
Helsingin Torikortteleissa hemmotellaan jatkossa kulinaristeja. Senaatintoria vastapäätä sijaitseviin Empire-kortteleihin tulee tarjolle muun muassa laadukasta katuruokaa, Michelin-tähdillä varustettua fine diningia ja panimoravintola. Alueen entiset ravintolat ovat myös uusiutuneet.
Vappuna Street Gastro -ruokavaunu tarjoili huikopalansa loppuunmyydyksi. Top Chefissä kilpailleen Pertti Kallioisen, Pasi Hassisen ja Jouni Ukkosen kokemus lukuisista huippuravintoloista kanavoitiin premium-katuleipiin. Seuraavan kerran Street Gastro palvelee lauantaina ja sunnuntaina kymmenestä eteenpäin.
Juomapuolta Torikortteleissa edustaa Helsingin suurin panimoravintola Bryggeri Helsinki, jossa oluiden päämaestrona operoi suomalaisista pienpanimoista oppia saanut, saksalaisen taustan omaava panimomestari Mathias Hüffner.
Toisenlaista kostuketta tarjoilee teehuonme Chai Wan, joka avattiin juuri Kiseleffin talossa, Gisele-kahvilan entisissä tiloissa.
Sasso, Fishmarket ja Salutorget uudistuivat
Royal Ravintoloille siirtyneet Sasso ja Fishmarket avasivat myös vappuna. Kalaravintoloiden kärkeen kuuluva Fishmarket sai uuden ulkomuodon, Sassoon puuhataan koko Esplanadin puoleisen julkisivun mittaista terassia. Sasson keittiöpäälliköksi tulee Luomo-ravintolosta hyppäävä Eero Vottonen.
Kirsikan torikorttelin ruokatarjontaan tuo OLO, joka roudaa kamppeensa uuteen kohteeseen syksyllä. Lampan talossa OLO saa naapurikseen MTV3:n Huomenta Suomesta tutun kondiittorin Jenni Höijerin kakkupuodin.
Torikortteleista puuhataan Helsingille "uutta vanhaa kaupunkia". Empirekortteleiden uutta aikaa voi seurata Torikortteleiden toripäällikkö Peggy Bauerin blogista.