Hans Välimäki teki sen taas: Jo kolmas ravintola vuoden sisään!

Ranskalaiseen ruokaan keskittynyt Bouchon Carême avaa ovensa elo-syyskuussa Aleksanterinkadun ikoniseen rakennukseen.

Ravintolan taustalla vaikuttaa sama nelikko kuin Kluuvikadun Bistro Bardot’ssa, Korkeavuorenkadun Italian Bistro Ginassa ja Yrjönkadun The Rookissa.
Ravintolan taustalla vaikuttaa sama nelikko kuin Kluuvikadun Bistro Bardot’ssa, Korkeavuorenkadun Italian Bistro Ginassa ja Yrjönkadun The Rookissa.
  • Mikä: Huippunimien uusin ravintola
  • Missä: Aleksanterinkatu 13, Helsinki
  • Milloin: Elo-syyskuussa

Huippukokkien tahti ei näytä laantumisen merkkejä - päinvastoin! Hans VälimäkiMaria Von Graevenitz, Miika Lönn ja Arto Rastas ilmoittivat vastikään avaavansa uuden ravintolan Aleksi 13:n toiseen kerrokseen.

Uusi ranskalainen, Bouchon Carême -nimeä kantava ravintola on nelikon kolmas ravintola vuoden sisään.

Ainutlaatuiset puitteet historiallisessa sijainnissa

Bouchon Carêmen -ravintolan sijainti valikoitui ainutlaatuisten puitteiden ja historiallisen arvon vuoksi Aleksanterinkadun ikoniseen osoitteeseen. Ravintolassa on noin 120 asiakaspaikkaa, ja suuret ikkunat avautuvat Mikonkadulle ja Aleksanterinkadulle tarjoten upean näkymän Helsingin keskustaan. Ikkunoiden kautta Helsingin kadut näyttäytyvät täysin uudesta perspektiivistä luoden poikkeuksellisen ja mieleenpainuvan kokemuksen.

Toisen kerroksen sijainti ei siis suinkaan haittaa - päinvastoin, se lisää ravintolan viehätystä ja uniikkia charmia.

Uusi ravintola sijaitsee Helsingin paraatipaikalla.
Uusi ravintola sijaitsee Helsingin paraatipaikalla.

Ravintolan omistaja ja keittiömestari, Hans Välimäki, korostaa rohkeutta uida vastavirtaan vaikeina aikoina.

“Kulunut vuosi on ollut ravintola-alalle erittäin vaikea. Pakko silti uskoa, että ajat tästä taas paranevat", hän toteaa. Välimäki painottaa halua olla mukana elävöittämässä Helsingin keskustaa entiseen loistoonsa.

Klassinen jälkiruokakärry viimeistelee elämyksen

Bouchon Carême on nimetty kunnioittaen legendaarista ranskalaiskokkia Marie Antoine Carêmeta, joka tunnetaan haute cuisine -keittotaidon edelläkävijänä ja kehittäjänä.

Ravintola tarjoaa herkullista käsintehtyä ranskalaista maalaisruokaa ja sen keskiössä ovat liha, kala, äyriäiset sekä sesonkikasvikset. Carêmen perintö elää myös ravintolan kastikkeissa, joiden merkitys ranskalaiselle keittiölle on vertaansa vailla. Nimen etuosa Bouchon viittaa Lyonin alueeseen.

Saman nelikon Bistro Bardot tarjoilee modernia ranskalaista ruokaa.
Saman nelikon Bistro Bardot tarjoilee modernia ranskalaista ruokaa.

Ravintola tulee olemaan avoinna maanantaista lauantaihin, lounaalta myöhäiseen iltaan. Lounasaikaan tarjolla tulee olemaan kevyempiä ja nopeammin nautittavia annoksia, kun taas illallisella panostetaan runsaampiin makuelämyksiin ja pöydän ääressä valmistettaviin annoksiin. Jälkiruokia tarjoillaan asiaan kuuluvasti klassisesta jälkiruokakärrystä.

”Pöytien ääressä työskentely ja välittömässä asiakaspinnassa oleminen luo ilmapiiriin inhimillisyyttä ja lämpöä ja tietenkin näyttää parhaimmillaan hauskalta, juuri kuten tarkoitus onkin. Emme halua tehdä ravintoloistamme mitenkään jäykkiä hiiviskelypaikkoja, vaan ennemminkin korostaa työntekijöidemme omaa persoonaa ja luoda sitä kautta paikkoihimme omaleimaista välitöntä tunnelmaa”, ravintoloitsija Maria von Graevenitz toteaa.

Kuva: Alli Anttila

”Itse viihdyn sellaisissa ravintoloissa missä kuuluu taustalta iloista puheensorinaa, astioiden kilinää ja naurunremakkaa” hän jatkaa.

Ravintolasta löytyy myös näyttävä baari, jossa voi nauttia niin juomista kuin ruoastakin. 

Uutta ravintolaa odotellessa voit lähteä nauttimaan The Rookiin, Bistro Bardotiin ja Bistro Ginaan.

VARAA PÖYTÄ BARDOTIIN

VARAA PÖYTÄ GINAAN
VARAA PÖYTÄ THE ROOKIIN

1 kommentti

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi