Kanavarantaan avataan fast casual -pikaruokaravintola, joka lupaa tarjota vegaanista munakasta – häh?

Egg on munakasravintola, jonka tavoitteena on laajentaa kaikkialle Suomeen.

Palkittu huippukokki Jouni Toivanen ja satokausikalenterin puuhamies Samuli Karjula kehittelevät Helsinkiin ihan uudenlaista pikaruokakonseptia. Egg tulee olemaan ravintola, myöhemmin ravintolaketju, joka tarjoilee terveellistä ja edullista pikaruokaa. 

Munakasravintola Egg avataan maaliskuussa Kanavarantaan, josta on tullut viime aikoina varsinainen ravintola-, kahvila- ja baarikeskittymä. Koska haaveissa on ketju, suunnitellaan seuraavaa ravintolaa Jyväskylään. 

"Meillä on pari paikkaa Helsingissä kiikarissa, ja tarkoitus on laajentaa muuallekin Suomeen", Toivanen kertoo.

Viiden Tähden viimevuotisessa jutussa Toivanen kertoo, ettei uutta konseptia ole tarkoitettu vain kasvukeskuksiin, eikä sen tavoitteena ole olla trendiuutuus. Tarkoituksena on luoda kokonaan uutta pikaruokakulttuuria. 

Eggissä on paljon mielenkiintoista: ravintolassa tullaan noudattamaan satokausiajattelua, ja ihmiset ruokitaan nopeasti uudenlaisen lämmitysteknologian avulla. Kiinnostavinta on kuitenkin se, että koska Egg haluaa voida palvella kaikkia ruokavalioita, löytyy sen listoilta niin liha- kuin kala- tai kasvisvaihtoehtojakin – sekä vegaaninen vaihtoehto. Mutta mitä ihmettä pitää sisällään vegaaninen munakas?

Mistä se on tehty?

"Me olemme kehittäneet oman tuotteen", Toivanen sanoo. 

Uusi tuote, joka korvaa kananmunan ja on täysin vegaaninen?

"Kyllä."

Enempää Toivanen ei suostu kertomaan. Mutta huoli pois! Salaisuus paljastuu pian: Vegemessuilla lauantaina. 

(Eggin rekrytointi on käynnissä: hae täällä.)

Suosittelemme