa, lisää kaneli ja muut ainesosat. Sekoita ja käytä sokerin sijasta makeutusaineena hunajaa.”

Raspberry Mule

Vaikeusaste 2

  • 40 ml vodkaa
  • 15 ml tuoreen limen mehua
  • 50 ml vadelmasurvosta
  • inkivääriolutta

“Ravista vodka, limemehu ja vadelmasurvos ja kaada se jäillä täytettyyn grogilasiin. Täytä lasi lopuksi inkiväärioluella. Ja mieluiten sellaisella, jossa on voimakas, lämmittävä inkiväärin maku. Älä käytä ginger alea, vaan aitoa inkivääriolutta esimerkiksi etnisistä ruokakaupoista.”

Spanish Rose

Vaikeusaste 3

  • 30 ml giniä
  • 20 ml Licor 43:a
  • 20 ml sitruunan mehua
  • 10 ml karpalomehua
  • rosmariininoksa

“Revi rosmariinioksan alalehdet irti ja sekoita ne sitruunamehun kanssa. Lisää jää, gini ja Licor 43. Ravista 10–20 sekuntia. Kaada jäillä täytettyyn viinilasiin, laita rosmariinin oksa lasiin ja täytä se karpalomehulla.”

Apple Martini

Vaikeusaste 1

  • 50 ml vodkaa
  • 10 ml omenalikööriä

“Sekoita hyvin ja kaada viilennettyyn cocktail-lasiin. Kokeile Sour Apple -likööriä. Makeuden kanssa kannattaa olla varovainen. Sokeri on drinkintekijälle sama kuin suola kokeille.”

TOP 5 drinkit

Sling In

  1. Vattuvimma
    Jäätelöä, vadelmaa, karpalomehua, karpalovodkaa ja Pink Catia.
  2. Mojito
  3. Paranoid
    Mustikkalikööriä, giniä, sitruunamehua, puolukkasiirappia ja soodaa.
  4. Forest Ivanov
    Vuoristopapaijaa, ana-naskirsikoita, omena- ja sitruunamehua, punaista grenadiinia, karpalovodkaa ja Pink Catia.
  5. Bloody Mary

Palacenkatto

  1. Gin Tonic
  2. Dry Martini
  3. Bloody Mary
  4. Palace Royal
    Passionhedelmälikööriä ja kuivaa kuohuviiniä
  5. Irish Coffee

Iltakoulu

  1. Kirkas viina karpalomehulla
  2. Valkovenäläinen
  3. Kossubattery
  4. Jallukola
  5. Ville Vallaton

15 kommenttia

Baarityöläinen

8.12.2005 22:46

Meinasin kouluttaa itseni tarjoilijasta baarimestariksi, mutta tämän luettuani mietin taas hetken. Olisihan se mukavaa, että joku joskus tilaisi jotain muutakin kuin sen ison stoben, mutta kuka jumalauta viitsii aamuyöllä hirveessä kiireessä ruveta vääntämään jotain kanelitanko-rosmariininoksa-vadelmasurvos-viritelmää? Kivoja drinkkejä voi vääntää paljon yksinkertaisimmillakin aineilla... Siksi minä kai jäänkin vaan baarityöläiseksi. Anteeksi kunnianhimottomuuteni.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Palvelija

9.12.2005 02:54

Baarityöläinen; Sun kaltaiset kunnianhimottomat ja elämäänsä väsyneet ihmiset saastuttavat koko ravintola-alan. Minkä takia sinun pitää olla vastaan niitä jotka yrittää tehdä jotain utta ja erillaista. Menisit keräämään rosika kadulta niin maailma olisi parempi paikka. Sä oot yksi niistä jonka takia suomessa saa niin väsynyttä palvelua ja yleisesti ei arvosteta tarjoilijan työtä.
Herää ja vaihda alaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Baarityöläinen

14.12.2005 01:19

No voi vittu. Olen siis jotenkin huono asiakaspalvelija, jos koen nuo viritelmät vaikeiksi? Ihan vilpittömästi voin sanoa, että useimmat tarjoilijat on mun kannalla tässä asiassa. Kunnioitan kyllä suuresti kyseistä baarimestaria, ja arvostan hänen pyrkimyksiään saada alalle jotain uutta ja erilaista. Toivon jopa, että hän onnistuu. Ehkä sitten drinkkien tekemiseen käytettyä aikaa ja vaivaa aletaan arvostaa, ravintoloihin palkataan lisää henkilökuntaa ja palkkauskin nousee. Ehkä sitten päättäjätkin tajuavat vapauttaa Suomen alkoholilakia, että niitä kunnon drinksuja pystyy tekemään hyvällä omallatunnolla.
Sitten lehmätkin lentää.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Lisko

14.12.2005 16:51

Itse viihdyn mieluiten baarissa jossa on osaava henkilökunta ja drinkkejäkin osataan "vääntää".
En välitä perinteisistä tuopeista, siidereistä, kossuvissyistä jne.
Kun menen ulos iltaani viettämän niin haluan jotain sellaista juotavaa mitä ei tavallisen ruokakaupan hyllyiltä saa.
Olen myös valmis maksamaan drinkeistäni enemmän kuin kuppiloiden "iso stobe 3€", Nuoruuden pää täyteen-lauantait ovat jo takana ja näin kolmenkympin paremmalla puolella haluan hieman jo luxustakin elämääni.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tangu

14.12.2005 18:15

Nooh, rakkaat ihmiset, on mun mielestä hilppasen verran kaks eri asiaa olla duunissa jossain sedulassa, jossa porukka juo sivistyneenä päivänä jopa jotain v**un apple martineja kuin esimerkiksi kunnon drinkkibaarissa (esim. J-kylän Shaker). Ymmärrän hyvin perusvitutuksen rosmariinin oksista kiireisenä lauantai-iltana, jos omaa työpistettä ei ole suunniteltu sellaisten toteutumiseen. Mun mielestä on kuitenkin ihan turhaa mennä lähiökuppilaan tai keskitason "yökerhoon" vinkumaan jotain omituisia hässäköitä, niitä pitää hakea niihin erikoistuneista paikoista. Ei kai kukaan teistä mene vinkumaan Lidliin, kun siellä ei ole samanlaista Deliä kuin Stockalla? Mutta yksi fakta on myös se, että ilman rosmariininoksia saa loistavia drinkkejä kun jaksaa vähän käyttää mielikuvitusta ja kokeilla. Olkaa rakkaat kollegat avoimia :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

nainen 22

16.12.2005 11:15

kyllähän se näin on että jos ravintola on täynnä porukkaa ja sun takanas on jonossa se 200 ihmistä(okei ehkä hieman liioteltua mutta..) niin en mä edes viitsi alkaa pyytään työntekijältä et viitsitkö tehdä jotain spesiaalia, eri asia jos on hiljaista ja näyttää siltä et työntekijällä olis aikaa alkaa tekeen jotain kossu+batteryä vaikeampaa/ aikaa vievämpää.. mä luulen/luulen tietäväni et ei oo mikään helpoin paikka olla töissä , aika paljon varmaan tulee paskaa niskaan ihan ilman syytäkin.. mun mielestä on mukava katsoo kun jossain tehdään näyttäviä drinkkejä oli ne tulossa mulle tai jollekin ihan muulle ,mut itse yritän vähän katsoo missä tilanteessa mitäkin tilaan. ihan vaan helpottaakseni työntekijöiden tilannetta edes vähän.. mun ilta ei siihen kaadu jos juon kiireisimpään aikaan sitä gt:tä tai kossu batteryä

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

metsien_mies

26.12.2005 20:50

Sattuukos kukaan muuten tietämään mistä inkivääriolutta voisi löytää? Jos vaikka innostuisi verestämään nuoruusmuistojaan ja väsäämään muutaman paukun...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

sippailija

27.12.2005 19:29

Juu olen kanssa sitä mieltä, että perus humppakerhot (sedulat ym.) ei ole oikea paikka alkaa tilailemaan mitään päivän uutuuksia/muuten vaan suuritöisiä drinkkejä. Sitä varten on tosiaan drinkkibaarit, joissa henkilökuntaa on asiakkaisiin suhteutettuna sen verran, että homma pelaa hyvin ja henkilökunta jopa nauttii (tai ainakin jopa hymyilevät tehdessään ;)juomien teosta. Tämä näkyy myös tuloksessa.

Myös se fakta, että ainakin seduloissa puolet baarimikoista on palkattu laskemaan vain sitä stobea ja kaikki kossubatterya vaikeammat juomat jäävät tekemättä jo ammattitaidon puutteenkin takia. Arvostusta niille kauniille naamoille pintamestojen tiskien takana myös toki, mutta kyllä ammattitaitoinen baarimestari yleensä erottuu ja löytyy muista paikoista...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jenih

29.12.2005 16:34

Joo no oishan se ihan kiva tilata nuita drinkkejäkin, mutta onhan se vähän noloa ku ei osaa lausua tilausta oikein. Miks niille drinkeille pitää keksiä niin helvetin vaikeat nimet? Yksinkertaset nimet ois paljon helpompaa ja baarimikotki ymmärtäis känniääliöitä paremmin. "Yks Teijo, kiitos!"

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

pipari87

3.1.2006 15:08

Ainahan voi tilata "jotain hyvää". Ei ole vaikea lausua ja lopputulos on yleensä jotain hyvää. :)

Jotain vihreää ja kirpeää kuuluu myös kestosuosikkeihini.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

baarimikko onnelliseksi

22.1.2006 16:57

tilasin eilen muutaman stoben ja sen perus kossuvissyn kiireisessä peruskuppilassa... loppuillaksi vaihdoimme tiiviimmän tunnelman meininkiin jossa baarimikolla oli aikaa sekä intoa väsäillä drinkkejä. Olin itse kokeilu tuulella ja kerroin toiveeni baarimikolle, joka sitten väsäsikin onnelliselle asiakkaalle jotain passionhedelmästä ;)hyvää oli.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Horrabin

9.2.2006 13:07

En ole koskaan ymmärtänyt, että ei voisi juoda jotain mistä pitää, koska se ei ole muodikasta. Minä juon mitä tykkään, aivan sama onko joku päättänyt että se on menneen talven lumia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kouluttamaton"mikko"

9.2.2006 15:03

Olen täysin alaan kouluttamaton opiskeleva ns. baarimikko ja sitä paskaa sataa... Olen täissä pienen kylän ainoassa yökerhossa, jossa ei voi olla kaikkea sellaista, jota muualla on. Kyllä tulee nyrpeää naamaa, kun tilaillaan semmoisia drinkkejä, joihin tulee joitain vitun erikoisviinoja, ei ne asiakkaat vissiin voi käsittää, että ei niitä vittu ole! Toisena on se, että jos ei voi tehä yli 4cl grokia niin on hintti tai joku muu... Vittu jos paikka ei omista oikeuksia tehdä yli 4cl drinkkejä niin voi pitää asiakas turpansa kiinni, ei se työntekijöistä johdu. Välillä meinaa pää seota täysin, kun omasta virheestä aletaan haukkumaan sitä baarityöntekijää... (esim. varmaan yleisin asiakkaan oma VIKA, tilataan valkkaria... se valkkari ei vittu ole mikään valkovenäläinen vaan sitä vitun valkoviiniä!!!) Opetelkaa ensin tilaamaan niitä drinkkejä, sitten sanokaa, että mitä haluatte, sitten jos sitä ei saa, niin tilatkaa toista tai suksikaa tiskiltä vaikka mihin!

Nyt tuli kyllä tilitettyä aika paljon, mutta tämä tilitys ei koske 98% asiakkaista vaan niitä 2% känniääliöitä, jotka luulevat, että asiakas on aina oikeassa! vitut on, sanon minä...

t. Työtään rakastava baarimikko... ja oikeasti pidän työstäni!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

hooohkan

6.11.2007 14:24

kouluttamaton"mikko" < Prkl ku kuulosti tutulta, aivan ku ite ois kirjottanut ton tekstin!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Baaritonttu

6.7.2008 21:22

lainaus: Ainahan voi tilata "jotain hyvää"....

Viimeeks kko multa tultiin tilaan sanoilla "Tee jotain mukavaa", sytytin röökin ja poistuin takahuoneeseen. Jos ois sanonu että "Tee mulle jotain mukavaa", oisin vieny sen neitosen pikapanoile sinne takahuoneeseen :D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi